sex tokom menstruacije

Da, baš sam to htela da napišem NovaIsti, da upravo o tome pričamo. :-D
Ali, Novaista, odakle ti to "najpodlije ubistvo"? :|
Gde si videla te snimke?
To je takav mit. :wink: Rukica koja se trza. :|
Pazi sad - devojka je silovana.
Treba da rodi to dete?
Kažu ženi da nosi bolesno dete koje se možda neće ni roditi.
Bira da ga ipak zadrži?
Zato abortus i jeste izbor, a ne kontracepcija (kako ga neke devojke vide).
Mi razmišljamo o kontracepciji, ali puno devojaka i mladića - ne.
Da abortus nije zakonski dozvoljen, misliš da bi se više dece rađalo, ili bi bilo više komplikovanih prekida trudnoće?

snimak postoji, seticu se kako se zove. znaci, ja sam ga gledala pre nekoliko godina. napravio ga je jedan ginokolog koji se tada zakleo da vise nijedan abortus nece da uradi.
silovanje je nesto sasvim drugo, tu mena price.
ali, koliko devojaka u srbiji zatrudni sa deckom, ah, lose sam izbrojala dane i sl. pa kao, nije strasno, odoh na abortus, prvi, cetrti, deseti...
kontracepcija upravo i postoji da bi se SPRECILA trudnoca.
silovanje i slicne situacije, to je nesto sasvim drugo.
akcenat treba baciti na edukaciju o ZASTITI od trudnoce, a ne traziti raznorazna folozofska objasnjenja o abortusu. mislim, iole edukovane osobe znaju sta abortus zaista jeste.
podvlacim, silovanje je nesto drugo.
mislite o kondomu, pilulama, spirali,umesto sto sebi kazete:
ih, jedan abortus manje-vise...

Zefirra:
Tvoj primer jeste za pohvalu....
ali ja sam navela SVOJ ZIVOT...SVOJE VIDJENJE....koje ti imash pravo da meni solish pamet kad nisi u mojoj kozi?? Sa svim problemima i pritiscima koji me okruzuju , ne samo mene nego milione devojaka....
...ko je kome poceo da soli pamet...jesam li ja dodao na tvoj post da postoji i drugo vidjenje...
...a to je da faks i dijete mogu zajedno...i pomenuo LICNO ISKUSTVO...
...t to iskustvo nemas...niti zelis da imas...sto je meni totalno ok...
...moj komentar je bio da se ljudi u takvoj situaciji razlicito ponasaju...
...to sto ti mislis da tvoj zamisljeni buduci zivot...je bolje vidjenje necega nego realnost...to je tvoj problem...

Zefirra:
A da pitam ja tebe kad je tako lepo imati i odgajati decu , i kad postoji tako mnogo USPESNIH PRIMERA ADOLESCENTSKE TRUDNOCE (i one na prvim godinama faksa) zasto se onda oko 100000 zena i devojaka godisnje odluchuje na ABORTUS!!!! Jbg...ipak je mali procenat ludacha koje se odluchuju na tako neshto zato sto im ne odgovara da se odreknu izlazaka i extra izgleda...

...izvini...kad si ti mene vec pitala imam li dijece...
...i ja odgovorio da imam...
...da pitam i tebe...jel imas ti dijece?...pa znas kako je imati i odgajati dijecu...
...inace pokusavas da skrenes pricu na svoju vodenicu...
...ako pogledas moje postove...i sam sam rekao da koriscenje kondoma i pilula je najbolja zastita...
...otvori temu o abortusu pa cemo raspravljati...

Zefirra:
I zar zaista mislish da ce to propagiranje materinstva promeniti statistiku?
...Ne...
Zefirra:
I zar mislish da je abortus manje invazivno sretstvo za kontracepciju od pilula?
...Ne...Da li sam mozda spomenuo abortus...ili ga ti non-stop spominjes....
...ponovo ponovljam...
...ako pogledas moje postove...rekao sam da koriscenje kondoma i pilula je najbolja zastita od nezeljene trudnoce...
...ali se ne slazem sa tobom da ako do iste dodje u toku fakulteta...to znaci da mozete da zaboravite na zavrsetak faksa, podrsku roditelja i sl. sto si ti navela u svom postu...
...prema tome...
...mogla bi i ti da prihvatis da neko ima razlicito misljenje od tebe...
...i da je to misljenje proisteklo iz licnog iskustva...
...dok je tvoje ipak plod tvog...sta bi bilo kad bi bilo...i potvrdjujem surove statistke o broju abortusa...

NovaIsta:
snimak postoji, seticu se kako se zove. znaci, ja sam ga gledala pre nekoliko godina. napravio ga je jedan ginokolog koji se tada zakleo da vise nijedan abortus nece da uradi.
silovanje je nesto sasvim drugo, tu mena price.
ali, koliko devojaka u srbiji zatrudni sa deckom, ah, lose sam izbrojala dane i sl. pa kao, nije strasno, odoh na abortus, prvi, cetrti, deseti...
silovanje i slicne situacije, to je nesto sasvim drugo.
akcenat treba baciti na edukaciju o ZASTITI od trudnoce, a ne traziti raznorazna folozofska objasnjenja o abortusu. mislim, iole edukovane osobe znaju sta abortus zaista jeste.
podvlacim, silovanje je nesto drugo.
mislite o kondomu, pilulama, spirali,umesto sto sebi kazete:
ih, jedan abortus manje-vise...

