sex tokom menstruacije

zelenookа:
A šta ti to ovde baš toliko grdno zvuči? :|
Znači, ukineš par sati dnevno koje provedeš na forumu, i eto ti vremena za vaspitavanje dece? :confused:
Misliš da je to tako jednostavno i da taj proces vaspitavanja dece tako ide? :|
(neću sad da ulazim u priču o fakultetu, vežbama, predavanjima i kako naći vreme za sve to - pored deteta...)

Ajde mi objasni: deca i zavrsavanje fakulteta i kako se to vaspitavaju deca. Bash me interesuje i sav sam se pretvorio u uvo...

(posto ovde "muskarci filozofiraju" - cisto da vidim kako vladas teorijom)

Da li je neko od vas bio u Zvecanskoj ulici?
Bolje nesrecan abortus nego nesrecno dete...Kontracepcija naravno,ali ako se desi-a desava se-ne treba radjati nesrecu. Svako dete ima sem prava na zivot i pravo na ljubav,na roditelje i na mnogo vise od pukog donosenja na svet.

i ne zivimo u kamenom dobu, pa da svaka ameba ne zna metode kontracepcije...a za abortus bih prste sekla, i na nogama i na rukama..niko nema yebeno pravo da oduzima nechiji zivot..i vas je verovatno majka trebala abortirati, poshto ste sebichni oloshi..

Prvo ovde se isuvishe cesto pominje abortus...a to je upravo stvar koju pokushavamo da sprecimo.
Isto kao sto pokushavamo da sprecimo pojavu nezeljene trudnoce.
Drugo pilule i neplodnost posle 35? neko pomenu....hvala lepo , meni licno treba samo da me sachuvaju do 25...a preko 35 postoji gomila razloga za neplodnost , a kao prvi je opadanje broja jajnih celija s godinama....

drugo pipi je lepo rekla....neodgovornost prema detetu i sebi...ne stititi se,nego smatrati da je uvek pravo vreme....svako dete bi trebalo da bude rodjeno onda kad je osoba spremna za materinstvo i ima odgovarajuche finansijske uslove da obezbedi detetu normalan i zdrav zivot....

Pipi Langstrumpf:
Da li je neko od vas bio u Zvecanskoj ulici?
Bolje nesrecan abortus nego nesrecno dete...Kontracepcija naravno,ali ako se desi-a desava se-ne treba radjati nesrecu.Svako dete ima sem prava na zivot i pravo na ljubav,na roditelje i na mnogo vise od pukog donosenja na svet.

Jesmo li mi mozda krive sto kopamo nogama i rukama , obrazujemo se,da isplivamo nekako od nichega u ovoj zemlji. Koristimo kontracepciju...a sve da bismo detetu pruzile ono sto zasluzuje?
Aj nek mi neko samo soli pamet pa me KRIVI sto koristim kontracepciju u tom smeru...s druge strane ja sam vrlo jasno navela svoje probleme na jednom od prethodnih postova. Dragi moji nema te sile koja ce mene naterati da razmisljam o deci u takvim uslovima....
...pa vi pljujte i pricajte koliko god hocete...

ne zelish dete..end of story..da ga zelish, ne bi ti bio problem ni fax, ni roditelji, niti bilo shta drugo..jel' to tebi uopshte jasno? i ne samo tebi, vec gomili vechitih studenata koji ne kapiraju gde im je doope, a gde glava..znachi muka mi je od takvih likova koji prosipaju pamet okolo, a glupi su maximalno i guze se svuda..

Ne devilish ja veoma zelim dete...sa njim. Samo mi treba vremena da zavrshimo faks...za dve-tri godine predpostvaljam...pa ce sve biti u redu.
A ja mrzim one koji mi popuju a nisu u mojoj kozi.

Mrzim kad sit pricha o gladnima.

Dete nije igracka...treba biti mentalno,emotivno i fizicki spreman da se gaji dete. To ne treba da bude nikad nesrecan slucaj. Planirano dete ima 90% vishe shansi da odraste u dobrim okolnostima,da bude voljeno i prihvaceno i da na svim nivima-od ekonomskog do emotivnog njegove potrebe budu zadovoljene.
Vidjala sam previshe nesrecne dece,zanemarene,zlostavljane,zapustene.
Broj dece ciji roditelji nisu u stanju da se izbore sa zahtevima roditeljstva,vaspitanja i nege je ogroman.
Ogroman je i broj dece koja su prepustena sama sebi, da se sami bore kroz zivot,ili da to cine uz pomoc vaspitaca po domovima. Mnoge bake nose teret odgajanja unuka umesto roditelja i to nije uvek sa najsrecnijim ishodom...
Prava odgovornost prema detetu pocinje josh mnogo pre nego sto se ono zacne.

