Лулница
Iskusan
- Poruka
- 5.305
Odgovor za "Deena":
Meni licno, ne pada na pamet da ga uzimam, jer beneficije necu imati, vec samo posledice.Mislim, pre svega na grcku vojsku, jer treba da ih "obestetim" sto nisam sluzio ili da idem da sluzim 6 meseci.Moj komsija - vlasnik tennis-club-a na ostrvu, je isao 6 meseci u gr vojsku.A nisam ni Bajevic, da im platim 30 000 evra. Sad, za zene... nije mi poznato, da li imaju neke beneficije ili posledice, osim.... cene pasosa. Jer, da se razumemo....pasos druge zemlje, svuda se i uvek "prodaje", a ne daje se na poklon. Ta taksa za pasos, u Grckoj uvek varira oko 2000 evra ( nezvanicna informacija) i svaki cas se menja.
Zadnja cena drzavne takse - cene pasosa je bila 1476.35 evra. ( Παράβολο ύψους 1.467,35 Ευρώ το οποίο θα προμηθευτεί από το Δημόσιο Ταμείο.)
Moji prijatelji, su predali jos pre 5-6 godina i jos cekaju. Jako sporo ide taj proces. Ako se ne "pogura", naravno...
U ovom trenutku, oko 260 000 stranaca u Grckoj, ima pravo na gr pasos, ali slabo ga ko i uzima.
Osim glasanja, na drzavnom nivou (na lokalnim izborima, moze i da glasa). Ne vidim, neke beneficije....samo trosak i vece sitne obaveze.
Ovde : http://el.wikisource.org/wiki/Κώδικ....B9.CE.B1.CF.84.CE.AC.CE.BE.CE.B5.CE.B9.CF.82 imate, sve odgovore. A nije ih malo.
Neki primeri: brak sa Grkom, nije razlog da dobijete drzavljanstvo, kao i neznanje istorije,jezika i slicno. Izmedju ostalog pise...."Grcka je, pretposlednja zemlja u EU po broju izdatih pasosa strancma."
Možeš li da mi pojasniš nešto...
Ako neko tj stranac živi i radi legalno 15 godina u Grčkoj on neće dobiti državljanstvo i pasoš?
Nije mi jasno da neko može i 30 godina da živi tamo a da nema tako nešto

Ako možeš da mi objasniš, zaista ne razumem

A i to za vojsku - šta ako neko u 40-tim preda zahtev za državljanstvo? Da li ga i tada uslovljavaju služenjem vojnog roka, testom iz kulture, istorije i pismenosti?

Nemam pametnija posla nego da gubim dragoceno vreme postavljajući besmislena pitanja!

)