Sfinga,Atlantida i 2012.

eeeee

Da sve je to u redu. Sad ima tu još nešto to je sfinga. Sfinga je u početku bila ležeća figura lava kojoj je kasnije isklesana od lavlje ljucka glava. Sfinga gleda put istoka i sad dolazimo do glavnog detalja. Kad u vrijeme proljećnje ravnodnevnice sunce izlazi na istoku tad sazviježđe u kojem se sunce "rađa" određuje "doba". Danas je to kraj sazviježđa ribe i ulazak u sazviježđe vodolije. Sfinga odnosno lav je gledao u sazviježđe lava (doba lava) u kojem se sunce rađalo u doba proljećne ravnodnevnice prije 14500 godina. Meni više dokaza ne treba. Lav gleda u sazviježđe lava u dobu lava=14500 prije nove ere.
E da umalo zaboravih. Sazviježđe oriona i raspored zvijezda u njemu se ne mijenja ali cijeli sazviježđe se "diže" ili "spušta" prema horizontu pa se i na osnovu toga može utvrditi vrijeme nastanka građevina povezanih sa zvijezdama. Kako je to povratni proces za bliže određenje o kojem o ciklusa se radi tu je sfinga koja određuje doba lava. Odatle je sve jasno i mnogo logičnije nego izmišljanje nekih nepostojećih veza koje postoje samo u mašti.

E sad ko je izvodio radove ne bih znao reći. Mora biti da su znali mnogo stvari čak i više od nas danas. To naravno nije nemoguće.

1. Da je Sfinga gradjena bas u doba lava...ok...na koji nacin su je datovali? Zato sto sfinga gleda na istok...to je skroz relevantan parametar! Pa to cu pre povezati sa Horusom koji je gospodar istocne granice i desno oko Rea a inace je Re drzavno bozanstvo( otac bogova, kralj bogova, poglavar bogova) ali i Faraonovo licno, ono kome on tezi(Faraon posle smrti postaje Re). Takva doktrina je bila na snazi bas u vreme KhafRe-a kada kazu da je Sfinga sagradjena.
Ova moja prica nije masta vec ima agrumenata i 1000 veza. Ovako pise u tekstovima koje su pisali Egipcani a ne vanzemaljci.

2. Prolecna ravnodnevnica pre 14, 000 godina ?!!!?
Ta prica je jedno puko nagadjanje, zasto bi morala da bude pravljena bas na pocetku doba Lava. Mogla je da bude pravljena na polovini ili na kraju...doba lava traje pa traje. Inace ne znam odakle tebii podatak za tu godinu. Evo hronologije :

Common interpretation 10,500 BC to 8000 BC.
Sacred Sites' interpretation: ca. 10,970 BC to 8810 BC

Mene zanima zasto lav...ali ne bih da trazim odgovore na nebu. Da li si ti upoznat sa pojmom lava u ikonografiji drevnog Egipta? Sfinga je pre svega ikonografski podatak, i svakako nije prva predstava lava u Egiptu ali je sigurno najmonumentalnija. Postavio sam neke slike na strani broj 4, datiraju iz predinastickog perioda. Takozvane etikete, pogledaj poslednj registar(odozgo na dole) i reci mi da li je to mozda Sfinga?

imhotep [/B]ustvari mojsije.znas verovatno i sam pricu da su jevreji imali vise znanja nego ostali narodi.inace mene jako isto zanima zasto su pravljene piramide,zasto u tom oblike.piramida imas u tom pojasu od latinske amerike preko egipta do kine.da li su te stvari povezane?ili kako bi mogle biti povezane piramide egipta i latinske amerike kad se za ameriku saznalo 1492?to mene zanima.

-Za sada je jedino izvesno da je Imhotep gradio Snefruovu piramidu,ne verujem da je poziveo do
Keopsa.

