dijannak
Početnik
- Poruka
- 42
Ma, naravno, uvek se treba sve lepo raspitati, i naravno, treba imati srece i biti uporan i hrabar i to je to... A Ivane, Vi sta ste radili na Kritu? I kako ste prosli tada kad ste bili, koliko ste vremena ostali?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma, naravno, uvek se treba sve lepo raspitati, i naravno, treba imati srece i biti uporan i hrabar i to je to... A Ivane, Vi sta ste radili na Kritu? I kako ste prosli tada kad ste bili, koliko ste vremena ostali?
Znaci Ivane, kazes stan 200-250 evra, hrana za mesec dana oko 200 evra? I put oko 100... Jel' si radio samo masazu na plazama ili jos nesto? Jel' znas nesto o konobarisanju na Kritu? Kad je pravo vreme da se ode, jel' nije kasno npr. pocetak juna? Jel' znanje engleskog obavezno ili samo bolje prolaze oni koji znaju? Hvala
Potpuno si u pravu. Nemoj da mi persiraš. Radio sam u svojoj struci, masirao sam na plažama, dobro sam prošao, mada daleko ispod onoga što sam očekivao. 4 meseca i 20 dana.
Fino, mada verujem nije bilo nimalo lako poceti... svaka cast! A sta je i kako je bilo za povratak, s obzirom na dozvoljenih 3 meseca?
Odgovor Aprilcu: Povratna karta BG-Atina u Siamosu je prošle godine bila 96 evra a brod Superfast, ekonomska klasa od Atine do Irakliona (glavnog grada Krita) košta 36 evra.
Autobuska karta?! Pa to je jeftino - ja sam čula da je oko 150e.
A putno osiguranje plaćaš posebno, ili kako?
Posebno.
Da, autobuska. Siamos je najjeftiniji. Toliko je bilo prošle godine, možda je sad poskupelo. Evo sad gledam na sajtu Alamanisa BG-Atina 11000 dinara.
A koliko košta osiguranje za npr mesec dana? 50e?
ne znam gde to ima stan za te pare..na halkidikiju nije bilo ispod 10e sto je 300 i to na jedvite jade ako si sam..posto su po 2 i vise kreveta sobeZnaci Ivane, kazes stan 200-250 evra, hrana za mesec dana oko 200 evra? I put oko 100... Jel' si radio samo masazu na plazama ili jos nesto? Jel' znas nesto o konobarisanju na Kritu? Kad je pravo vreme da se ode, jel' nije kasno npr. pocetak juna? Jel' znanje engleskog obavezno ili samo bolje prolaze oni koji znaju? Hvala
ne znam gde to ima stan za te pare..na halkidikiju nije bilo ispod 10e sto je 300 i to na jedvite jade ako si sam..posto su po 2 i vise kreveta sobe
E pa ljudi moji, ja samo da vam kazem, izgleda od posla nema nistaevo jos uvek cekamo da se covek javi medjutim NISTA! Tako da verovatno smo samo promastali par dana, nedelja i sve po starom, kako se meni cini... Jos uvek se kao nesto nadamo, ali "mrka kapa" ... A bas smo se naoruzali psihicki da krenemo
Ukoliko neko od Vas ko je tamo zna za neki posao, muski- zenski, neka se javi... na kraju krajeva moze i Skiatos (Mile)
mozda bi bilo jos bolje.. Da li se neko od vas mozda snasao za negde? Pozdrav
Ako stignem ovih dana, napisacu nesto na temu....za ovu sezonu, neke nove pojave, zakone, primere.....
Ako ne stignem, za dan dva...onda pisem za vikend sa Skiatosa, posto putujem u subotu for Greece.
Samo bih dodao, da ova godina nije kao ni jedna do sada i da se ne zalecete.....a kolika je kriza shvatite na osnovu ovog primera: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2400114/
Ovo je link od jedne od auto kuca u Atini, i cena ovog automobila je 2800evra a u zagradi stoji, "dogovaramo se" -sto znaci da nije fiksno. I ova cena je ako se kupuje preko banke - obicno na 50-70 meseci. Zamislite, koliko je jeftinije za kesh. Zvao sam prijatelja da mi rezervise za sina ovaj autic....na sta mi je odgovorio...." to je preskupo - ima jeftinije".