Zefirra:
...vidish...to je ipak pitanje...da li bih je ostavila bash...zavisi...
...ja volim decu , jako tesko bi mi bilo da prekinem trudnocu kad je on u pitanju...kad je zaista u pitanju ljubav...
...sad kad smo ovoliko dugo u vezi,pogotovo.... , ali znam njega i zaista znam da bi to njemu izuzetno tesko palo,i on se pita...on nema finansijskih sredstava ceo zivot ,da bi ziveo normalno...i stalno se pati zbog toga...
...podrska mojih bi izostala , i namuchili bismo se...pa ne zelim da se nashe muke odraze na dete...ako ja izgubim zivce zasto da moje dete ispashta?
...zaista je tesko pitanje...ja zelim svom detetu da pruzim sve , i ljubav i paznju koju ja nisam imala i normalan zivot i hranu i odecu koju on nije imao....

...zaista tesko pitanje zelenooka....

Ja nashem detetu zelim da pruzim ono sto zasluzuje. Niko me nece spreciti u toj nameri.

Zefirra:
Ja nashem detetu zelim da pruzim ono sto zasluzuje. Niko me nece spreciti u toj nameri.

Ok, shvatili smo te.
Nema potrebe da toliko potenciras ono sto svaki roditelj zeli. Naravno da ces mu pruziti. Samo ono sto budes mogla. I samo onoliko koliko je normalno i za dete dovoljno.
Ja stvarno ne razumem sto dosta ljudi ima taj stav da detetu treba pruziti neznam sta.
Pa bio sam i ja dete, bila si i ti...nikad nije bilo da svi imaju isto, bilo je dece koja su imala mnoooooogo manje od mene, a evo, danas su uspesniji ljudi od mene...u svakom pogledu.
I naravno, dece koja su imala mnoooooooogo vise od mene u svim pogledima, pa to nikakava garancija nije, neki od njih su danas daleko ispod mene.

Ne gledaj stvari tako mehanicki. Pruzices detetu onoliko koliko budes mogla. Mozda neces odmah imati svoj stan. Verovatno neces odmah imati ni veliku platu. Mozda ces morati da promenis tri-cetiri posla dok ne pocnes da zaradjujes znacajno bolje. Sigurno neces zadovoljiti sve tvoje potrebe i proziveti sve svoje snove do momenta kad rodis dete.
Do kada onda treba cekati?

Time sto ces postati roditelj, ziveces i dalje, samo ce ti odgovornost biti veca jer neces odlucivati samo u svoje ime.
Najvaznije je da mu pruzis ljubav, vreme, paznju. Ako budes cekala idealne, zamisljene uslove, mnogo ces se nacekati.

kako ide onaj fazon kad je kao riba htela da abortira a lekar joj rekao da ce mozda upravo ubiti novog betovena ili mocarta :roll: .....nije ni vazno.
za mene je abortus ubistvo. tu nema zbora. ni komentara na ovo, molim vas.
zamolila bih mlade devojcice koje, mozda, citaju sve ovo ovde, da teziste svojih razmisljanja bace iskljucivo na kontracepciju. dakle, kako spreciti potencijalno ubistvo!molim bez filozofiranja na ovaj moj post. hvala

...ma veruj mi zaista sve ce biti mnogo lakse samo da jedan od nas bude imao posao-platu...
...s druge strane dobri smo na faksu oboje , ima sanse da se zaposlimo u struci...ma ko sto kazesh , nek je i iznajmljeni stan...samo da imamo dovoljno za racune , i da nahranimo i obuchemo dete kako dolikuje....eto toliko s moje strane...
...ja se nadam da cu to ostvariti vec oko 26 te da cu biti mama bar do 28....:)
...ali sad zaista nije vreme...na kraju krajeva oboje se pitamo...
...nije vreme ni za njega , ni za mene...

NovaIsta:
zamolila bih mlade devojcice koje, mozda, citaju sve ovo ovde, da teziste svojih razmisljanja bace iskljucivo na kontracepciju. dakle, kako spreciti potencijalno ubistvo!molim bez filozofiranja na ovaj moj post. hvala

Ja samo da izrazim svoje apsolutno slaganje. i da imate temu Ljubav&Sex&zdravlje...gde bi trebalo i preneti ovu raspravu....i ima info o kontracepciji...i sva pitanja i nedoumice su dobrodoshle od svih

Ma nisam...nego me svi napadaju sa svih strana...vishe ne znam ni kako da im objasnim...da se ne moze sve gledati tako crno-belo...
...ima devojaka koje su i u gorem polozaju nego sto mi mozemo da predpostavimo...nefer je prvo da se sve svali na njih...tj kad se vec sve svali na njh...onda da im mi dodamo i nashe moralne osude....
...i ja sam novalsta protivnica abortusa...zato se i zalazem za kontracepciju...
...ali ja opet kazem da NORMALNO zensko nikad to nece uraditi drage volje i iz sebicnih razloga...i niko me nece ubediti u suprotno...

Back