oziman
Veoma poznat
- Poruka
- 11.960
sinhronicitet nastaje onda kad tvoj mozak primeti da si o dogadjaju koji se trenutno desava razmisljao ranije. sama povezanost je naizgled neverovatna, ali takve stvari se desavaju veoma cesto s tim sto nas mozak na to ne obraca paznju.
znaci, ono, sinhronicitet postoji, ali samo u glavi. isto kao i deja vu.
i to je to
Ковиакс је на једној другој теми поставио питање шта то идеалисти имају толико против науке и зашто?
Управо .због оваквих одговора где се у пар реченица уз чувени увод који гласи " То је само" даје једно велико ништа.. а све представљено као апсолутна истина.
Значи....То је само у глави.. Ствар решена! Сирови материјализам одбрањен а ви СТАДО престаните да размишљате о томе и вратите се свакодневним задацима које вам је данашње "просвећено" материјалистичко позитивистичко друштво предвођено науком наменило...тј раду, реду и као примарно.. стицању капитала тј. поторшачком друштву уопште због чега је материјализм и створен тј наметнут народу.
Али да се вратимо теми.
Синхроницитет није нешто што је мишљено па се онда на то случајно наиђе негде и ето случајности, а ничега ,наравно, метафизичког по теби

Јер све је случајно по вама следбеницима научног метода. Нема ту никакве воље... само случајности.
Па у праву сте са те стране ако посматрамо само појавни свет. Тј скуп слика у свести које зовете "реалност". Све је ту случајно. Све је апсолутно одређено узрочно последичним везама. Па чак и ова порука коју куцам. А то што та порука на крају испадне баш онаква какву сам желео да испадне..јесте СИНХРОНИЦИТЕТ.
ПОДУДАРЕЊЕ МИШЉЕНОГ тј вољног и виђеног у спољашњем свету а у коме нужност влада.
Размисли о ових неколико мисли које сам већ писао на овој теми
када смо код Јунга.. сви помисле на онај његов чувени пример са скарабејем. Али, то је анегдота тренутка када је Јунг дошао на идеју да се тиме позабави... при чему синхроницитет, ако останемо на томе, испада као нешто веома ретко и спорадично.. ако уопште и постоји. Али није тако. Касније је и Јунг то закључио и додао у једној малој фусноти коју многи ни не примећују у том делу.
Ту се ради о томе да је синхроницитет општи! Ево, ова порука је дело синхроницитета, твоја порука такође, сваки твој акт воље.. исто тако.
Поновићу ове речи које сам већ писао али их очито ниси приметио.
Синхроницитет заправо није нимало ретка појава колико се чини. Ево, овај пост који куцам јесте синхронистички догађај, јер он је резулат узрочно последичних веза материјалних објеката које сежу еонима уназад, све до ткз. "првог узрока" Аристотела или оног Биг Бенга космолога. Попут домина ...покренути су тада узрочно последични догађаји који ево у овом тренутку, оставрују се као моје тело које куца овај пост на тастатури.
А то што на крају тај пост испада потпуно подудран са мојом вољом тј. оним што сам желео да напишем ..јесте синхронистички догађај, Јер воља нигде ту није на каузалном ланцу узрока и последице.
Poslednja izmena: