Sfinga,Atlantida i 2012.

Evo nasao sam "piramide" i na zastavi jedne moderne, relativno mlade zemlje... Da nisu i ovo piramide? Jos imamo tri zvezde iznad njih - ORION definitivno. Jos kada pogledamo valovnice u donjem registru slike i shvatimo da se radi o reci, mozemo biti sigurni da je to Nil...ovo dokazuje tezu da su Hrvati potomci sledbenika boga Horusa/ Hor-a (Hor, Horvati, Hrvati) koji su se pred persijskom najezdom zaputili prema obalama suncanog Jadrana... i da su Slovenci u stvari Hrvati samo su se pogubili u nazzionalnom identitetu, kao i mnogi stanovnici Balkana....bas nije tesko biti pseudo-naucnik. Dapace !

Mislim da i na materjalu predinastickog Egipta objekti piramidalnog ili bolje receno trougaonog oblika predstavljaju isto sto i oni sa slovenacke zastave. Brda i/ili planine...

Prilozi

• slovenia_flag.jpg
    slovenia_flag.jpg
    7,7 KB · Pregleda: 4
Donja slika je jasan dokaz da dinosaurusi nisu izumrli kada tvrdi naucna nauka, vec da su ziveli bar do IV mileniuma p.n.e., bar na prostoru Egipta.

Reptil+ 3 piramide je jasan pokazatelj da su piramide gradili Reptilijanci i to jesu generatori pozitivne enegrije, jer se tom energijom reptilijanci hrane. zato su ljudi oduvek ratovali, osvajali, koncentrisali moc...zato sto Reptilijanci pojedose svu pozitivnu energiju :twisted:

reci mi narmer kako je moguce da je zxa prvih 110 godina izgradjeno 10 piramida pored ovih navedenih spada keopsova i ostalih devet ako se zna da su gradjene po dvadeset i trideset godina?na tom nojevom jajetu su iscrtani predmeti koji jasno ukazuju na tri piramide jedne do druge pored kojih je nacrtana reka tj vijugava linija pa se misli da je nil a jaje je datovano putem c14,posto je jaje organskog porekla moze mu se utvrditi starost.inace ne mogu da slikam preko mob jer nemam uredjaj da prenesem na kompjuter.napisao sam u kojoj knjizi to mozete naci.i keospva piramida se smtra njegovom samo zbog nekog natpisa na papirusu ili necem slicnom koji je pronadjen u piramidi.ako bi neko pronasao moju sliku u necijoj kuci to ne znaci da sam ja u toj kuci ziveo zar ne?u keosovoj piramidi,najvecoj od svih nema ni jednog traga hijeroglifa ,a prvi tekstovi piramida nastaju u vreme v dinastije kod faraona unasa.cak se vec u kasnom periodu u vreme dinastije ptolomeida nije znalo ko niti kada je izgradio veliku piramidu niti sfingu.zar to nije malo cudno?zasto nema ni jedan podatak kako su gradjene piramide?pored tolike kulture,pismenosti i tekstova koji su nam egipcani ostavili ni jedne reci niti pomena o tome kako je gradjena neka piramida.nista.tabulla rasa

то за пирамиде је могуће ако су неке од њих грађене у исто време

то за пирамиде је могуће ако су неке од њих грађене у исто време

Anedjib (nadjena najstarija piramida u njegovo doba, pripada nekom visokom zvanicniku) je vladao negde izmedju 3100/3000 bc a piramide u Gizi su gradjene u drugoj polovini 2500-te...dakle nije 100 godina vec 500-600 godina.. Piramide V dinastije su iz 2300-te bc...Dakle piramida je forma koja je trajala i razvijala se oko 1000 godina ....

Pogledaj slike koje sam postavio na prethodnoj strani, ima piramida jos u Nakada I (3800pne) :)

Kako objasnjavate da su stotine hiljada ljudi gradili piramidu kad se zna da je citava planeta u vreme gradnje piramida mozda ima nekoliko milion stanovnika?da li se uopste zna koliko je ljudi gradilo takvu gradjevinu?vozdovas ako su gradjene u isto vreme pa koliko je ljudi ucestvovalo u gradnji?ceo egipat?i mislim da je ta slika nojevog jajeta koje si ti postavio,mislim da nije to ta slika,nazalost ne mogu da pokazem onu koju ja imam.inace grb na slovenackoj zastavi lepo pokazuje planinski venac a ne piramide.