- Jedine dve funkcije koje bi piramide mogle obavljati su grobnice ili hramovi. Argumente za i protiv smo procesljali. Doduse o piramidama se u kontextu hramova nije govorilo...
Piramida predstavlja praiskonsku humku, prvu suvu zemlju posle povlacenja praiskonskih voda Nun(prepoznajes li Biblijski potop?).Piramida moze predstavljati i kamen piramidalnog oblika Ben Ben, i to je onaj kamen na koji je Re sleteo u obliku ptice Benuu-Fenix na prvu suvu zemlju(prepoznajes li golubicu iz Biblije? ). Na Djoserovoj piramidi se Re prvi put pominje u kontekstu bozanstva a u petoj dinastiji piramide sadrze cuvene tekstove piramida.Obelisk je ideja koju vidimo u piramidi. Najstarije osnove obeliska su iz Heliopolisa( U Heliopolisu je stajao kamen za koji se verovalo da je originalni Ben- Ben kamen). Najraniji bog Heliopolisa Atum "svedrzalac" je predstavljao praiskonsku humku, no on se brzo gubi i sve ovi simboli se pripisuju Reu. Jedna od mogucih funkcija obeliska je i ona koju si naveo.

1. Da je Sfinga gradjena bas u doba lava...ok...na koji nacin su je datovali? Zato sto sfinga gleda na istok...to je skroz relevantan parametar! Pa to cu pre povezati sa Horusom koji je gospodar istocne granice i desno oko Rea a inace je Re drzavno bozanstvo( otac bogova, kralj bogova, poglavar bogova) ali i Faraonovo licno, ono kome on tezi(Faraon posle smrti postaje Re). Takva doktrina je bila na snazi bas u vreme KhafRe-a kada kazu da je Sfinga sagradjena.
Ova moja prica nije masta vec ima agrumenata i 1000 veza. Ovako pise u tekstovima koje su pisali Egipcani a ne vanzemaljci.

2. Prolecna ravnodnevnica pre 14, 000 godina ?!!!?
Ta prica je jedno puko nagadjanje, zasto bi morala da bude pravljena bas na pocetku doba Lava. Mogla je da bude pravljena na polovini ili na kraju...doba lava traje pa traje. Inace ne znam odakle tebii podatak za tu godinu. Evo hronologije :

Common interpretation 10,500 BC to 8000 BC.
Sacred Sites' interpretation: ca. 10,970 BC to 8810 BC

Mene zanima zasto lav...ali ne bih da trazim odgovore na nebu. Da li si ti upoznat sa pojmom lava u ikonografiji drevnog Egipta? Sfinga je pre svega ikonografski podatak, i svakako nije prva predstava lava u Egiptu ali je sigurno najmonumentalnija. Postavio sam neke slike na strani broj 4, datiraju iz predinastickog perioda. Takozvane etikete, pogledaj poslednj registar(odozgo na dole) i reci mi da li je to mozda Sfinga?

Pa sad ni ja ne mislim da su vanzemaljci tu šta radili. Zemlja je dovoljno stara da su mogle postojti i druge civilizacije ljucke naravno o kojima mi malo ili ništa ne znamo. Naša civilizacija i sjećanja dopiru do poslije završetka zadnjeg ledenog doba. prije toga ništa ne znamo. Zapravo postoje neka daleka sjećanja na neku prastaru civilizaciju i još neke prije nje i to je sve. Začuđujuće ostatke tih civilizacija trpamo u naše istorijsko vrijeme i to pokušavamo dokazati nekim nategnutim dokazima. Slična je priča da su piramide grobnice faraona i ako su se oni zapravo sahranjivali u gradu mrtvih. Proljećna ravnodnevnica je astronomski i kulturno izvanredno važna jer se priroda ponovo budi odnosno vraća se Bog stvaraoc. zato je to vrlo značajan datum. sazviježđe u kojem se sunce rađa na taj datum je od presudnog značaja. Da bi se sunce rađalo iz jednog znaka zodijaka do drugog treba oko 2000 godina. Danas izlazi u sazviježđu ribe i uskoro će u sazviježđu vodolije. Sad đe je tačno granica između sazviježđa se ne zna jer su se ona mijenjala u zavisnosti od mjerenja i doba. Orion se od najvišeg do najnižeg položaja na nebu penje nekih 8000 godina. Sazviježđa zodijaka se svukud i uvijek nazivaju jednako i ti nazivi sigurno potiču iz nepoznate prošlosti. E kad se poklopi položaj Oriona na nebu i izlazak sunca u sazviježđu lava dolazi se do 14000 godina. izgleda da je tad došlo i do potopa i neke kataklizme koja je uništila prijethodnu civilizaciju.

