Genetička Struktura Srba i Hrvata

Pa nije nikakva topla voda da su Hrvati stokavci srpskog porekla to je fakt.
Mene interesuje sta je sa Hrvatima koji nose madjarska, ceska, nemacka, jevrejska itd prezimena?
...italijanska, srpska,...
Razbežali se pred Turcima, jedno od najčešćih prezimena u Madjarskoj je Horvat...
Upražnjeno mesto popunili štokavci i srednjoevropski kolonisti.

...italijanska, srpska,...
Razbežali se pred Turcima, jedno od najčešćih prezimena u Madjarskoj je Horvat...
Upražnjeno mesto popunili štokavci i srednjoevropski kolonisti.
Ja se njima divim, mi smo za posmatranje. Oni su stvorili cvrstu naciju od nespojivog, Kayolik=Hrvat, od Bugarske do Slovenije, i danas ti ljudi misle da su Hrvati, i nedaj Boze da su nesto drugo.
A mi se delimo i rasipamo

Mi zbrda /zdola a "Hrvati" preko sedam brda i sedam mora.
Ajde priznaj ovde ko su bili ti preci. Iskreno, anomimnost je ovde zagarantovana. :ok:

U više navrata spomenia da sam ponositi vlaj, a moji preci su duže Hrvati nego šta su tvoji, ili kod 90% tvojih sunarodnjaka, Srbi.

"Povijesni izvori pokazuju da je prije 19. stoljeća i porasta nacionalizma u Osmanskom Carstvu većina običnih pravoslavnih kršćana na Balkanu imala nejasnu predodžbu o svom etničkom identitetu. Lokalni seljaci koji su govorili južnoslavenske jezike bili su navikli definirati se prema svojoj religiji, mjestu i zanimanju."

U više navrata spomenia da sam ponositi vlaj, a moji preci su duže Hrvati nego šta su tvoji, ili kod 90% tvojih sunarodnjaka, Srbi.

"Povijesni izvori pokazuju da je prije 19. stoljeća i porasta nacionalizma u Osmanskom Carstvu većina običnih pravoslavnih kršćana na Balkanu imala nejasnu predodžbu o svom etničkom identitetu. Lokalni seljaci koji su govorili južnoslavenske jezike bili su navikli definirati se prema svojoj religiji, mjestu i zanimanju."
Pišeš gluposti pajseru. Upravo se za "Hrvate" može reći da nisu imali nacionalnu svest. Bosanski i slavonski katolici pojma nisu imali koje su nacije.

Back