Kad_LupimLupim
Elita
- Poruka
- 19.925
Sad si lupio, je-dva si ziv ostao.diretore:to vazi za sve...neko rece sve supstance su otrovi...pa cak i voda...samo je pitanje kolicine koju treba uzeti...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sad si lupio, je-dva si ziv ostao.diretore:to vazi za sve...neko rece sve supstance su otrovi...pa cak i voda...samo je pitanje kolicine koju treba uzeti...
.bolje da zatrudnite ikad nego nikad,mislite o tome............................Zefirra:Jbt...diretore aj sad svi lepo da se je-bemo i u srednjoj skoli i na faksu onako bez zastite...jer tako je lepo imati decu i u isto vreme zavrshavati faks...
..aman choveche objasni ti meni chemu insistiranje na tome?
Mislim jer tebe mozda emotivno pogadja sto neko jednostavno ...ne neko nego mnogi.... NE ZELE DECU ZA VREME FAKULTETA!!!!!!...ajd sad sve zene lepo da se udamo nakon srednje....
...jer jbg to je tako divno , raditi , studirati odgajati decu sve u isto vreme....to je tako lako...ma sve sad treba odmah da zatrudnimo...jbg diretore ubedio si me...odoh da se bacim na posao...
mislim koji je tvoj problem chovece?![]()
Zefirra:Jbt...diretore aj sad svi lepo da se je-bemo i u srednjoj skoli i na faksu onako bez zastite...jer tako je lepo imati decu i u isto vreme zavrshavati faks...
..aman choveche objasni ti meni chemu insistiranje na tome?
Mislim jer tebe mozda emotivno pogadja sto neko jednostavno ...ne neko nego mnogi.... NE ZELE DECU ZA VREME FAKULTETA!!!!!!...ajd sad sve zene lepo da se udamo nakon srednje....
...jer jbg to je tako divno , raditi , studirati odgajati decu sve u isto vreme....to je tako lako...ma sve sad treba odmah da zatrudnimo...jbg diretore ubedio si me...odoh da se bacim na posao...
mislim koji je tvoj problem chovece?![]()
...mislis...probaj da popijes 40 litara vode dnevno...Kad_LupimLupim:Sad si lupio, je-dva si ziv ostao.
Ovde je ocigledno pitanje sta ti podrazumevas pod biti gotov.diretore:...jedan koji zastupas ti...a to je dobijes li dijete tokom faksa...gotov/a si...
...i jedan koji zastupam ja...a to je da dobijes li dijete tokom faksa...nisi gotov/a...
divlja:To sto si pocela da pijes pilule, macku o rep. Medjutim, verovatno nisi trudna, al' postoje sanse.
Sledeci put i uvek, bez obzira na pilule: KONDOM!
shashava:Zasto bez obzira na pilule? Pa to je veoma sigurna preventiva...
back to subject..
Pilule stite od prvog dana uzimanja, ako to uradis prvog dana menstruacije... ako ih uzimas sredinom ciklusa onda dejstvo pocinje nakon par dana...
Zefirra:...joj sto volim kad muski pocnu da filozofiraju na te teme....
...pa dobro onda diretore...imas li ti dece? Kad je tako sve lepo i moguce vrlo lako pored dece...ja sam na prvom mestu sigurna da podrsku roditelja nebih imala,nego bi se josh izivljavali na meni kad bi mi bilo najteze,mozda bi mi kasnije uz prebacivanje ukazali i neku finansijsku pomoc....
Zatim bi decko i ja morali da radimo pored fakulteta,a ja takodje i da odgajam dete....pa bih zajebala i njega i sebe...a osim toga nije fer vezivati nekoga za sebe samo putem deteta....
...ako jednog dana odlucimo da se uzmemo nek to bude zato sto to stvarno zelimo...i nek dodje dete i u apsolventskom roku , nebi mi bilo frka...ali sad u trecoj i cetvrtoj godini neka me zaobidje...nisam sigurna u sebe da ja nebi pukla kad bi se to desilo te da bih bila losha majka...a to ne zelim...
...kad nesto ne zelim onda necu da dopustim da se desi...
...a necu ni da abortiram...
...tako da meni je dobro ovako,sa mojim izborom...uzimam pilule , koristim i kondom i sto se toga tice znam da sam zasticena...drugo pilule su mi regulisale izuzetno bolne menstruacije i reshile mi problem s aknama (tako da ne moram koristiti preparate)...redovno idem na kontrole kod ginekologa...
...ako neko smatra da su pilule toliko stetne i otrovne nek ih ne uzima...ali neka ne utice na druge koji su odabrali....samo ginekolozi imaju pravo na misljenje.... i to oni dobri,o pilulama....
