Pod uslovom da znamo šta si to TI a samim tim i TVOJE...
Ne stavljam se u odbrani Ozimana već dodajem svoje objašnjenje...
Moje, Tvoje viđenje...je samo MOJE ili samo TVOJE.
To se zove percepcija. Ono što prethodi percepciji jeste ono što stvara ono što Ti i Ja vidimo. Ono što stvara ono što ćemo vidjeti kao Ti i Ja jeste JEDNO Biće. To Biće ili POSTOJANJE iz Sebe i po Sebi stvara postajuće Izraze Sebe koje mi ljudi nazivamo bićima (ljudsko biće recimo)...Ja bi ga radije nazvao Biće-čovjek. Biće je dakle isto JEDNO a iskustvo tog Bića ili njegov Izraz jeste Čovjek. Biće je prisutno u svakom svom Izrazu te nije čudo da se jedan i drugi Izraz osjećaju postojećim...jer Biće jeste Svjesnost o Sebi kao postojanju (Biće=BITISANJE=POSTOJANJE...prošireno: Biće=Svjesnost o Sebi postojanju).
Kada Ti kao Biće-čovjek doživljavaš Sebe kao Centar svog Svijeta, ni to nije čudo jer se Svjesnost Bića KOJE JESI nalazi u tvom Ja, prateći inicijalno Znanje o Sebi oko kojega se stvara Duša. Ipak, tokom projekcije iskustava, dakle u pojavi, Biće se poistovjećuje sa razum-tijelom entitetom, te videći Sebe kao tijelo (pojavu) odvojenu od drugih tijela (pojava) ono stvara ubjeđenje o Sebi kao postojanju te suštinu svog postojanja počne tražiti u samoj pojavi. Suština se ne može pronaći na pojavnom nivou. Na pojavnom nivou postojanja (postajanja) Biće može MISLITI o suštini, da, ali samo mišljenje jeste pojava, takođe. Pri tome, gledajući pojave oko sebe Biće svojom imaginacijom može da premjesti Centar svog Svijeta na Sunce recimo, te da zaključi da Centar njegovog Svijeta nije u njemu (u pojavi) već u Suncu, ili u Univerzumu... A gdje je taj iluzorni Centar samog univerzuma? Taj Centra je toliko daleko od NAS samih koliko smo mi dalje od Istine o Sebi.
Čime ti garantuješ da tvoje viđenje nije zapravo deo mene. Jer ne možeš da ne primetiš da ne vladaš i ne upravljaš svim pojavama koje svesno primećuješ. Kako znaš da ja nisam "BOG" (nazovi kako hoćeš) koji se igra tobom i tvojom predstavom sveta?
Tvoje viđenje, nikako ne može da bude dio mog viđenja...ali svakako jeste dio JEDNOG Bića KOJE JESTE...nazovi 'BOG'.
Tvoje viđenje je uvijek samo TVOJE jer predstvalja individualnu predstavu percepcije onoga što jeste ili šta taj dijalog Ja-Ti uistinu jeste. Iako je istina da smo i Ti i Ja u istom tom dijalogu podjednako, dakle, bez Tebe Ja ne mogu da doživim sebe kao odvojenost u tom dijalogu, niti obrnuto. Ipak, kada Ja doživljavam taj dijalog Ti si u tom dijalogu OBJEKAT a Ja sam Subjekat...i obrnuto, kad Ti koji si dio tog dijaloga doživljavaš Sebe kao Subjekat...Ja sam u tvojoj projekciji tvoje realnosti objekat. Objekat ni po čemu ne može da uslovljava Subjekat. Uvjek je Subjekat onaj koji je Centar svog iskustva a osjećanje da se Centar pomijera na objekte dolazi iz ne-razumijevanja stvranosti projekcije. Pri ovoj projekciji sam Subjekat takođe nije Biće KOJE JESMO, već je to ono inicijalno Znanje sa kojim se Biće poistovijetilo pri izboru svojih Namjera, svoje duše. Kasnije sa tog inicijanog Znanja o Sebi Biće prenosi svoj Centar na ego dok duša kao pokretačka energija isksutava ostaje u sjenci...
