Sestrinstvo Mis Prisi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znala sam ono osnovno na grckom - izvolite, hvala, dobar dan... a zaboravih, jedino se secam jedne ne bas lepe reci - malaka:roll: to datira od proslog letovanja, kad su nasi prijatelji grci gubili na SP u fudbalu i stalno vikali malaka, malaka, i pitam ih o cem se radi:lol:

Dobro vam jutro drage moje dame,

jeste dan nešto siv, ali meni je danas bolje, pala je kiša i ne mučimo se više ni vreme ni ja.
Moram da se složim sa ManjomAtinom - grčki jeste mnogo lep jezik i iz njega su nastali skoro svi evropski jezici(sećate se filma "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" - reci mi bilo koju reč i dokazaću ti da je ona grčkog porekla).

Hm, hm...
Volela bih da usavršim ruski. Učila sam ga 10 godina, a ništa ne znam. Mnogo mi je lep i melodičan. Volela bih da odem u Rusiju, ne znam zašto, ali imam tu želju odavno.:D
Ostali me ne privlače nešto. Španski mi lepo zvuči i dosta reči znam, ali nikad nisam krenula stvarno da ga učim.

zdravstvuj mis smart,kad djela?
ja bih volela da naucim jos spanski i da usavrsim ove koje znam i dosta mi :)
italijanski je najlaksi,najtezi francuski od ovih koje govorim
engleski je tako specifincan jezik,u pocetku je jako lak i jednostavan ali kako ucis dalje otkrivas sve vise i vise zaje8ancija i teskoca i zavrzlama,nekako mi se cini da u negleskom treba da postoji vise nivoa znanja nego za ostale :lol:
molila bih srbe u inostranstvu da vise ne uce strance da psuju jer misle da je to jako simpaticno :roll: odvratno je

engleski je tako specifincan jezik,u pocetku je jako lak i jednostavan ali kako ucis dalje otkrivas sve vise i vise zaje8ancija i teskoca i zavrzlama,nekako mi se cini da u negleskom treba da postoji vise nivoa znanja nego za ostale :lol:
jeste, pričao mi prijatelj koji strudira engleski, jezici se tako i dele
na te pomoću kojih možeš lako da se sporazumeš, a posle otkriješ zavrzlame, kao što je engleski
i one gde se okoziš dok ne uspeš bilo šta da razumeš, al kad to uspeš posle ti ostaje samo još fond reči i dobar si, tako arapski
mada, on je to nekako lepše ispričao od mene, šta sad =)

@tema
govorim ok engleski i nemački
al mi treba i francuski, a nikakvu želju da ga naučim nemam
tako da već godinama odugovlačim =I

Voljela bih da naucim spanski ,mada i ja znam mnogo rijeci,sto kaze smart,
italijanski mi je vrhhh takodje,ucila sam ga par god.i dosta dobro mi je isao,iako mu je gramatika teskaaa....al sam ga nazalost zaboravila ne u potunosti al jesam dosta rijeci,ma kad se jezik ne ponavlja..

da da
svi znamo
jo te kjero, mi amor
i
jo te odio, maldita bruha
al kad krene da se uči to više ni od kakve pomoći nije =)
letoske sam sarađivala sa jednom španjolkom al nije tela da priča španski da malo naučim, samo kad se naljuti kaže mierda i aj kohon

da da
svi znamo
jo te kjero, mi amor
i
jo te odio, maldita bruha
al kad krene da se uči to više ni od kakve pomoći nije =)
letoske sam sarađivala sa jednom španjolkom al nije tela da priča španski da malo naučim, samo kad se naljuti kaže mierda i aj kohon

Hahhhh:hahaha:
Uticaj spanskih serija,pa svi smo ih gledali zar ne ?
Ja makar jesam,dok sam bila klinka,ma gutala ih

Dobar dan
samo da se požalim da se ništa od planova za vikend izgleda neće ostvariti - kiša lije ko iz kabla, te ništa prozori, ništa šetnja....
vreme ko stvoreno za učenje jezika, mada se ti jezici u ovakve sumorne dane mogu i znatno lepše koristiti:zper::zper:

Uh, kada već maštamo: ja bih malo udarila po egzotici, znači prvo arapski i turski (i dan danas mi je žao što to nisam studirala, to mi je, cenim, bila jedina šansa da ih naučim...), a onda poljski (mnogo mi se sviđa taj jezik) i naravno španski (počela sam da učim) i francuski ... da mogu da gledam filmove bez titlova :)

Uh, kada već maštamo: ja bih malo udarila po egzotici, znači prvo arapski i turski (i dan danas mi je žao što to nisam studirala, to mi je, cenim, bila jedina šansa da ih naučim...), a onda poljski (mnogo mi se sviđa taj jezik) i naravno španski (počela sam da učim) i francuski ... da mogu da gledam filmove bez titlova :)

To za arapski je sada vrrrrloooo aktuelno ! sve vise studenata ide na tu kartu !
Kazu da ce premasiti engleski:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back