Kako objasnjavate da su stotine hiljada ljudi gradili piramidu kad se zna da je citava planeta u vreme gradnje piramida mozda ima nekoliko milion stanovnika?da li se uopste zna koliko je ljudi gradilo takvu gradjevinu?vozdovas ako su gradjene u isto vreme pa koliko je ljudi ucestvovalo u gradnji?ceo egipat?i mislim da je ta slika nojevog jajeta koje si ti postavio,mislim da nije to ta slika,nazalost ne mogu da pokazem onu koju ja imam.inace grb na slovenackoj zastavi lepo pokazuje planinski venac a ne piramide.

Ko to zna i kako zna? Kada ti smatras da su piramide gradjene?

Ceo Egipat je i ucestvovao to jest zemljoradnicko stanovnistvo kada nema obaveza u polju. Elita je cinila 3-5% u Egiptu. U ostalih 95% 3/4 su zemljoradnici.

To je ta slika. Jedino ako je pisac tvoje knjige malo "modifikovao" sliku. Cuo sam da SIcin to ponekad radi...

Ono sto si rekao za slovvenacku je sustina na koju sam ciljao. NIje predstava svakog trougla piramida. O tome se radi, zato sam i postavio.

zemlja je u periodu od 4000-2000pne imala 20-25 miliona stanovnika.
a i nisu svi odjednom gradili to.....

a i zasto mislis da je to planinski venac?
ja isto mislim da su piramide.

pa ja sto sam video i sto se lepo vidi jesu piramide na tom jajetu nisu kruzici,niti kockice vec piramide.cak se cuva u muzeju to jaje.nego,zasto danasnji ljudi ne dokazu tu teoriju pa ne izgrade jednu piramidu na nacin kako se gradilo pre 4 ooo godina,pa nek traje i 20 30 40 godina pa nek nam dokazu.zasto to jos niko nije pukusao da uradi ali primitivnim sredstvima.

a inace svi mi znamo da tri najvaznije planete iz sazvezda orion ne stoje tako kao sto stoje zvez\de na slovenackoj zastavi.to su znali i egipcani pa nema razloga za sprdnju.i ovo sto mi sad znamo je nekad bilo novo,zar ne?inace datovanje cele egipatske sitorije nam je predstavio u jednu ruku herodot i egipatski svestenik maneton koji je ziveo nekoliko hiljada godina posle stvaranja prvog carstva,pitanje je koliko je to relevantno.isto kao kad bih ja pisao istoriju balkana od pre 3 ooo godina na osnovu prica,textova itd...

inace,po toj logici,odbacivanje svega novog i neistrazenog,mi bi trebali da zivimo jos uvek pod svetloscu sveca jer ono sto je nikola tesla napraviop biolo novo,neistrazeno podrucje i malo ko je razumeo.zamislite da su je on zbog takvih prica odustajao od svog rada,sta bi bilo sa nama?isto tako i dr zahi havas cim mu se spomene neka nova teorija u vezi piramida odmah pada u vatru jer je to nesto novo,glupo,smesno i neistrazeno,a ane shvata da ono sto znamo da je i to nekad bilo novo.

@Berislav

Pogledaj ove dve slike u narednom postu....jaje i keramika...i jedna i druga slika sadrze trougaone objekte....
da li to nuzno moraju biti piramide, opet te pitam ?

Zajebi tu pricu o Tesli, Tesla je imao naucni pristup i metodologiju, isto kao i arheolozi. Teslin rad je finalni produkt jednog dugog procesa, tom tematikom se bavilo dosta ljudi pre njega...isto tako i piramide nisu odjednom gradjene vec su deo procesa koji je trajao oko 1000 godina

?isto tako i dr zahi havas... - on je estradni arheolog, nije nikakav etalon znanja...

nace datovanje cele egipatske sitorije nam je predstavio u jednu ruku herodot i egipatski svestenik maneto - bas si neupucen...herodot je malo bitan a manetova lista kraljeva daleko od toga da je jedina...Ti bas mislis da Egiptolozi nista ne rade? Turinski papirus, Lista kraljeva iz Abidosa, Kamen iz Palerma - Hronologije koliko ti volja....