Naša civilizacija i sjećanja dopiru do poslije završetka zadnjeg ledenog doba. prije toga ništa ne znamo.

svasta, otkud ti to da nista ne znamo?

Zapravo postoje neka daleka sjećanja na neku prastaru civilizaciju i još neke prije nje i to je sve.

secanja?
SECANJA?

Sad đe je tačno granica između sazviježđa se ne zna jer su se ona mijenjala u zavisnosti od mjerenja i doba.

molim :)
kako se to ne zna, pa u astronomiji ti je to jedna od osnovnih odrednica kada posmatras nebo.

Orion se od najvišeg do najnižeg položaja na nebu penje nekih 8000 godina. Sazviježđa zodijaka se svukud i uvijek nazivaju jednako i ti nazivi sigurno potiču iz nepoznate prošlosti.

ne zovu se isto (uporedi kinesku astronomiju i zapadnu), samo se ta razlicita imena odnose na isto.

E kad se poklopi položaj Oriona na nebu i izlazak sunca u sazviježđu lava dolazi se do 14000 godina. izgleda da je tad došlo i do potopa i neke kataklizme koja je uništila prijethodnu civilizaciju.

:?::?:
premisa

1) kada se poklopi polozaj Oriona na nebu (ma koji to bio) i izlazak sunca u Lavu

zakljucak:

nastao je potop i dolazi se do 14k godina

kakve to veze sa zdravim razumom ima?

Zapravo postoje neka daleka sjećanja na neku prastaru civilizaciju i još neke prije nje i to je sve.

Kakva secanja?

Začuđujuće ostatke tih civilizacija trpamo u naše istorijsko vrijeme i to pokušavamo dokazati nekim nategnutim dokazima.

Gde su zacudjujuci ostaci tih civilziacija koje mi trpamo u nase istorijsko vreme i dokazujemo nategnutim dokazima? KAKVIM nategnutim dokazima? Zar niej nategnutiji dokaz da se smatra da su ljudi, npr. u starom Egiptu bili toliko glupi da izgrade piramidu, i da im je bila potrebna pomoc sa strane?

Slična je priča da su piramide grobnice faraona i ako su se oni zapravo sahranjivali u gradu mrtvih.

Kako koji. I kako kada. Znas li koliko godina je proslo izmedju IV i, recimo, XVIII dinastije?

Pa sad ni ja ne mislim da su vanzemaljci tu šta radili. Zemlja je dovoljno stara da su mogle postojti i druge civilizacije ljucke naravno o kojima mi malo ili ništa ne znamo. Naša civilizacija i sjećanja dopiru do poslije završetka zadnjeg ledenog doba. prije toga ništa ne znamo. Zapravo postoje neka daleka sjećanja na neku prastaru civilizaciju i još neke prije nje i to je sve. Začuđujuće ostatke tih civilizacija trpamo u naše istorijsko vrijeme i to pokušavamo dokazati nekim nategnutim dokazima. Slična je priča da su piramide grobnice faraona i ako su se oni zapravo sahranjivali u gradu mrtvih. Proljećna ravnodnevnica je astronomski i kulturno izvanredno važna jer se priroda ponovo budi odnosno vraća se Bog stvaraoc. zato je to vrlo značajan datum. sazviježđe u kojem se sunce rađa na taj datum je od presudnog značaja. Da bi se sunce rađalo iz jednog znaka zodijaka do drugog treba oko 2000 godina. Danas izlazi u sazviježđu ribe i uskoro će u sazviježđu vodolije. Sad đe je tačno granica između sazviježđa se ne zna jer su se ona mijenjala u zavisnosti od mjerenja i doba. Orion se od najvišeg do najnižeg položaja na nebu penje nekih 8000 godina. Sazviježđa zodijaka se svukud i uvijek nazivaju jednako i ti nazivi sigurno potiču iz nepoznate prošlosti. E kad se poklopi položaj Oriona na nebu i izlazak sunca u sazviježđu lava dolazi se do 14000 godina. izgleda da je tad došlo i do potopa i neke kataklizme koja je uništila prijethodnu civilizaciju.

