Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moje prve parice
letnji raspust izmedju VI i VII razreda osnovne,drustvo iz tog vikendaskog naselja,dogovorili se da idemo da prodajemo voce,svako poneo po korpu voca kojeg ima na vikendici,spakovali se na jutarnji autobus za civilizaciju i prodavali ispred marketa :)

niko od matoraca zaduzenih za brigu o nama nije imao pojma gde smo ni sta radimo dok se nismo vratili sa parama,pa nam se osladilo da idemo cesce i bas smo lepu svotu zaradili,posebno sto smo sve prodavali po vecoj ceni nego sto je moglo da se nadje po pijacama i prodavnicama,al valjda ljudi mislili da smo neki sirocici pa ima bilo zao :) pa su kupovali kod nas,trosili smo uglavnom na gluposti(slatkise,flipere,...)
sledece leto sam sa drugaricom prodavala parfeme,sapune....(preteca avona i oriflama) zenama po velikim firmama-e to su bile bas velike pare,od tog prvog isplacenog procenta sam kupila jedan zlatni prsten koji i danas cuvam i svaki put me podseti na to divno leto,ostatak je isao na pokloncice mami tati i seki i provod sa drustvom :)

• Podržavam
Reactions: ®
e sad bas prve zaradjene love se ne secam
znam da sam na pocetku gimnazije pravila ukrasne kutije, uglavnom za nakit
i onda ih je mama moje skolske drugarice prodala za osmi mart u bolnici u kojoj je radila kao medicinska sestra :)
a posto su bile inflacione devedesete, bio je to podvig :)

• Podržavam
Reactions: ®
Ја сам највећа ленштина на форуму!
Живела на мамин и татин рачун до дипломе, а први новац зарадила радећи свој посао.
Толико од мене на данашњој теми.:bye:

Ne mogu bas da se pohvalim...:think:
Sve do zaposljenja mi je tata davao pare za sve sto mi treba...
A, da...
Prvi zaradjeni honorar (i jedini) kad sam jednoj zeni cuvala decu ceo dan...:lol:
Kakva su to deca bila... :dash: Jedva sam zivu glavu izvukla..
Troje dece, sve jedno drugom do uva, skacu, vriste, gadjaju se viljuskama i kasikama... :eek:
Ja nisam imala druge, nego sam se maskirala u duha, jadna decica su se prestrasila... :neutral:
Odmah su posle zaspali, ja sam pospremila kucu, i kad se ta zena vratila bila je toliko zadovoljna ucinkom da mi je dala i baksis... :manikir:

ja prve parice zaradila tek za stundentskih dana i to u doba one hiperinflacije ( ne damo da se zaboravi:mrgreen:) u Belpagetu:hahaha: tad jos nije bilo mobilnih pa je svakorazna nam elita:mrgreen: sto estradna, sto politicka komunicirala uglavnom preko pagera; sto ce reci ludo smo se zabavljali :D od tih parica kupila sam prelepu nezno ljubicastvenu mont jaknu koju sam ceznjivo duuugo gledala u izlogu na Terazijama, nove vezove za skije, eto toga se secam, ostalo se verovatno popilo:lol:

Prve pare su mi "legle" kada sam imala 12god.
Zaradila sam ih tako sto sam prodalaaaa 2 kompleta knjiga od predhodnih god skolovanja.
Kod nas su tada ,kao i dan danas postojale akcije prodaja polovnih knjiga poslednje nedelje u avgustu
pred polazak u skolu...i takooo sam zaradila prve pareee....:hahaha:

Ја сам највећа ленштина на форуму!
Живела на мамин и татин рачун до дипломе, а први новац зарадила радећи свој посао.
Толико од мене на данашњој теми.:bye:

pa nije tema rad maloletnika vec prvi novac,pa kad god i od cega god on bio
dakle ,verovatno si bila zadovoljna sto konacno imas svoj dinar,da li si nesto posebno sebi tad kupila,castila drustvo...?sigurno imas sta da napises :)

pa nije tema rad maloletnika vec prvi novac,pa kad god i od cega god on bio
dakle ,verovatno si bila zadovoljna sto konacno imas svoj dinar,da li si nesto posebno sebi tad kupila,castila drustvo...?sigurno imas sta da napises :)

Нећеш ми веровати, купила сам три лепе шерпе! :zcepanje:
Остало потрошила на изласке.
(Био је то посао ос само девет дана, али новац није био лош, јер сам водила ђаке на рекретивну.)

Preteče me Guda :lol: taman sam htela isto da te pitam...

Prvu kintu sam zaradila u srednjoj školi, za vreme one lude inflacije...
dobijem od ujaka iz dijaspore :mrgreen: 50 maraka (pretrgo se) i preko oglasa kupim
neke ruževe za usta, cena bila smešna, tipa 30 pfeninga...

Posle to prodam nekom liku koji drži prodavnicu, za 1,3 maraka :mrgreen:
Uh što su to bile slatke parice.. još mi ostalo karmina, pa sam podelila drugaricama...

E kako sam potrošila kintu, pojma nemam... ali te Trotter indipendent trade varijante
su me uvek htele :mrgreen:

ko sto vec rekoh,evo zbog ovakvih je propala drzava:mrgreen:
moja prva kinta
bio je to honorarni posao u tv smederevo
momak i ja isli zajedno od kafane do kafane,od butika do butika i napravili nekoliko ugovora(ono za reklame) i legne mi kinta na ziro racun
pozovem ga i nista ne pricam,kazem ajmo u tron,i najeli se napili,i kad se sve zavrsilo ja kazem "eto pojeli smo nasu platu":lol: bilo je to 1996

Prvi honorar - šetala sam pse jednoj gospođi. Počela sam odmah kad sam završila 4. razred gimnazije. A od para sam kupila slatkiše, naravno.:mrgreen::heart:

ah,kad pomenu slatkise ....ja sam prve pare zaradila deleci letke u sred zime,drugarica i ja,smrzavale se 6 sati napolju i na kraju,uzevsi pare,otisle u Soko stark i sve potrosile.:mrgreen::D

a mama me budi tog jutra,i moli da ne idem ,kao zaledjeno je,dace mi ona pare...nije kontala da to nije to,kao kad se sam pomucis za nesto...Taj divan osecaj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back