Hvala vam, obojici, na informacijama.
Ivane, pisao sam ti PP. Ne znam da li si video i da li si je dobio uopste ?
Jesam, i odgovorio sam ti. Ovako, sto se tice tvoje dileme izmedju grckih ostrva, dodao bih da dosta toga zavisi i od vrste posla. Nikada nisam konobarisao ali recicu ti ono sto znam. Konobarisanje u restoranima je uglavnom teze ali poslodavci ti obezbedjuju makar 1 obrok dnevno i to ti znaci a kad radis u kaficu ili diskoteci daju ti po neko pice i to je to. Koliko ja znam dnevnice za taj posao se krecu od 25 do 30 evra u proseku i stvarno se mnogo radi, pogotovo u spice sezone, najmanje 10 sati dnevno i to svaki dan. Ako oces da radis u restoranu, mozda bi mogao i na Naksos da odes a ako oces u kaficu ili nocnom klubu, definitivno Krit.
E sad, sto se tice dileme, ne znam dal ti u Malji bas svuda traze savrseno znanje engleskog jezika ali ako je tako a ti ne znas engleski savrseno, onda bih ti za taj posao preporucio Hersonisos. To je 1 gradic izmedju Irakliona i Malje. Od Irakliona do Hersonisosa se stize auto-putem E-75 za nekih 40-45 minuta a razdaljina je 25 km. Od Hersonisosa do Malje se stize za 15-20 minuta autobusom, kao sto rekoh, zelenim K-TEL autobusima. U Hersonisosu su ti glavne nocne ptice i pijandure mladi Holandjani i tamo ti sigurno nece traziti savrsen engleski niti holandski. Holandjani se isto ubijaju od pica a to je za tvoj posao dobro. Inace Hersonisos zivi dan-noc i nocni klubovi, diskoteke, kafici i barovi se nalaze na sve strane. Mesto je inace poznato po nocnom zivotu i provodu.
Prelistaj malo moje poruke, pisao sam detaljno o Hersonisosu i kako se stize tamo a sad bih hteo nesto drugo da kazem:
Potpuno je lazna konstantacija da ni za Grke nema posla pa zbog toga mi Srbi ne bi trebalo da idemo u GR da radimo leti. Jeste da je u GR kriza, da se zivi teze i gore nego ranije, da nije lako naci posao ali postoje mnogi poslovi koje Grci NECE da rade, i zato tu upadaju strani radnici poput Srba, Bugara i dr. Mnogi Grci su lenji i jednostavno neke poslove nece da rade i grcki poslodavci to znaju pa ce za neke poslove radije angazovati Srbe nego Grke. A i Grk ce da mu trazi da bude prijavljen, da mu se uplacuje zdravstveno, socijalno a Srbi to nista ne traze pa postoje poslovi za koje ce Grci radije angazovati Srbe nego Grke upravo zbog toga da ne bi placali osiguranje, doprinose...