Ovo su sve spekulacije, kao sto rekoh i mi na forumu mozemo osmisliti takvu pricu.
Opet pitam odakle tebi podatak za 14,000 pne kad svi drze da je doba Lava pocelo oko 10,500 pne ?
Konkretno za Egipat ravnodnevnica nije igrala veliku ulogu. Akhet, doba plavljenja pocinje u Julu tako da je za njih to najbitniji datum jer ako Nil zakaze nece imati sta da jedu, pa onda neka jedu statue....srecom po njih Nil je zakazao samo par puta u Egipatskoj istoriji i to za vreme imperije te su bili dobro opskrbljeni zalihama.

-Sve ostalo sto mi nije jasno kod tvoje price su pitali Svabov i Zvezdica...

-Nisi mi odgovorio na pitanje o ikonografiji lava u drevnom Egiptu

Prvo
Pa ne znamao zar ne?

Drugo
Mislim na sjećanja vrste. Ko je pričao o Atlantidi?

Treće
Da danas se zna ali dali je granica sazviježđa uvijek bila ista?

Četvrto
Đe mi nađe Kineze. Šalim se:)

Peto
Nema sa zdravim razumom ali ima sa matematikom. :)

Zatim

Prvo
Već sam rekao. Sjećanja vrste.

Drugo
Pa zar piramida nije dovoljno začuđujuća. Za mene je zapanjujuća :)

Treće
Častimi neću sabirati, a i śećanje me slabo služi :)

Zatim

Prvo
Koja hiljada gore dolje zar je to toliko važno? :)

Drugo
Ravnodnevnica je svukud igrala važnu ulogu, čak i među Kinezima:)

Trće
Kakve veze ima lav kasnije prepravljen u sfingu sa Egipćanima? oni su se pojavili milenijumima kasnije. :)

@ Svabov

Ne rece mi da li sam u onom tekstu uspeo da odgovorim na tvoja pitanja.

naravno :)
to je otprilike ono sto sam i mislio da cu da cujem :)

Drugo
Mislim na sjećanja vrste. Ko je pričao o Atlantidi?

ja i dalje ne shvatam.

Treće
Da danas se zna ali dali je granica sazviježđa uvijek bila ista?

pazi, sazvezdje nije objekat, to je cista 2d prezentacija onoga sto vidima, radi lakseg snalazenja.
granica sazvezdja je medjunarodno ustanovljena i menjace se u narednim 10 000 i vise godina.....
Drugo
Pa zar piramida nije dovoljno začuđujuća. Za mene je zapanjujuća :)

i za mene isto.

kakav bre Sirijus, jel si ti pri sebi?
znas ti kom sazvezdju pripada SIrijus, kakve to ima veze sa Orionom?
otkad je Mlecni put MAGLINA?

ovi tvoji postovi (po obicaju) pokazuje da nemas blage veze o onome o cemu govoris....

sta to TACNO govori, osim da su bili fascinirani jednom od najlepsih zimskih sazvezdja severne polulopte?

Kakve veze ima to kom sazvezdju pripada Sirijus? Ljudi su grupisali zvezde u sazvezdja, nije to prirodna podela.
Tri zvezde Orionovog pojasa su najkarakteristicnija grupa zvezda u blizini Sirijusa, i ako hoces da ukazes na tu zvezdu moras je nekako locirati na nebu.
Maglina Mlecnog puta je ona koja se vidi na nebu. Mlecni put je inace galaksija.

Govori o tome da je neko poreklom odatle.

Da je rec o porukama vanzemaljaca ili ukazivanje na nesto neobicno, sto je doslo iz svemira, zar ne mislite da bi mogla da bude u pitanju bilo koja zvezda? Po meni, bilo bi zanimljvije otkriti vezu egipatskih gradjevina sa nekom bledom zvezdom koju nije lako uociti. Zasto vanzemaljci moraju da dolaze bas iz pravca najsajnijih zvezda?

Alternativci> odgovor?

Ta zvezda je najsjajnija zato sto je (izmedju ostalog) i blizu naseg Suncevog sistema.
Zato je i moguce doci do nje (ili sa nje).

-Za sada je jedino izvesno da je Imhotep gradio Snefruovu piramidu,ne verujem da je poziveo do
Keopsa.