Inace kao sto ti tvrdis da su ove predstave na jajetu piramide tako i ja i svabov isto mozemo da tvrdimo da je "Triglav" u stvari 3 piramide+orion (odkud ti znas kakva je bila dispozicija zvezda kada su piramide gradjene) + Nil

Dakle mi imamo 3 piramide, Nil i Orion a ti imas samo piramide i Nil mada ova "reka" bas ne podseca na Nil. I ko ima vise argumenata? 3 : 2 , racunica je jasna.

NARMER ja ti kazem odakle smo mi ucili a ucili smo prema manetonu,a sve ostale hronologije su manje vise tacne,relativno.Da samo sto svako normalan zna da su na slovenackoj zastavi triglav a ne piramide pa bi tvoja tvrdnja bila smesna i glupa.piramide su gradjene prema polozaju tri planete iz sazvezda orion sto je i dokazano.cak mislim da je neko na prethodnim stranama poslao tu sliku o polozaju tih planete iz sazvezdaj orion i sa polozajem piramida.dakle ja to ne tvrdim to je utrvdjeno u vreme piramida a dokazano nedavno.e sad ti meni kazi kako je to neko mogao da zna pre nekoliko hiljada godina,a mi tek to dokazali nedavno?i sliku jajeta koju si stavio ja prvi put vidim.ja govorim o drugom nojevom jajetu i to sto si ti malopre rekao da ti mislisda su sa slovenacke zastave triglav i tri zvezde piramide i planete iz oriona tako moze isto neko da tvrdi za taj crtez na tom jajetu.znaci sve je relativno.samo nije relativno tvrditi da je triglav na slovenackoj zastavi piramida,to je vec glupost.A tesla je imao naucbni pristup....bla bla bla...itd,zar ga nisu imali i ovi koji su nam predstavili istoriju egipta...???sve je to bilo nekad novo a sad je staro......i da....ono sto ti svabov vidite ne znaci da i ja to moram da vidim.znas nekad samo onaj koji ne zeli da vide i ne moze da vidi.

i hocu da kazem da nije sve onako kako nam se cini da nije sve takko jednostavno...zasto bi faraon koji je hteo da posle smrti ponovo ozivi u drugom svetu a uslov za to je da mu je telo netaknuto i ne raspadnuto,zasto bi on masivnom grobnicom i predmetima koji su tamo ostavljani privlacio ljude koji su bili skloni kradji i skrnavljenju?zar nije logicnije onda da posmrtni ostaci faraona i zlato,a zlato je bilo meso bogova,budu na nekom usamljenom skrivenom mestu?gde je keopsovo telo?zasto je navodno njegova grobnica pronadjena apsolutno prazna?zasto o tome nema nikakvih podataka?

evo sta kazu za navodni keopsov sarkofag u njegovoj piramidi arheolog flinders petri kaze da je za pravljenje tog sarkofaga bilo potrebno imati kruznu bronzanu testeru sa dijamantskim secivom koja se okrecala pomocu kaiseva oko prenosne osovine.inzenjer kristofer dan strucnjak za radove na granitu koji kaze da je sarkofag napravljen od jednog bloka a izdubljen iznutra a da tanke stranice ne budu slomljene bila je potrebna busilica 500 puta brza od modernih.jos jednom pitam zasto vec nije neko napravio novu piramidu velicine keopsove ali sa primitivnim alatom da vidimo da li bi trajalo 20 30 godina i da nadje 100 200 hiljada ljudi.

probao

ako moze da utice na zilet, moze i da se izmeri.
uostalom, odlicno znamo sta je energija
http://en.wikipedia.org/wiki/Energy

Znači ipak se nešto događa:)
pazi prihvatam da podosta znamo o raznim oblicima ispoljavanja energije. Takođe na osnovu zdravog razuma predpostavljam da postoje još nepoznati vidovi ispoljavanja energije. Ali i dalje pojma nemamo o prirodi energije. Što je zapravo ta energija. Za materiju se tvrdi da je oblik pojavljivanja energije. Utvrđeno je da elektron predstavlja trostruki stojeći talas čiste energije umotani u nekakvu petlju oka se može namotati na dva načina. Eto ti ga na što je sad materija?