Dakle, Ti nikome nisi 'BOG' koji se igra ičijim predstavama svijeta...ali zato Ti JESI 'BOG' koji se igra svojim predstavama svijeta i realnosti za Tebe, kroz Tebe, za to svoje unikatno iskustvo kroz dušu...Ti kao Svjesnost o Sebi doživljavaš i Sebe i svijet...po Sebi, onako kako ga ti percipiraš. Pri tome, Ja i svako drugi ti služimo kao frekvencije koje ti izabiraš i onda ih slažeš u sliku koju sam po Sebi i za Sebe stvaraš. Stvarnost je, recimo, da ti hodaš ulicom i da imaš svoje misli u svojoj glavi...i da te Ja vidim kako hodaš ulicom sa svojim mislima u glavi...i da ti je kosa ovakva ili onakva, da ti je nos, ako bolje pogledam, ovakav ili onakav...ali realnost iznad te realnosti jeste da Ti hodaš ulicom koja je, kao uostalom i Ti i Ja, INFORMACIJA koja vibrira i u svojoj vibracji ima nerpogrešivu frekvenciju koju i Ti i Ja čitamo svojim čulima-receptorima, stvarajući pri tome percepciju stvarnosti svojom logikom razuma. Tu percepciju onda projektujemo čulima-projektorima u sopstvenu čulnu-fizičku realnost. Tu realnost, koju doživljavamo za Sebe i po Sebi, emitujemo (opet) kao INFORMACIJU koju svi oni kojima je naše iskustvo potrebno primaju svojim čulima-receptorima, kako bi mogli uvjerljivo nadgradili svoje. To što ti hodaš ulicom, to jeste tvoja 'istina' (realnost), ali je takođe i moja, samo što tvoja realnost proističe iz tvog ličnog dizajna situacije a moja istina o tebi i ulici i tvom hodanjeu proističe iz mog individualnog dizajna kojeg stvaram svojim aktivnim izborom i percepcijom-manifestacijom istog. Te istine su dakle realtivne, relativne našim iskustvima. Apsolutna istina o nama je iznam logike.
Odgovori mi ovo poslednje i šta sada misliš o suštini? Znaš kada ćeš stići do nje? NIKADA. Kao što ni nauka neće imati sva saznanja koja je, i koja će je, zanimati.
Razumom ne možeš do suštine.
Ali postoji smisao, i ja pošto sam "Bog", stavljam ti ga u glavu. Ti smisao ne misliš već osećaš. Tek nakon toga što osećaš ti misliš. I to je toliko jako da ne primećuješ.
Smisao se ne osjeća već ZNA (ili NE-Zna).
Osjećanja su IZVJEŠTAJI Biću KOJE JESMO o stanju Projekcije.
Kroz osjećanja Biće doživljava iskustva kao ispunjenje Namjere duše (kao pozitivno osjećanje) ili pak iskrivljenje namjere duše (kao negativno osjećanje).
Osjećanje ili intuicija je način te spoznaje...dok je emocionalnost znak iskrivljenja ovog mehanizma. Pri emocionalnosti isti izvještaj koji je bio namijenjen Biću IZNAD situacije (iznad projekcije) biva zatvoren unutar same projekcijei njenog mehanizma, unutar Razum-tijela entiteta sa kojim se Biće poistovijetilo i u koje je premjestilo svoj Centar Svjesnosti o Sebi. Odatle, slika o tom izvještaju poprima personalni oblik i svoj opseg viđenja stvarnosti.
Tvoja volja je dio mehanizna projekcije i sa svojom Voljom Ti ne možeš da promijeniš ničiju do SVOJU stvarnost.
Tako i na kolektivnom nivou, oni koji svojom voljom nameću realnost drugima, uistinu čine to zato što ti 'drugi' svojom voljom izabiraju da dožive iskustvo 'prihvatanja' tuđe volje nad sobom...dakle, Biće u tim Izrazima Sebe je preselilo svoj Centar (svoju moć odluke) u one (dakle na OBKEKAT ili OBJEKTE) kojima onda predaje svoju individualnu moć projekcije. Objekat može da ima moć nad subjektom samo onda i onoliko kada i koliko taj subjekat da moć tom objektu. Davanjem moći objektu sam subjekat proporcionalno tome postaje slabiji za toliko. Takođe, centrirajući moć u Sebi sam subjekat za toliko postaje moćniji...jedina razlika u primjeni te moći jeste Svjesnost Subjekta pri toj promjeni. Svjesni Subjekat će da koristi moć ne zahtijevajući patnju objekata u svojoj realnosti dok NE-Svjestan subjekat ne bira način ispoljavanja moći da bi došao do istog cilja: Centriranja u Sebi.