- Jedine dve funkcije koje bi piramide mogle obavljati su grobnice ili hramovi. Argumente za i protiv smo procesljali. Doduse o piramidama se u kontextu hramova nije govorilo...
Piramida predstavlja praiskonsku humku, prvu suvu zemlju posle povlacenja praiskonskih voda Nun(prepoznajes li Biblijski potop?).Piramida moze predstavljati i kamen piramidalnog oblika Ben Ben, i to je onaj kamen na koji je Re sleteo u obliku ptice Benuu-Fenix na prvu suvu zemlju(prepoznajes li golubicu iz Biblije? ). Na Djoserovoj piramidi se Re prvi put pominje u kontekstu bozanstva a u petoj dinastiji piramide sadrze cuvene tekstove piramida.Obelisk je ideja koju vidimo u piramidi. Najstarije osnove obeliska su iz Heliopolisa( U Heliopolisu je stajao kamen za koji se verovalo da je originalni Ben- Ben kamen). Najraniji bog Heliopolisa Atum "svedrzalac" je predstavljao praiskonsku humku, no on se brzo gubi i sve ovi simboli se pripisuju Reu. Jedna od mogucih funkcija obeliska je i ona koju si naveo.

Praiskonske vode i Biblijski Potop nisu nikakvi pandani. Potop dolazi dosta posle stvaranja Zemlje.

Isto tako golubica iz vremena Potopa nema veze sa feniksom koji simbolizuje vaskrsenje.

Maglina Mlecnog puta je ona koja se vidi na nebu. Mlecni put je inace galaksija.

ne, to nije maglina.
zna se sta se u astronomiji smatra pod terminom "maglina"...

Ne strucnjak, nije pitanje gde su te busilice posle 4500 godina, vec ti daj objasnjenje kako su ti predmeti napravljeni alatom koji im "daje" zvanicna istorija?

Dakle, kako (i cime) je to uradjeno?

postavio sam ti pitanje.
ne trazi od mene da ja dokazujem tvoje.

Ta zvezda je najsjajnija zato sto je (izmedju ostalog) i blizu naseg Suncevog sistema.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
derane, jacina sjaja neke zvezde nema nikakve veze sa njenom udaljenoscu........

Sada si lupio kao dete u predskolskom uzrastu. O tvom nivou nepoznavanja osnovnih stvari o kojima govoris ne vredi vise raspravljati. Ne zelim da budem gruba, ali cu ipak to biti: odakle ti pravo da ulazis u diskusiju o stvarima o kojima bas NISTA ne znas?

Ovo sto si (ne moze se naci drugaciji izraz) lupio blam je kolosalnih razmera. Ocigledno ne znas nista o astronomiji i arheologi, a povremeno ni o logici, - a voleo bi da se bavis ezotericnim zavrzlamama. Iduci put, pre nego sto se drznes da raspravljas o Atlantidi, Sfingama sa Oriona i slicnom, bar se edukuj malo, da mozemo da razgovaramo.

Praiskonske vode i Biblijski Potop nisu nikakvi pandani. Potop dolazi dosta posle stvaranja Zemlje.

Isto tako golubica iz vremena Potopa nema veze sa feniksom koji simbolizuje vaskrsenje.

-Da, ptica Benuu koja je sletela na prvu suvu zemlju i golubica koja je sletela na prvu suvu zemlju nemaju nikakve veze...sem cinjenice da su i jedna i druga ptice i da su i jedna i druga sletele na prvu suvu zemlju

- Odktud ti znas kada se potop desio? Odkud ti znas kada je bila praiskonska voda ? Odkud ti znas da je praiskonska voda Nun zaista postojala?
Za vreme potopa je cela zemlja bila pod vodom, praiskonske vode Nun su prekrivale celu zemlju...:?::idea::?:

Biblija je prepuna prepisanih mitologija, nije to nista cudno....a inace tamo je samo Hrist simbol vaskrsenja a ne nekakve ptice pa su Benuu zamenili golubicom...tja

PS Mislim da bi trebao da citas jos nesto pored "masonskih" izvora, ocigledno je da su te knjige u potpunosti degradirale tvoje bice te nemas sposobnost da sam razmislis i interpretiras sopstveno vidjenje ali si zato vrlo uspesan
parrot.jpg

Ovo sto si (ne moze se naci drugaciji izraz) lupio blam je kolosalnih razmera. Ocigledno ne znas nista o astronomiji i arheologi, a povremeno ni o logici, - a voleo bi da se bavis ezotericnim zavrzlamama. Iduci put, pre nego sto se drznes da raspravljas o Atlantidi, Sfingama sa Oriona i slicnom, bar se edukuj malo, da mozemo da razgovaramo.

