Šišanje (Skinning)

Film je neobjektivan,jer su navijaci ideoloski prikazani mnogo lose. msm nije to tako debilno kao sto su predstavili u filmu. A onaj deo da je to policijska i db-ova vojiska to jeste istina. Oni se kao bore protiv sistema,ali u stvari oni rade za sistem samo sto to ne shvataju.

Jos jedan politicki rad u korsit denacifikacije Srbije , to jest unistavanja, blacenja i nabijanja kompleksa Srbima .
Ko je yaj Srbin u opse koje bi pozdravljao ispod svastike . Takav prizor u sred Srbije , moze samo da postodo Srbe i to ozbiljno . A vec smo postidjeni i zbog onog sto je uciinjino ,i zbog onog sto nije .
Taj film je , lovac na medjunarodne nagrade . U toime , danasn auori su spremni da urade svasta .
ako zaista ima nekoh Srba koji pozdravljaju ispod svstika danas , to je onda mera nase bolesti i tave treba lovti i satirati .

Film je neobjektivan,jer su navijaci ideoloski prikazani mnogo lose. msm nije to tako debilno kao sto su predstavili u filmu. A onaj deo da je to policijska i db-ova vojiska to jeste istina. Oni se kao bore protiv sistema,ali u stvari oni rade za sistem samo sto to ne shvataju.

Ne bih rekao da film prikazuje navijače, već te zbunjene neonaci-stormfront srbija-kvazi patriote.
I složio bih se sa tom tvrdnjom filma da je murija u talu sa huliganskim grupama.

Jos jedan politicki rad u korsit denacifikacije Srbije , to jest unistavanja, blacenja i nabijanja kompleksa Srbima .
Ko je yaj Srbin u opse koje bi pozdravljao ispod svastike . Takav prizor u sred Srbije , moze samo da postodo Srbe i to ozbiljno . A vec smo postidjeni i zbog onog sto je uciinjino ,i zbog onog sto nije .
Taj film je , lovac na medjunarodne nagrade . U toime , danasn auori su spremni da urade svasta .
ako zaista ima nekoh Srba koji pozdravljaju ispod svstika danas , to je onda mera nase bolesti i tave treba lovti i satirati .

Ne bih rekao da ovaj film blati Srbiju na ikakav način. Takvih neonacista ima u svakoj državi.
Ako ne veruješ u Srbe pod nacističkim zastavama svrati do Stormfronta nekad.
Pa ćeš se načitati i nagledati svega.

Meni se film dopao, malo je karikiran ali ipak prikazuje konfuziju u glavama takvih neonaci likova.

Orginalan trailer se jako razlikuje od filma , vidi se da hvale dosta scena koje su na zalost izbacene iz filma. Interesuje me da li ce kojim slucajem biti "orginalni" film , ili da li mozda ima negde da se skine ili odgleda?

Ne bih rekao da ovaj film blati Srbiju na ikakav način. Takvih neonacista ima u svakoj državi.
Ako ne veruješ u Srbe pod nacističkim zastavama svrati do Stormfronta nekad.
Pa ćeš se načitati i nagledati svega.

Meni se film dopao, malo je karikiran ali ipak prikazuje konfuziju u glavama takvih neonaci likova.

Evo Bio , sad i video neverovatnei gluposti, bljuvotine i gadarije . Najcesce prepisane i citirane sa americkih sajtova . Uzas jedan .
Samo nigde ne videh svastiku...
Mislis da ima u Srbiji takvih gluperdi koji bi i svastiku drzali na zidu ??????
Ako ima , sta mislis koliki je procenat takve omladine . Mislim , ako je bas veliki, ne mozemo da ih pobijemo . Al ako je bas mali , lako ce mo istrebiti ta gomna da nas ne brukaju .
Opet , treba znati da ce ovaj film ....ne talentovan , ne mastovit i u mnogim drugim pogledima supalj biti ptikazan u Britanskom patlamentu ... u edukativne svrhe , kako bi se parlament Velike Britanije upoznao sa Srbijom ....
To sam cuo juce na radiju RB1

Није филм глуп само зато јер ни један циганчић не пиша 5 метара од групе Скинса, као да су ови деца цвећа, што су малог белца паметни творци филма мазали ималином, или што пандурка чим се запосли врати значку и оде у НВО..то говори о обичном глупостима. :rotf: Филм је дебилан јер је уз све те глупости на нивоу телетабиса уједно и тенденциозан ...

