Šišanje (Skinning)

Ово су стварно епохалне сцене. Ниво аматеризма, незнања, аутошовинизма, србофобије, површности, лоше урађене пропаганде је просто застрашујућ.
Па, рођаче, ако су те већ платили да снимиш антисрпски филм, одради то мало озбиљније, студиозније, темељније, а не да на њега наседају само кока-кола зомбији са употребом једне мождане хемисфере.

Ово су стварно епохалне сцене. Ниво аматеризма, незнања, аутошовинизма, србофобије, површности, лоше урађене пропаганде је просто застрашујућ.
Па, рођаче, ако су те већ платили да снимиш антисрпски филм, одради то мало озбиљније, студиозније, темељније, а не да на њега наседају само кока-кола зомбији са употребом једне мождане хемисфере.

E, slazem se sa tobom, ali ja sam vec to rekla. Film je glup.

За Сисање не знам, али Шишање је површно, пропагандно, непрофесионално, дебилно ђубре са идотским заплетом и још идиотскијом разрадом ликова и сценариом који је толико глуп да је то страшно.

Svi smo rekli svoje misljenje i procitali tvoje jedno sto puta, jer se stalno ponavljas. Izgleda kao da pokusavas ljudima da nameces svoje misljenje o filmu.

Moje misljenje je da je film je dobar. Mozemo mi da se pretvaramo da se ne radi o skinhedovima (kako se vec pise), nego o obicnim navijacima (ispravka: huliganima), jer je to trenutno popularno i gotovo su, ako ne i potpuno, isto kao i skinhedi u Šisanju.

Ја, као глуп и досадан човек имам потребу да стално понављам своје глупе ставове и идеје, тако да ћеш моје мишљење прочитати још најмање 100 пута. Наравно, филм је глуп, али само из мог дебилног угла, у мом дебилном окружењу и мојим дебилним пријатељима. Сасвим је могуће, чак и вероватно да мој закржљали ум не може да спозна величанственост овог филма, тако да се извињавам свим прогресивним, мислећим, продемократским, оштроумним људима који гаје модерне погледе на свет, познају стару и нову српску историју, социјалну ситуацију, међуљудске односе и остале важне категорије у српском друштву што су морали да читају баљезгарије које је састављао један помахнитали закржљанко који не разуме свет у коме живи.

Баш пре неки дан гледам исечке из овог филма и схватим да се ради о типичном антисрпском филму. Српски националисти су приказани као насилни, изопачени, параноични ликови па чак и нацисти. Која иронија!

Film, da budem iskren, nisam gledao...ali ove dve scene izgledaju cemerno. Od onakvih remek-dela iz 70-ih i 80-ih doslo se do ovog nivoa, katarza...Doduse tada je i drzava bila veca i delovala ozbiljnije, samim tim je i izbor bio veci i kanalisao se kvalitet. Ali bojim se da u skorije vreme necemo videti neki kvalitetan domaci film ili neku upecatljivu ulogu. Siguran sam da vecina zna ko su Flojd, Urke, Pera Mitic, Ogljen Strahinjic, Spiridon Kopicl, Djura teske ruke, Ilija Cvorovic, Jagodinka Simonovic, majstor Zivota, Zika i Milan, Pufta kasapin (moze se nabrajati do sutra), a jel zna neko nekog da nabroji u poslednjih 15-20 godina?! Pampur! Ne tako davno, skoro svaki film je bio kultan, a sada deluju prilicno skromno i tuzno...cast nekim prijatnim izuzecima (kojih ja ne mogu da se setim sada).

Ono što me je ponajviše otrglo od filma jeste to što se nikako nije dobro osmislio taj prevoj Novičinog lika. Najednom je postao nasilnik nakom čitanja jedne knjige i pijanstva.
To vređa.
Oduzima smisao. Čak i zalet da se film odgleda.
Stoga, film mi se, kao što kažem, nije dopao.

ahahah po meni ovaj film nema nista sa american history x, to moze reci neko ko nije shvatio poentu ni u jednom od ova dva filma. sisanje ima akcenat na manipulacijama kojima se drzavni organi bave. dok je kod american history x fokus na glavnom liku koji se menja ali nazalost ne moze da promeni proslost. prostije receno sisanje daje siru sliku vlasti u srbiji, a american history x se bavi samo zivotom pojedinca. tako je u sisanju promena kod glavnog lika iz dobrog momka u loseg nastupila tako brzo i nije joj se pridao znacaj buduci da to i nije prava poenta filma.

Back