Tek o ezoteriji nista ne zna jer ezoterija nije filozofiranje o teorijama zavere i vanzemaljcima vec konstantan rad na sebi, ezoterija nije teorijska vec krajnje prakticna nauka...ali eto, masonske i ezoterijske knjige imaju jednu karakteristiku - citaocu koji procita po jednu knjigu iz obe branse pruza osecaj da je najpametniji na svetu i samim tim ga uvodi u sopstvenu klopku.
Lepo je rekao jedan diskutant da se Istina bazira na radu i konkretnim metodama a ne na spekulacijama...al vole ljudi da se zamajavaju pa to ti je...vole ono Illuminati, Masoni, Annunaki, Reptilijanci, Nwo, Maldekanci, Lemurijanci, Katarijanci, Atlantidjani, B Lor, B Rith, N tor i ebem li ga sta sve ne...o 1000 glupih stvari ce on razmisljati samo da jedan minut ne bi morao nista konkretno i produktivno da uradi

ne, to nije maglina.
zna se sta se u astronomiji smatra pod terminom "maglina"...

postavio sam ti pitanje.
ne trazi od mene da ja dokazujem tvoje.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
derane, jacina sjaja neke zvezde nema nikakve veze sa njenom udaljenoscu........

Pa kad si strucnjak, reci nam sta se smatra.

Ne treba ti da dokazujes moje postavke nego dokazi svoje.
Kako su stari Egipcani ALATOM KOJI IM "DAJE" ZVANICNA ISTORIJA mogli da naprave doticne predmete? To ti ispricaj (dokazi).

Prvo, procitajte tekst pre nego sto nesto kritikujete. U tekstu lepo stoji - "izmedju ostalog".
A da udaljenost neke zvezde nema NIKAKVE VEZE sa jacinom njenog sjaja, to je zaista neverovatna budalastina.
Evo ti strucnjak jedan citat:
"Trenutno najsjajnija zvezda na nebu je Sirijus, koja je od nas udaljena najvise 8,64 svetlosnih godina (Sirijus A). Sto se tice apsolutnog sjaja, tu je verovatno neprevazidjen Djeneb, glavna zvezda u sazvezdju Labuda. Ona je 70.000 puta SJAJNIJA OD SUNCA i, KADA BI SE NASLA NA UDALJENOSTI NA KOJOJ JE SIRIJUS, sijala bi kao Mesec."
Nadam se da ce ti ovo uvecanje slova konacno skrenuti paznju da nesto procitas kako treba (i naucis).

Sada si lupio kao dete u predskolskom uzrastu. O tvom nivou nepoznavanja osnovnih stvari o kojima govoris ne vredi vise raspravljati. Ne zelim da budem gruba, ali cu ipak to biti: odakle ti pravo da ulazis u diskusiju o stvarima o kojima bas NISTA ne znas?

Za tebe takodje vazi prethodni post.
Pre nego sto pocnes da ODVALJUJES GLUPOSTI kritikujuci nekog ko o nekoj temi zna vise od tebe nauci osnovne stvari iz doticne teme. Toliko.