El vam sada jasno, kolika je kriza u grckoj? I da li vredi potrositi pare i danima tragati za poslom.
Da se razumemo...... mnoooooooogo vise volim da vidim svoje sunarodnike kako rade na ostrvu, nego bugare.albance i slicno....ali, shodno mestu i situaciji gde se nalazim, imam i moralnu obavezu da skrenem paznju, da MNOGI koji su godinama radili na ostrvima - ove sezone nece moci da zarade ni za kafu.
Jer su grci zasukali rukave i rade sami, zaposlili svoju decu, rodbinu....za nepoverovati - ali tako je.
Usput, po meni je ovo mnogo bolje resenje: http://www.smedia.rs/biznis/vest/34...-Crna-Gora-trazi-15000-sezonskih-radnika.html
2600 cc? Taj troši ko Britanska kraljica. A šta misliš koliko bi koštao taj auto za kešovinu?
Inače, i prošle godine su mi pričali da su kola u GR mnogo pojeftinila i da to skoro niko više ne kupuje. A evo još nešto:
VOZILA U SRBIJI NIKAD NISU BILA JEFTINIJA
http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/207124/Na+desetine+novih+modela+ispod+10.000€.html
A ove godine je toliko pala prodaja automobila u Srbiji da nije bilo čak ni TRADICIONALNOG sajma automobila u BG:
Džabe sajam kad nema kupaca automobila
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.233.html:375576-Dzabe-sajam-kad-nema-kupaca-automobila
Pa vi vidite gde je bolje a gde je gore!
Ako stignem ovih dana, napisacu nesto na temu....za ovu sezonu, neke nove pojave, zakone, primere.....
Ako ne stignem, za dan dva...onda pisem za vikend sa Skiatosa, posto putujem u subotu for Greece.
Samo bih dodao, da ova godina nije kao ni jedna do sada i da se ne zalecete.....a kolika je kriza shvatite na osnovu ovog primera: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2400114/
Ovo je link od jedne od auto kuca u Atini, i cena ovog automobila je 2800evra a u zagradi stoji, "dogovaramo se" -sto znaci da nije fiksno. I ova cena je ako se kupuje preko banke - obicno na 50-70 meseci. Zamislite, koliko je jeftinije za kesh. Zvao sam prijatelja da mi rezervise za sina ovaj autic....na sta mi je odgovorio...." to je preskupo - ima jeftinije".
El vam sada jasno, kolika je kriza u grckoj? I da li vredi potrositi pare i danima tragati za poslom.
Da se razumemo...... mnoooooooogo vise volim da vidim svoje sunarodnike kako rade na ostrvu, nego bugare.albance i slicno....ali, shodno mestu i situaciji gde se nalazim, imam i moralnu obavezu da skrenem paznju, da MNOGI koji su godinama radili na ostrvima - ove sezone nece moci da zarade ni za kafu.
Jer su grci zasukali rukave i rade sami, zaposlili svoju decu, rodbinu....za nepoverovati - ali tako je.
Usput, po meni je ovo mnogo bolje resenje: http://www.smedia.rs/biznis/vest/34...-Crna-Gora-trazi-15000-sezonskih-radnika.html
Da, i dalje se ceka na poziv, u pitanju je "nas" covek, znaci iz Srbije, koji dole ima svoju foto radnju i sito stampu, tako da videcemo, za sada je sve jos uvek "?"... mozda cekaju da vidi kako ce krenuti sezona, nemam pojma. A u kom mestu ste Vi na Kritu bili i idete ove godine?E stvarno neznam dali je toooooliko strasna situacija u Grckoj,mada i dalje mislim da je daleko od toga da se poredi sa nasom,ali ima smisla to sta ovaj dobronamerni lik sa Skijatosa govori,da treba da se sve sagleda pa onda krenuti u nepoznato.
Sto se tice jednog od forumasa koji je koliko sam ja razumeo cekao na poziv da dodje da radi dole,iz mog iskustva znam da Grci nece da ti obecaju posao preko fona,eventualno ako niste neki veliki strucnjak u svojoj bransi,pa tako da ne polazu velike nade da ce na taj nacin doci do posla.