A što se tiče piramida one su načinjene prije 14500 godina kad je načinjena i sfinga koja je zapravo predstava lava.

nego,zasto danasnji ljudi ne dokazu tu teoriju pa ne izgrade jednu piramidu na nacin kako se gradilo pre 4 ooo godina,pa nek traje i 20 30 40 godina pa nek nam dokazu.zasto to jos niko nije pukusao da uradi ali primitivnim sredstvima.

:roll::roll::roll::roll::roll:
a zasto bi to neko uradio?
da zadovolji armiju pseudonaucnika?
uostalom, neka ti alternativci finansiraju takav projekat, i bice napravljeno....

Znači ipak se nešto događa:)

nisam to rekao, otkud ti to.

Takođe na osnovu zdravog razuma predpostavljam da postoje još nepoznati vidovi ispoljavanja energije.

nepoznati vidovi ispoljavanja?
pa ako se zilet ostri, onda je to prilcno poznato i opipljivo.

A što se tiče piramida one su načinjene prije 14500 godina kad je načinjena i sfinga koja je zapravo predstava lava.

hheheh
dokaz?

i,zasto bi on masivnom grobnicom i predmetima koji su tamo ostavljani privlacio ljude koji su bili skloni kradji i skrnavljenju?zar nije logicnije onda da posmrtni ostaci faraona i zlato,a zlato je bilo meso bogova,budu na nekom usamljenom skrivenom mestu?gde je keopsovo telo?zasto je navodno njegova grobnica pronadjena apsolutno prazna?zasto o tome nema nikakvih podataka?

Posle starog carstva su se izucili kada su im Hiksi popljackali sve grobnice pa su izabrali dolinu kraljeva i gradili grobnice u stenni... Ja verujem da komplexu u Gizi, dok je trajalo Staro Carstvo nisi bas mogao tek tako da pridjes i da opljackas faraonov grob... Dolazak Hiksa bi mogao objasniti mnoge stvari. Naime oni ne samo da su pljackali vec su i skrnavili grobnice i hramove kako bi "brisali slavu" dotadasnjih Faraona. Kao sto znas Hiksi su osnovali svoju dinastiju u Egiptu.

bi tvoja tvrdnja bila smesna i glupa.piramide su gradjene prema polozaju tri planete iz sazvezda orion sto je i dokazano

Nije dokazano...

-Koliko ima tih nojevih jaja sa predstavama piramida ? Ajde pogledaj reference u toj knjizi, mora da postoji napomena o toj slici, ili kazzi gde se cuva to jajce ili tako nesto, ovako se cini kao da izmisljas. Ja iskopam jedva to jajce, a ti kazes da nije to to , nego jedno drugo....hajde potrudi se malo

Jesi video koliko sam ja piramida otkrio na gornjeegipatskoj keramici?

dokazano je da su piramide napravljene prema polozaju planeta iz sazvezda orion imas i slike.nego evo to cuveno jajce koje se trazi nalazi se u
relikvijarijumu nubijskog muzeja u asuanu.svabov,nisi mi dao valjan odgovor na gradnju piramida u danasnje vreme.tvoj odgovor je cisto prepucavanje.inace da je kolumbo mislio i slusao kako mu se drugi smeju kad je izjavio da je planeta okrugla mozda ni dan danas ne bi znali da necemo pasti sa ruba kad krenemo da plovimo prema zapadu.narmer tvoj odgovor o pljacki piramida u starom carstvu se svodi na tvoju pretpostavku.

....i narmer,nisam ja dosao ovde da "izmisljam "kao sto kazes vec da pored one istorije koja se uci i kazem sta sam ja prociotao ili shvatio.ovde,bar ja nisam,dosao da bih se pravio pametan i neukima prodavao pamet vec jednostavno sam dosao da izmenjamo razmisljanje,a ne da stavljam kineske zastave sa pet zvezdica,slovenacke sa tri ili vijetnamske zastave sa jednom zvezdom.mogu se zajebavati da izvines na nekim drugim forumima.

Back