-Da, ptica Benuu koja je sletela na prvu suvu zemlju i golubica koja je sletela na prvu suvu zemlju nemaju nikakve veze...sem cinjenice da su i jedna i druga ptice i da su i jedna i druga sletele na prvu suvu zemlju

- Odktud ti znas kada se potop desio? Odkud ti znas kada je bila praiskonska voda ? Odkud ti znas da je praiskonska voda Nun zaista postojala?
Za vreme potopa je cela zemlja bila pod vodom, praiskonske vode Nun su prekrivale celu zemlju...:?::idea::?:

Biblija je prepuna prepisanih mitologija, nije to nista cudno....a inace tamo je samo Hrist simbol vaskrsenja a ne nekakve ptice pa su Benuu zamenili golubicom...tja

PS Mislim da bi trebao da citas jos nesto pored "masonskih" izvora, ocigledno je da su te knjige u potpunosti degradirale tvoje bice te nemas sposobnost da sam razmislis i interpretiras sopstveno vidjenje ali si zato vrlo uspesan
parrot.jpg

To sa Praiskonskim vodama ima veze sa nastankom Zemlje, a ne sa Potopom koji se desio kada je Zemlja vec postojala dugi niz godina. Ako hoces bas konkretno - u prici o Praiskonskim vodama se ne radi bukvalno o vodi (H2O), vec je to metafora za nesto drugo.
Okvirno vreme kada se desio Potop znam zato sto dugi niz godina proucavam istoriju.

Na drugi pasus - najpre, jesi li ti uopste procitao Sveto Pismo? Moram da znam s kim razgovaram - sa standardnim kriticarem koji nije video ni njegove korice, ili sa nekim ko ga je, bar u delovima, procitao? Onda cu moci nesto da ti objasnim.

Ne sekiraj se. Citam ja razne stvari i zato i mogu da razmisljam na pravi nacin ( za razliku od onih koji kao papagaji nauce napamet ono sto im serviraju u skoli, ili na fakultetu, ili kroz medije, i onda to samo dalje prenose, bez da IKADA ukljuce svoj mozak i razmisle o onome u sta veruju. prethodne dve kritike su tipican primer neznalica koji imaju visoko misljenje o sebi)

Tek o ezoteriji nista ne zna jer ezoterija nije filozofiranje o teorijama zavere i vanzemaljcima vec konstantan rad na sebi, ezoterija nije teorijska vec krajnje prakticna nauka...ali eto, masonske i ezoterijske knjige imaju jednu karakteristiku - citaocu koji procita po jednu knjigu iz obe branse pruza osecaj da je najpametniji na svetu i samim tim ga uvodi u sopstvenu klopku.
Lepo je rekao jedan diskutant da se Istina bazira na radu i konkretnim metodama a ne na spekulacijama...al vole ljudi da se zamajavaju pa to ti je...vole ono Illuminati, Masoni, Annunaki, Reptilijanci, Nwo, Maldekanci, Lemurijanci, Katarijanci, Atlantidjani, B Lor, B Rith, N tor i ebem li ga sta sve ne...o 1000 glupih stvari ce on razmisljati samo da jedan minut ne bi morao nista konkretno i produktivno da uradi

Ezoterija nije nista konkretno - jos manje je nauka.
Ezotericna nauka - to vec ima nekog smisla.
Ezotericno znanje - to takodje ima nekog smisla.
Egzotericna nauka - to je ono sto vi (neki vrlo slabo) poznajete.

Reci mi, kako ti znas sta je ezotericna nauka ( "krajnje prakticna nauka")? Jesi li ti clan nekog tajnog drustva? Je li ti neki "ezoterik" preneo neka svoja znanja, pa si ti zakljucio da su ona "krajnje prakticna"?

Reci mi, kako ti znas sta je ezotericna nauka ( "krajnje prakticna nauka")? Jesi li ti clan nekog tajnog drustva? Je li ti neki "ezoterik" preneo neka svoja znanja, pa si ti zakljucio da su ona "krajnje prakticna"?

To, da je ezoterija "krajnje prakticna" ti mogu reci na osnovu licnog iskustva. Mozda ces i ti uvideti koliko je prakticna i od kolike pomoci moze biti u ovom(materijalnom) svetu kada budes zavrsio sa spekulacijama i kada se budes okrenuo ka konkretnim(prakticnim) metodama. Ezoterija je rad a ne mlacenje prazne slame o reptilijancima, atlantidjanima, masonima, illuminatima - to su sve beskorisne i bespotrebne informacije (nimalo prakticne).
Ako ezoterija nije prakticna nauka onda je beskorisna jer sve sto se ne moze prakticno primeniti je u sustini beskorisno. A meni ezoterija dosta koristi, u krajnje prakticne svrhe.

Back