Ja cu ici i ovog leta na Krit,nadam se da ce biti posla,a sto se tice vas koji prvi put idu u potragu za poslom,dobro se pripremite,kako planom tako i informacijama.
Srecno
Decko....mi koji vozimo, ili hocemo da kupimo mercedes, NAS NE INTERESUJE koliko trosi, interesuje nas ono sto zelimo. Ima se - moze se.
A kupaca nema ni u evropi za nove automobile....a oni nisu ni poenta, mog primera. Poenta je, da grci daju u bescenje automobile, da bi smanjili trosak registracije,odrzavanja i slicno. Jer...."teze - preteze". I da bi imali da plate struju, vodu stan.....jer svakodnevno hiljade grka ostaju bez posla.
Informativno cene kabrio-rodster mercedesa, koji su 2001 godiste u srbiji su ove:
http://www.polovniautomobili.com/pu...tag_142[]=2634®ion=0&country=0&showoldnew=all
I ne pali ljude sa recima.. "pa vi vidite, gde je bolje"... Posrecilo ti se prve sezone, izmasirao si par stotina rusa i nemaca....i mislis da to mogu i ostali.
A evo sta pise grcka stampa, sta rade trenutno STRANCI u Atini : http://www.madata.gr/epikairotita/social/87176.html
a naslov je: IZNURENI STRANCI JEDU PSE I MACKE U ATINI
Mislis, da oni ne znaju gde se nalaze turisticke destinacije u grckoj, pa da odu da zarade i jedu ono sto i ostali..... ili mislis, da su Srbi bogom dani da rade na crno, i to pod uslovom, da dodju kada i pocne sezona.
NIKOME NE SAVETUJEM, BEZ VELIKE NUZDE DA SE UPUSTA OVE SEZONE U AVANTURU TRAZENJA POSLA NA CRNO U GRCKOJ.
SVI CE VAS JURITI, OD POLICIJE, PREKO MESTANA, DO STRANACA (ALBANACA), KOJI NEMAJU POSLA. KRIZA JE LUDACKA !!!
slusajte mene, radite kako hocete.....
A njih pola miliona sto je prezimilo u grckoj i sto svakimdanom dolaze i dalje.....
Ali NA OSTRVIMA ZA VREME LETNJE SEZONE JE MNOGO BOLJA SITUACIJA NEGO U ATINI. U tome je suština, i ti to što pričaš za životinje to se sve odnosi na ATINU. Ja još nisam video bilo koga na Kritu da jede pse, mačke, i golubove. Znači, to se na ostrvima u sezoni ne dešava.
Drugo, nisam primetio na Kritu da Albanci tužakaju srpske i druge strane radnike koji rade na crno zato što i oni sami često rade na crno. Nisam primetio da Grci meštani teraju srpske radnike sa Krita zato što ti isti radnici rade mnoge poslove koje Grci NEĆE da rade. Tako da su te pojave prenaglašene bar kad je u pitanju Krit. O drugim ostrvima neću da pričam.
Pa stvarno, kriza pa kriza, ko da smo u Svajcarskoj pa sad ne znamo sta je kriza, ja sam imao 5 godina kad je kriza pocela kod nas, tako da ne znam kako je bez krize!
Da li znas kako ljudi kod nas zive? Pa opet nisam cuo da se jedu macke i golubovi, msm kakve su to price?
I kad udari takva kriza zna se ko je prvi na udaru: radnici u fabrikama, administraciji, stariji ljudi... a gotovo je bez uticaja na ugostitelje i mlade ljude!
I ta kriza moze dovesti samo do opadanja realnih zarada, a posto Grcka nema svoju valutu i do nominalnih, i to je to, imate primer u Jugoslaviji kako je bilo!
Nema sumnje da ce Bugari, Rumuni i ostali doci u Grcku, i nema sumnje da ce mnogi dobiti posao, a to vazi i za nase. Ko ume da sarmira poslodavca i zna dobro posao, i nacice i zadrzace posao, to uzmite kao glavno pravilo!