Umišljaš.SilverPlate:danas je sedam dana od onog dana......ja ne znam jel' umisljam al meni je ujutro muka. znam da je nelogicno da bude muka nakon 7 dana.
Slažem se sa tobom, ali verujem da je jako, jako teško i da je moguće samo uz veliku podršku, na prvom mestu roditelja.diretore:...hmmm...ne bih se slozio sa tobom...oko djeteta i faksa......zavrsetak faksa zavisi od osobe...sa djetetom ili bez njega...
...istina je da je sa djetetom...teze...i zahtjeva neka odricanja...
Ovo mi je baš zanimljivo, Zefirra, ako nije problem, napiši nešto više o ovom tvom stavu.Zefirra:....a necu ni da abortiram...
Nisu opasne ni za KVS, osim kod rizičnih grupa - pušači, porodična sklonost ka ovim oboljenjima, prekomerna telesna težina, dijabetičari, visok krvni pritisak i visok nivo holesterola.Zefirra:....pilule su opasne nakon 3-5 godina koriscenja...pre svega za kardio-vaskularni sistem...
...a ni od jednog ginekologa nisam cula da su opasne za plodnost , ako se uzimaju uz konsultacije sa lekarom....a ne na svoju ruku....
Evo primerka koji potkrepljuje tvoju teoriju, diretore. Ali, mislim da sam samo izuzetak od pravila. Vecina devojaka ne razmislja. I vecini se "desi" trudnoca. Ne mogu da verujem, jer ipak treba mnogo stvari da se poklopi pa da dodje do trudnoce, a osnovna je nezasticen odnos.diretore:...hmmm...ne bih se slozio sa tobom...oko djeteta i faksa...
...zavrsetak faksa zavisi od osobe...sa djetetom ili bez njega...
...istina je da je sa djetetom...teze...i zahtjeva neka odricanja...
...tako da tvoja izjava...djeluje dosta sebicno i neljudski hladno...ali svako ima pravo na svoje misljenje...
A šta ti to ovde baš toliko grdno zvuči? :|Bad_Wolf:Ne znam sta mi grdje zvuci:1 - propagiranje kombinacije kondom + pilule
Znači, ukineš par sati dnevno koje provedeš na forumu, i eto ti vremena za vaspitavanje dece?Bad_Wolf:Belezi koliko vremena dnevno provodis na 4umu... Eto vremena za vaspitavanje deteta...
Apsolutno.Zefirra:Jednostavno smatram da je abortus najgore resenje za celu situaciju....
U redu, jasno mi je da želiš da se zaštitiš, ja i ne sporim istovremenu upotrebu kondoma i pilula (napisala sam već) ali kada bi već došla u tu neku - za tebe skoro sasvim nemoguću - situaciju da ipak ostaneš u drugom stanju - ipak bi ostavila tu trudnoću?Zefirra:tako da u sushtini zelim da se zastitim od situacije u kojoj sam prinudjena na tako nesto....bdw. sto se neko ne bavi edukacijom i prosvetljivanjem roditelja u pogledu trudnoce...a ne da se sve svali na pleca devojaka...
Šanse postoje, ali ako je sve urađeno u bolničkim uslovima, one su ipak minimalne. Psihološke posledice najviše ostaju kod onih devojaka koje su prinuđene da prekinu trudnoću, a ne žele to.Zefirra:smatram takodje da posle abortusa postoje veoma realne sanse za nepolodnost , i komplikacije svake vrste...a o psiholoshkim uticajima da ne pricham...citala sam o tome...
Što se tiče moralnih dilema, tu ih nemam - abortusa je uvek bilo, i biće ih, bilo da su zakonski dozvoljeni ili ne. Fetus od 6 - 7 nedelja ne smatram detetom. Možda ovo malo grubo zvuči, ali možda sam ja malo i oguglala, ipak na sve to gledam sa stručne strane.Zefirra:na kraju krajeva , i moralno pitanje...uskratiti detetu zivot...i filozofija oko toga...zelenooka sto se tiche toga i mene zanima tvoje misljenje...i josh neke zene koja ima svoj stav o abortusu
..pa chovece upravo o tome i prichamo...NovaIsta:a sto sa skotom uopste da pravis dete???
znas sta je abortus. meni to NIKADA ne bi bilo resenje, ali nikada. najpodlije ubistvo, informisite se malo bolje o tome, postoje i ultrazvucni snimci abortusa. kada se beba bukvalno brani od te sprave koja treba da je isece u komade, pa kad onda vade deo po deo bebe, u rukica se i dalje trza na stolu...komadanje deteta.
BOLJE MISLITI KAKO SE ZASTITI OD TRUDNOCE, ne lupetati o abortusu kao izboru