Sezonski posao u Grčkoj

Zasto niko nista ne pise?

Evo ja se lomim da li da upisujem fakultet ili da idem da radim, pa mozda dogodine da upisem nesto.

A najveci fazon je sto bi se ja vratio sa mora dok pocnu predavanja, ali moram ovde da budem da idem na polaganje prijemnog i na upis. To su samo dva dana, jedan krajem juna i drugi pocetkom jula, ali kako to da izvedem?

Cini mi se da je to nemoguce - prvo zbog posla, a drugo zbog granice. :confused:

Ne bih da izgubim godinu, ali bi mi u zivotu dosta dobrodoslo jedno petomesecno radno iskustvo na grckim ostrvima.

Poslednja izmena:

thumb.jpg

xD

A hbg, otici cu 10 dana na letovanje i potrudicu se da za to vreme nadjem nekakav posao.

Sreca prati hrabre. :mrgreen:

Sta mislis koliko otprilike moze da se uzme za mesec dana , sta mislis o zakintosu

Racunam da moze 200, 300 evra mesecno da ostane, ali opet to zavisi od dosta faktora - ti kazes da sa drugom treba da ides i taman bi ti troskovi smestaja bili upola manji nego da ides sam, pa onda koliko bi trosio na hranu, naravno koji posao bi radio, da li bi kod tog poslodavca imao mozda smestaj ili neki obrok dnevno itd. Mozda moze i vise da se zaradi, ko zna.

Ja ovo sto sam ti napisao sam sve citao po forumima, tako da nemoj da uzimas za 100 posto tacno.

Najbolje da dodje neko ko ima radnog iskustva da ti pomogne, samo nema ih u poslednje vreme nesto...

Cekaj. A gde si ti mislio da odes , jer. Mislis da za desetak dana moze da se nadje posao

Na Krit - Hersonisos posto od stranih jezika znam samo engleski, pa me tako posavetovao forumas Kolega Ivan.

Ako ides ovih dana sigurno su ti vece sanse da nadjes posao nego recimo u julu kad je sezona u jeku.

Da li moze da se nadje posao za 10 dana to ne znam, ali se nadam da moze.

Извињавам се што нисам раније писао, нисам имао нет око недељу дана.

Одговарам:

Не пита се са јер него са је л'.

Ја сам се сам родио, сам ћу и д'умрем. Мада никад нећу д'умрем. :mrgreen:

Може да се иде и нађе посао на бум мада постоји ризик. Свеже информације са терена немам. Преферирам острва.

То колико ће да се уштеди зависи од сто фактора: Кад си отишао, где си отишао, колико остајеш, где радиш, шта радиш, колико зарађујеш, колико трошиш: на храну, алкохол, остала пића, изласке, цигарете, одећу, бунде :mrgreen:... Да ли знаш да куваш, ако знаш-уштедиш, ја не знам-је*и га. :mrgreen: Дал станујеш и плаћаш кирију сам или делиш, колико си штедљив, колики је бакшиш.......... Дакле, то је све индивидуално али уз велику штедњу, за сезону може да се уштеди од 70 до 80 000 евра. :hahaha: :per:

Е сад, онима које још није стрефила срчка и који нису пали са столице :mrgreen: да кажем да прелистају мало уназад ову тему, и моје поруке. Писао сам о својим искуствима из ГР мање-више детаљно. И само још да додам да у свакој кухињи/ресторану/хотелу постоје вишкови хране тако да можете да ПОКУШАТЕ да их питате да вам их уступе а циљ овога је уштеда. :ok:

Back