Ta sto je lose izbrojala dane je tolika koza da joj svi pasnjaci sveta nisu dovoljni za prehranu. A takvih kod nas ima jako puno.
I nije mi jasno zasto cura i decko ili muz i zena koji su se tek vencali odmah nabubaju dete, kao da tim zadrzavaju jedno drugo.
I imam osecaj da to cure kod nas namerno rade samo da bi ulovile tipa, pa se posle u lopovskom drustvu di je plata 200 eura limit snalazi kako ces prehranit dete, dok pri tom mamu boli pichka i samo govori ti si musko ti crkni i nabavi novce, zato to ni ne treba yebat.

Cast vrlo vrlo malom broju cura koje su svesne.

Zefirra:
...i druga stvar...izborila bih se nekako...al bi mi bilo zaista tesko...
...a tesko mi je i ovako...
...i za mene i one koje se osecaju kao ja...bolje je da se stite...

...nisam ni savjetovao nikoga da se ne stiti...
...i slazem se da bi bilo jos teze ako bi dobila dijete...ali i to moze da se postigne...

Zefirra:
...pilule su opasne nakon 3-5 godina koriscenja...pre svega za kardio-vaskularni sistem...
...a ni od jednog ginekologa nisam cula da su opasne za plodnost , ako se uzimaju uz konsultacije sa lekarom....a ne na svoju ruku....
...da pojasnim...
...visegodisnje uzimanje pilula+kasna zelja za ostanak u drugom stanju(citaj iznad 35 godina)...je glavni uzrok visokog procenta invitro fertilizacije u Njemackoj i mnogim zapadnim zemljama...glavni uzrok tome ne moraju biti pilule, vec godine...ali statistika pokazuje da i pilule imaju uticaj koji nije zanemarljiv...
s' toga se i ovdje slazem sa tobom...i tvojom recenicom...

Zefirra:
ako se uzimaju(pilule) uz konsultacije sa lekarom....a ne na svoju ruku....

......

NovaIsta:
ali, koliko devojaka u srbiji zatrudni sa deckom, ah, lose sam izbrojala dane i sl. pa kao, nije strasno, odoh na abortus, prvi, cetrti, deseti..
Slažem se. :-D
NovaIsta:
silovanje i slicne situacije, to je nesto sasvim drugo..
U svakom slučaju rezultat je isti. Beba se brani, rukica se trza... Šta da se to, daleko bilo, desi tebi. Šta bi uradila? A ovako kategorički odbijaš i samu misao na abortus.
NovaIsta:
znas sta je abortus. meni to NIKADA ne bi bilo resenje, ali nikada. najpodlije ubistvo
Dalje, pretpostavimo da se beba ipak rodi...Rodilo bi se dete koga roditelji nisu želeli, koji se neće brinuti o njemu, već će to raditi bake, deke, komšije, rodilo bi se dete koje ce majka ostaviti u kontejneru, živo, ubijeno... Da ne dužim dalje.
NovaIsta:
akcenat treba baciti na edukaciju o ZASTITI od trudnoce, a ne traziti raznorazna folozofska objasnjenja o abortusu..
O tome sve vreme ovde i pričamo.
NovaIsta:
mislim, iole edukovane osobe znaju sta abortus zaista jeste.
Da, iole obrazovane osobe znaju šta je abortus, dok one druge ne znaju, pa im, eto, neko pametan, obrazovan, svestan to mora reći. Žena koja neće da rodi jer je bolesna, silovana, nespremna za materinstvo, siromašna, neobrazovana da zna šta je kontracepcija, baš misli da je abortus nešto kao odlazak kod frizera...
Dakle, svako ima pravo na svoj izbor, mi ovde sve vreme i pričamo o kontracepciji a ne propagiramo abortus kao vid kontracepcije (a što se meni učinilo da se tebi učinilo a možda i nije).

...mislim da je ponekad bespredmetno razgovarati o stvarima kao shto je abortus, jerbo je to jedna od onih situacija na koje se lako mozze primeniti "nikad ne reci nikad"....

....shto se tiche seksa za vreme menstruacije.... ko voli nek izvoli.... :)

ludopileglodjekosku:
Za mene....abortus je ubistvo.... Decu obožavam.....Imaću ih bar troje.....jednoga dana....kada pronađem svog savršenog muškarca....tačnije....kad on pronađe mene.

Imash ih tonu na "savremenom"... Uh shto volim ove shto chekaju savrshenog...Obavezno zavrshe u nekoj zamrachenoj rupchagi kao namcori bez kucheta i macheta.

Kad_LupimLupim:

...aham..al' sta cu kad sam izgleda izrastao kao hidroponicna osoba... 8-) ...mada ce za tebe mozda da radi...ako si drip-osoba...
...ima i boljih stvari da se ne zamaras sa tolikom kolicinom...pitaj nekoga da ti da 10ng poloniuma... ili...40-60mg cistog nikotina...ili...10-15 grama kafeina...ili jedno 40-tak aspirina...ili pak pola kila soli...nataste izjutra...sa malo vode...da ne pretjeras...

rastamann:
Sarme se koriste samo uz punjene paprike. Dok paprike teraju toksine u beg, sarma se gura u pedu da napravi zasedu bacilima, a ujedno sluzi i za neku vrstu lakog petting-a

a068.gif
...eto nama sale izjutra...nataste...

Back