nacafaca
Zainteresovan član
- Poruka
- 375
I da poenta je i dapni koji imaju posao sada rade za daleko manje pare nego ranije a krediti moraju da se vracaju pa sad ti racunaj kako se lepo zivi a ko pa dobije otkaz posao 99% nece naci.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kriza u Srbiji je 10 puta teža i gora od krize u Grčkoj. U Grčkoj se mnogo bolje živi nego u Srbiji makar za vreme letnje sezone. Da nije tako, ne bi bilo toliko Srba koji žive i rade u Grčkoj. A osim u Grčkoj ima ih po celom svetu.
I posle kamaki nastavlja da kamakiše i ajmo jovo-nanovo.
Znači treba dobro da znate engleski, nemački, možda i ruski i grčki, u suštini što više. Uglavnom, ovaj posao je dobro plaćen u Grčkoj ali je kao što rekoh, zabranjen što znači da, čak i da imate grčke papire, ne možete biti prijavljeni za ovaj posao. Ali sezoncima to uglavnom nije bitno. Ovaj posao se radi od 9, 10 ili 12 sati noću pa sve do jutra ili dok ima naroda na šetalištu.
Ma ja uopste ne mislim da ce sezona biti losa u smislu manje turista iskreno mislim da je vecina apartmana barem us sezoni rasporodata problem je sto sada grci ne zele da plate osoblje vise znajuci da je opasna kirza i sada pokusavaju da imaju 2 radnika za jednu normlanu platu!
Ovamo na Kritu, gde sam ja bio se zarada računa u dnevnicama i dnevnice se kreću od 25 do 60-ak evra mada se zarađuje i van tog okvira. Pričao sam npr. sa nekim Vranjancima, radili su u nekom hotelu ali ne puno radno vreme za 15-20 evra dnevno u šanku i kuhinji valjda, oni su tu došli prvi put, dok sa druge strane pričala mi jedna radnica rent-a kar agencije da radi na procenat i da zarađuje oko 100 evra dnevno ali ona tu živi i radi duže vreme (verovatno kod istog poslodavca) nekih 10-15 godina možda tako da ima iskustva.
Npr. zanimljivo mi je bilo kada sam video reklamne napise na albanskom jeziku po Solunu. Doduše više mi je bilo odvratno. Takođe u Solunu sam viđao i albanske žene pa i decu dok je u Hersonisosu to retkost. Jeste da postoji gomila albanskih radnika ali nešto im nisam viđao žene i decu mada kažu da ih i tamo ima. Verovatno se u Hersonisusu ne eksponiraju toliko kao u Solunu, ne nose one njihove marame itd.
U Maleme dolazi dosta Nemaca pošto se tu nalazi nemačko groblje iz WW II.
Dobro onda ti lepo dodji zpaucan na neko ostrvo sa hiljadama mladih grka,bugara itd. pa kako ti se posreci i da danas sam nasla oglas za rodos znaci dobro ostrvo uglavno bogati turisti idu plata 500e ali placaju i osiguranje naravno vazi samo za ljude sa eu pasosima opet posao sobarice!ne zaboravi d amozes samo 3 meseca da ostane a ako prekoracis debelo ces platiti nekom muvatoru na graanici da te pusti a uz to jos u vecini slucajeva kada radis kao konobarica sama placas smestaj pa misli i o tome![]()
Dobro onda ti lepo dodji zpaucan na neko ostrvo sa hiljadama mladih grka,bugara itd. pa kako ti se posreci i da danas sam nasla oglas za rodos znaci dobro ostrvo uglavno bogati turisti idu plata 500e ali placaju i osiguranje naravno vazi samo za ljude sa eu pasosima opet posao sobarice!ne zaboravi d amozes samo 3 meseca da ostane a ako prekoracis debelo ces platiti nekom muvatoru na graanici da te pusti a uz to jos u vecini slucajeva kada radis kao konobarica sama placas smestaj pa misli i o tome![]()
I ona se u početku ljutila al poslo je to prihvatila pa je čak i ona mene počela da zove malaka. Čak sam je i u imenik ubacio kao "Malaka". 
I ja tek tad ukapiram da sam ja sve vreme recepcionerku (a i ona mene) zvao "dr**džija".
Ali to malaka je u Grčkoj kao dobar dan.
Ali ipak sam se na vreme prisetio da je on Grk.
grk je i znam da bi sigurno mogao i bolji posao da radi s obzirnom da pored grkog prica jos i engleski i frnacuski a uz to je i profesionalni vozac a sve to sada u solunu bas nista ne znaci 

Jer mesati babe i zabe je cista glupost... Ja ti zelim sve najbolje ali pomesala si stvari skroz neke stvari su nemerljive kapirash ... to nije kupis sok za dinar a prodas za 3 to nije ugostiteljstvo !