Evo Bio , sad i video neverovatnei gluposti, bljuvotine i gadarije . Najcesce prepisane i citirane sa americkih sajtova . Uzas jedan .
Samo nigde ne videh svastiku...
Mislis da ima u Srbiji takvih gluperdi koji bi i svastiku drzali na zidu ??????
Ako ima , sta mislis koliki je procenat takve omladine . Mislim , ako je bas veliki, ne mozemo da ih pobijemo . Al ako je bas mali , lako ce mo istrebiti ta gomna da nas ne brukaju .

Svastika je zabranjena zakonom u mnogim zemljama(kod nas nije) pa je zato i ne stavljaju na sajt.
Ovo je znak tih white pride grupa :
images

Ne mogu sad da tražim slike sa svastikom ali mislim da je i ovakva dovoljna:
serb0112.jpeg

Zastave sa desna na levo : Kju kluks klan, White pride, Srbija B&H
Ili ovako:
AH_proslava2.jpg

zastave: white pride, srpska sa Nedićevim grbom, combat 18.

Inače ova srpska zastava sa Nedićevim grbom je oznaka "Nacionalnog stroja" što su u filmu prepravili u "Gvozdeni stroj" od njih je preuzet i onaj pozdrav sieg heil sa 3 prsta.

Na svu reću nema njih mnogo.
Oni su marginalna grupa, i postoje u mnogo država (najviše ih je u Rusiji).

Film je po mom misljenju jadan.. Toliko nelogicnosti ali apsolutno je prikzan trip maladih skinsa.... skins u srbiji lol....
Mozda mi se film nije svideo zbog same tematike ali j.b.g
Glavni glumac/ kako go da se zove / je veoma simpatican i iz nekog razloga me podseca na dragog mi moderatora....
I tako....

“Šišanje“ najgledaniji domaći film

Od premijere 6. oktobra u Sava centru film "Šišanje“, reditelja Stevana Filipovića i producentske kuće "Hypnopolis“, najgledaniji je film u domaćim bioskopima, sa čak 30.000 gledalaca.

Distributeri su saopštili da je broj gledalaca rezultat prikazivanja u pet beogradskih bioskopa: Tuckwood Cineplex, Ster Cinemas, Kolosej multiplex, Dom sindikata i Roda Cineplex u kojima se od premijere film prikazuje, kao i u Ster Cinema u Podgorici.

Ideja za film nastala još krajem 2006, scenario napisan 2007. godine, a bavljenje jednom od važnih i aktuelniih tema, učinil0 je da film "Šišanje", posebno posle događaja 10. i 12. oktobra, postane neka vrsta hronike sadašnjosti.

„Jako mi je drago što je “Šišanje“ za tako kratko vreme postalo najgledaniji srpski film ove godine. To pokazuje da je uspela naša namera da pravimo komunikativan, moderan film, prvenstveno namenjen publici i bioskopima. Stravične eksplozije nasilja na ulicama Beograda i u Đenovi su još jedan dokaz koliko je ovom društvu potreban ozbiljan razgovor na sve one teme o kojima 'Šišanje' govori“ prokomentarisao je Filipović.

„Žao mi je što nas poslednji događaji čine još aktuelnijim. Nadam se da ćemo se svi zamisliti i nad njima i nad filmom i da će se stvari početi popravljati. Znam da me niko ne pita, ali čini mi se da bi bilo logično odložiti derbi na neko vreme i prvo smiriti situaciju, regulisati otvorena pitanja u vezi sa organizacijama tako rizičnih sportskih priredbi i delovanjem huliganskih grupa, pa onda organizovati derbi na koji će moći doći svi koji vole fudbal. Ja sam u toj grupi“, rekao je Branislav Jević, producent i saradnik na priči filma „Šišanje“.

Činjenica da se film bavi temom koja je regionalni pa i globalni problem stavila je "Šišanje" u žižu interesovanja ljubitelja filma i medija u regionu, a jedan od najpoznatijih filmskih kritičara Hrvatske Nenad Polimac u Jutarnjem listu objavio je svoje viđenje filma.

http://www.b92.net/kultura/komentari.php?nav_id=466324

Back