Seselj na slobodi

Мирчић је био добар. Драго ми је и што је Оливера, када ју је Мирчић питао зашто није позвала Шешеља, признала да Вучић одлучује ко ће бити гост у њеној емисији.

И, дакле, шта то би са хапшењем ? :mrgreen:

Јуче је одржан Девети отаџбински конгрес Српске радикалне странке. У препуном Дому синдиката и одличној и радној атмосфери, Војислав Шешељ је поново, једногласно, изабран за председника Српске радикалне странке. Драго ми је и што је међу присутнима био велики број младих људи. Има наде за Србију.

INTERVJU: Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji
denis-politiccka.png

Slučaj Vojislava Šešelja je tema za Međunarodni krivični sud u Hagu, koji funkcioniše pod pokroviteljstvom UN. Naravno, mi podržavamo rad tribunala. Vrlo važan element njegovog rada jeste bavljenje prošlošću u smislu pamćenja, pomirenja, ali i dostizanja pravde. Ove godine nas očekuju neke važne godišnjice, poput 20 godina od Srebrenice. Ovi događaji su bitni zbog pamćenja, razumevanja događaja i, na kraju, što je najbitnije pomirenja, kaže u razgovoru za „Politiku” Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji, odgovarajući na pitanje kako komentariše slučaj „Šešelj” i postupanje Haškog tribunala.
Neki srpski zvaničnici ocenjuju da je ono što se dešava u slučaju Šešelja pritisak na Beograd.
Kao što sam rekao, ovaj slučaj je tema za tribunal. Svaka država ima određene međunarodne obaveze, a Srbija svoje međunarodne obaveze ozbiljno shvata.
Ima nekih mišljenja da je Haški tribunal pod jakim uticajem SAD.
Ovo nije ozbiljno pitanje. Međunarodni krivični tribunal je nezavisni međunarodni sud pod pokroviteljstvom UN.

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Tvrdnje-da-na-Hag-uticu-Amerikanci-su-neozbiljne.lt.html
Ма напипаће поново Шешељ Хаг, само да се добро осмисли начин да се не диже превелика бука. Можда када гостује у Сурчину или у Батајници. Ту су у близини аеродроми па могу лако да га унесу у авион!
Шалу на страну, али ће га ускоро испоручити тамо где му је лепше. Ово шта сада изјављује, очигледно да се свети Србији а не руководству Србије.
Намерно или несвесно али против Србије - да!

0srb-800x454.jpg

Шешељ сменио Мировића!
Доцент међународно јавно правне области Приштинског универзитета у Косовској Митровици доктор Дејан Мировић смењен је са функције потпредседника Српске Радикалне Странке на протеклом Деветом отаџбинском конгресу СРС-а у чијем раду је учествовало 653 делегата. На његово место изабрана је Наташа Јовановић.
Политика 09:40 2. јун 2015. 0
Дејан Мировић, СРС, Шешељ

Мировић је иначе члан стручног тима за одбрану Војислава Шешеља пред Хашким судом. Међутим од како се Шешељ вратио из Хага Мировић се ретко појављивао на страначким догађајима. Шешељ му је наиме замерио што се пред последње парламентарне изборе залагао за коалицију са патриотским странкама. Протекле недеље се у медијима спекулисало о могућности смењивања Мировића са функције потпредседника странке. На конгресу Шешељ је поново једногласно изабран за председника СРС-а. Војислав Шешељ је на конгрес позвао и Драгана Тодоровића бившег шефа посланичког клуба СРС, као почасног госта, али се он није одазвао.

Др. Дејан Мировић је искрен патриота који се није бојао да каже своје мишљење па и укаже на грешке у раду СРС-а, то као и његова неуклопљивост у страначки полтронизам га је највероватније и коштала страначке функције. Уколико напусти СРС како се тренутно спекулише то ће пре свега бити штета за саме радикале.

http://vojvodjanskenovine.rs/seselj-smenio-mirovica/

Mislim da momak nema nikakve veze sa stranim obaveštajnim službama. I ja sam na prošlim izborima glasao za radikale, ali sam se nadao da će napraviti preizbornu koaliciju sa Dverima i DSS-om, samo da uđu u parlament, a posle toga svako za sebe. A ne bez ijednog nacionalnog poslanika u parlamentu
Šteta, radikali nemaju toliko jakih kadrova. Voleo bih da je Voja ojačao Šarovićev položaj sa par jakih potpredsednika, bez Vjerice i Jovanovićke

Pa da, odmah je izgledao "sumnjivo" samo zato sto ima kako tako prosvecen izgled (lici na CIA i MI agenta kad se bolje zagleda), bolje izgleda Natasa Jovanvic, ona je "uzdanica" i simbol radikala.

Eto kako Seselj nagradjuje ljude za sopstvenu odbranu. Cirkus.

Voleo bih da je Voja ojačao Šarovićev položaj sa par jakih potpredsednika, bez Vjerice i Jovanovićke
Šarović, to je onaj što se prijavio u Skupštini da je poslanik sa krajnjeg juga Srbije da bi dobijao prevoz i hotelski smeštaj u Beogradu a istovremeno bio odbornik u opštini Stari Grad , to jest prijavljen na toj opštini.
Bez Vjerice ne može, ona najbolje nariče "sivi tiću".

Back