Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A što se para tiče...
ne bi da se sećam
Prva plata (deo) u doba hiperinflacije nije vredan spominjanja - par praškova za pecivo i voćni jogurt (bačen inače jer mi je grozan, ali samo je toga bilo u radnji...)

Čekam veseliju temu....

prva plata je zapravo bio moj veliki honorar kao deo timske zarade
od uspešno odradjenog uredjenja jednog poznatog enterijera... a onda
sam sve potrošila na poklone svima iz uže a bogami mnogima iz šire
familije.... :)

Prva lova, ko ce toga da se seti... aha, prodavala sam novine u srednjoj skoli, to je bilo super :) po kafanama i ulici, bas je bilo dobro prepadati ljude, pogotovo kafanske goste, svi su se nesto kao frajerisali i bili duhoviti. Da je bolja lova, ja bih to i danas radila... zdrav posao, hodas i zezas se... u principu te placaju za blejanje :)

Ako zanemarimo prodavanje osveživača za kola i stripova sa mojim kumom ispred C marketa, kad smo bili 4-5 razred, prvi ozbiljniji keš sam zaradila posle mesec dana rada u ciganmali, na Čuk. padini i Makišu... I nemam pojma na šta sam ih potrošila, verovatno na čašćavanje :)

Preteče me Guda :lol: taman sam htela isto da te pitam...

Prvu kintu sam zaradila u srednjoj školi, za vreme one lude inflacije...
dobijem od ujaka iz dijaspore :mrgreen: 50 maraka (pretrgo se) i preko oglasa kupim
neke ruževe za usta, cena bila smešna, tipa 30 pfeninga...

Posle to prodam nekom liku koji drži prodavnicu, za 1,3 maraka :mrgreen:
Uh što su to bile slatke parice.. još mi ostalo karmina, pa sam podelila drugaricama...

E kako sam potrošila kintu, pojma nemam... ali te Trotter indipendent trade varijante
su me uvek htele :mrgreen:

Preteče me Guda :lol: taman sam htela isto da te pitam...

Prvu kintu sam zaradila u srednjoj školi, za vreme one lude inflacije...
dobijem od ujaka iz dijaspore :mrgreen: 50 maraka (pretrgo se) i preko oglasa kupim
neke ruževe za usta, cena bila smešna, tipa 30 pfeninga...

Posle to prodam nekom liku koji drži prodavnicu, za 1,3 maraka :mrgreen:
Uh što su to bile slatke parice.. još mi ostalo karmina, pa sam podelila drugaricama...

E kako sam potrošila kintu, pojma nemam... ali te Trotter indipendent trade varijante
su me uvek htele :mrgreen:

Ma projekat je bio ozbiljniji, trajao 8 meseci, radila sam svašta - od pribavljanja dokumenata, traženja posla, ali baza nam je bio vrtić. To mi je ogromno iskustvo!

E a za te ruževe, divim se ljudima koji su snalažljivi, ja sam tantus, nikad se ja ne bi setila da prodajem nešto po većoj ceni, valjam neku robu i to... totalni sam duduk za te stvari :rumenko:

@mali čičak
Samo nemoj da se uspaničiš....videćeš da znaš...gledaj i "kradi zanat"...niko neće da te nauči...pa bilo koji posao da je u pitanju

Moje prve pare sa 9 god.Baš moje...Od 12-15h...rad na trafici.Majka zaključa trafiku da me neko ne iznese zajedno sa svim u istoj.Da ključ kolegenici iz druge trafike...ako mi nešto zatreba...A ja dobijem bakšiš od mušterija...Uvek je bilo za koka-kolu i pljesku...a nekad i više...Imali ljudi da ostave tada...Danas svi čekaju kusur do zadnjeg dinara.
Nisam ni znala brzo da računam ali sam imala napisano koliko koštaju 1,2,3,4...pakle nečega pa samo sabiram...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back