Šišanje (Skinning)

Po mom misljenju film je jako dobar.. Mada sam ja vise za romantiku i to tako, ali ovaj film je jako.. Pa, poucan.. Ima dosta toga da se izvuce iz njega.. Tj. sve iz njega govori o danasnjim desavanjima i problemima u Srbiji.. Mozda se nekim ljudima ne svidja, jer ne zele dovoljno da otvore oci, da bi to videli, ali dobro.. Svako ima svoje misljenje.

Има занимљивих ствари у филму,али зато има толико пренадуваних ствари.Што је најгоре и клинци ће почети да копирају тај модел убрзаног доласка до места вође као што је неко пре мене рекао,а све у циљу да остваре било какву друштвену припадност.

Површан, једнодимензионалан, нетачан политички памфлет који покушава сваког родољуба да представи шовинистом и фашистом. Сценарио овог дебилног и јефтиног пропагандистичног идиотлука је толико бесраман и површан да сам га једва погледао до краја.

Идиотска радња, имбецилни дијалози, кретенско глуматање и почетничка режија успели су да направе филм који је толико аутошовинистички да је надмашио многе ликове који се живи покидаше да нас убеде у тезу да смо рођени злочинци, антихристи, геноцидни... Свако ко је мазохиста, треба да погледа ову сплачину смештену у филмску траку. Остали, беж'те што даље...

:bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:

Film je u sustini slican kao Vidimo se u citulji. Napravljen da pokaze negativne stvari,da odvrati omladinu od necega,a uradi totalno suprotnu stvar. Ne bi me cudilo da se poveca broj Radovaca u bliskoj buducnosti.

To je i moj utisak. Svi su se bili nalozili na taj film, a ja sam znala da nije nista posebno. To mi izgleda kao militantni "Mi nsimo andjeli" ili mozda da ga nazovem "Mi nismo demoni", eto, tako nesto. Film, koji moze da popali tinejdjere, pre svega nafurane i introvertne, koji ne smeju javno da kazu svoj stav. Kod nas se prave socijalni filmovi sa temama o nasilju, "da ljudi shvate da to ne treba da se radi", a takvi filmovi bas postaju uzor omladini. Ovde se i dalje "Sivi dom", smatra kultnom serijom, kao "Zaboravljeni".

Филм ко филм... Проблем је што је навијаче представио као нацисте- па кад неко са стране погледа филм помислиће да су сви српски навијачи нацисти. А врло лако ће помислити да су и сви остали Срби нацисти.
Мада има и истине у филму- мурија тј ДБ контролишу навијаче.

Филм ко филм... Проблем је што је навијаче представио као нацисте- па кад неко са стране погледа филм помислиће да су сви српски навијачи нацисти. А врло лако ће помислити да су и сви остали Срби нацисти.
Мада има и истине у филму- мурија тј ДБ контролишу навијаче.

Da , ovo je tačno.
Mislim i jedno i drugo.

Површан, једнодимензионалан, нетачан политички памфлет који покушава сваког родољуба да представи шовинистом и фашистом. Сценарио овог дебилног и јефтиног пропагандистичног идиотлука је толико бесраман и површан да сам га једва погледао до краја.

Идиотска радња, имбецилни дијалози, кретенско глуматање и почетничка режија успели су да направе филм који је толико аутошовинистички да је надмашио многе ликове који се живи покидаше да нас убеде у тезу да смо рођени злочинци, антихристи, геноцидни... Свако ко је мазохиста, треба да погледа ову сплачину смештену у филмску траку. Остали, беж'те што даље...

Film je potez ocajnika.

:bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak::bljak:
Rodoljublje, kakve veze imaju navijači nekog kluba sa rodoljubljem ?
U filmu su jasno opisani današnji zbunjeni neonacisti.
Priča filma je dobra... pokazuje kuršlus u glavama takvih ljudi. Lik pod nadimkom "Svarog" uređuje sajt na kom su snimci pravoslavnih popova. Jedan od detalja.
Ovo je priča o delu Radovih navijača. Ne vidim kako se svi navijači mogu poistovetiti sa tom grupicom.
A ta grupa Radovca jesu, i više nego očigledno, fašisti u najmanju ruku.

odred18.jpg

Pored totenkopfa simbola SS jedinica, tu je i broj 18 sa značenjem inicijala Adolfa Hitlera(A je prvo a H osmo slovo abecede)

1649RAD-Partizan%2005-06%20%282%29.JPG

Oznaka "white pride" grupa, sa bojama poput nacističke zastave.

Cukaricki-%20Rad%201011%20%282%29.JPG

Zastava "srpskog dobrovoljačkog korpusa" - "Ljotićevaca"

Ne, ne, nisi dobro razumeo. Ne napada se ovde samo deo navijača Rada, nego i SANU i svi oni koji stoje nasuprot plaćeničkim NVO organizacijama. Zatim se jednoj marginalnoj i brojno nebitnoj grupaciji pridaje značaj, kao da su oni nosioci svih društvenih procesa i problema. To se čini u cilju stvaranja imaginarnog neprijatelja, koji treba da bude predstavljenu trouglu SANU, Crkva, i deo nezadovoljnog naroda kojima je pun ***** tranzicije i divljeg kapitalizma. U pitanju je jedna odvratna zamena teza koja se svesno plasira maloumnom narodu, ali drago mi je da je većina lljudi sa kojima imam kontakt prozrela ovu jako loše zamišljenu i još gore realizovanu ideju.
A, što se zapleta tiče, idiotska smejurija - Mladi rom, šeta kejom i dođe dsa piša baš pored grupe napaljenih skinhedsa. Ha,ha... I da ne nabrajam dalje koliko je to sve stupidno ,površno, zlonamerno i autošovinističko.

Ali, ako ti to tako ne vidiš, šta da ti radim...

Back