Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ehej, ajd i vas da pitam
koji jezik se najlakse savlada za godinu dana, dakle osnove jezika,ne mislim na parlanje, za to mi treba vise od godinu dana: )
spanski, italijanski ili grcki

po meni to zavisi od afiniteta, prema jezicima...ako si apsulutni sluhista savladaćeš
svaki jezik lako..ako nisi, svaki će ti ići teško...jezik pre svega treba da "čuješ", onda
ćeš ga začas savladati....:D

pa dobro, zavisi od afiniteta, ali svakako je gramatika nekog jezika teza od gramatike nekog drugog jezika i slicno
grcki mi zvuci najnezanimljivije
dakle ostaju spanski i italijanski,oba mi zvuce zanimljivo,ali sam cula da je gramatika italijanskog teska : S

Ako znaš engleski - španski :)
Imala sam latinski u srednjoj (i sve sam naravno zaboravila) ALI kada sam počela da učim španski - još uvek sam početnik - prijatno me je iznenadilo što sam, zahvaljujući tim zaboravljenim osnovama latinskog, i engleskom, jako mnogo razumela još od samog početka...

znam engleski,a latinski sam imala davno, u srednjoj skoli,secam se jedino pule : )
dobro je da im gramatike ipak nisu teske, jer kontam da za godinu dana ne mogu bas mnogo da naucim ni da se posvetim jeziku, a sve je to komplikovanije sto je gramatika teza

Grčki je strašno težak za učenje, počela sam bila da ga učim, a ja sam baš talenat za jezike i baš, baš je težak. Imaju padeže i recimo kroz padeže se ne menjaju samo imenice nego i određeni član ispred imenice, što se ni u jednom drugom jeziku ne menja. Grci su mi pričali da oni od prvog osnovne do fakulteta svakog dana prvi čas imaju grčki. Da ne spominjem alfabet i čitanje što pisanih što štampanih slova. Tipičan primer mi je šta je mpavava - tako se piše banana pisanim malim slovima ( ona slova iz fizike:mi, ni, ro i sl.). Italijanski je zaista lak ljudima koji su učili latinski, a za španski ne znam, samo predpostavljam da nije previše težak.

Ja sam pre x godina ucila italijanski, onako iz cefa, pocetni 1 i 2; sad na poslu imam jednu koleginicu iz Rima, i ona se uvek obraduje kad je nesto pitam na talijanskom:p, mada reci koje mi fale dopunjavam na nemackom, a taj hibrid ne da para usi:sad2:

Grčki je strašno težak za učenje, počela sam bila da ga učim, a ja sam baš talenat za jezike i baš, baš je težak. Imaju padeže i recimo kroz padeže se ne menjaju samo imenice nego i određeni član ispred imenice, što se ni u jednom drugom jeziku ne menja. Grci su mi pričali da oni od prvog osnovne do fakulteta svakog dana prvi čas imaju grčki..
eto,znala sam, grcki definitivno ispada iz igre : )

Grčki je strašno težak za učenje, počela sam bila da ga učim, a ja sam baš talenat za jezike i baš, baš je težak. Imaju padeže i recimo kroz padeže se ne menjaju samo imenice nego i određeni član ispred imenice, što se ni u jednom drugom jeziku ne menja. Grci su mi pričali da oni od prvog osnovne do fakulteta svakog dana prvi čas imaju grčki. Da ne spominjem alfabet i čitanje što pisanih što štampanih slova. Tipičan primer mi je šta je mpavava - tako se piše banana pisanim malim slovima ( ona slova iz fizike:mi, ni, ro i sl.). Italijanski je zaista lak ljudima koji su učili latinski, a za španski ne znam, samo predpostavljam da nije previše težak.

Δύσκολη μπορεί να εΙναι,, αλλα είναι και η ομορφότερη γλώσσα στον κόσμο;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back