Seselj na slobodi

Хајде, не ке*ај више, био је у Пријепољу па су га и Срби муслиманске вероисповести дочекали са одушевљењем.
И наравно, Шешељ неће у Хаг. Али у Нови Пазар хоће

Иначе, како јавља лауфер из Хашког трибунала, прави је хаос тамо, у Жалбеном већу, у Секретаријату, у Тужилаштву, неки из Тужилаштва отворено причају како више не желе да учествују у било каквом поступку против Шешеља, отворено критикују и Брамерца због тога што учествује у политичким играма због Хрвата, итд., док судије Антонети и Латанци и даље одбијају налоге Жалбеног већа.

Што се тиче лауфера из Владе Републике Србије, јавља нам да напредни не знају шта ће, па зато Слина прича о Уставу, итд. Проблем представља и стање у полицији и безбедносним службама, за које се зна да подржавају Шешеља. Једноставно, нико не жели да учествује у евентуалном Шешељевом хапшењу, због тога што га подржавају или због тога што не желе да учествују у могућим немирима са суграђанима.

Дакле од хапшења нема ништа.

Шешељ ће у суботу 30. маја поново бити изабран за председника Српске радикалне странке, у Дому синдиката, у Београду. Сви који то желе ће имати прилику да му честитају, у Београду. :mrgreen:

srbija treba da zastiti seselja i da ga ne izrucuje dok je bolestan.

ne zbog seselja nego zbog srbije.

setite se artukovica i jos nekoliko teskih zlocinaca koji nisu izrucivani jer su bili bolesni , pa se izrucenje cekalo godinama..

srbija bi trebala stititi svoje gradjane i iako seselj ima dugacak jezik 12 godina je bio u sasvim neosnovanom pritvoru

Šešelj: Čuvaće me šarplaninci
http://www.kurir.rs/vesti/politika/seselj-cuvace-me-sarplaninci-clanak-1792743

Neću da okupljam svoje pristalice ispred kuće da me čuvaju. Imam u dvorištu dva šarplaninca, oni će me čuvati, rekao je u svom stilu
BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj potvrdio je za Kurir da je dobio pismenu odluku Haškog tribunala, po kojoj treba da se vrati u pritvorsku jedinicu u Sheveningen do 26. maja.

- Čekam da mi se pismeno dostave izdvojena mišljenja dvojice sudija koji bili protiv te odluke - kazao je Šešelj. On je ponovio stav da neće bežati, ali da će pružati pasivan otpor.
- Neću da okupljam svoje pristalice ispred kuće da me čuvaju. Imam u dvorištu dva šarplaninca, oni će me čuvati - rekao je u svom stilu.

Ministar policije Nebojša Stefanović kazao je da na adresu Vlade Srbije još nije stigao dokumenat iz Tribunala.- Kada i ako se to bude dogodilo, postupićemo u skladu sa Ustavom - rekao je on. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović takođe je kazala da će u narednim danima i premijer Aleksandar Vučić izneti stav o odluci Tribunala da Šešelj bude vraćen u Hag.

Šešelj: Čuvaće me šarplaninci
http://www.kurir.rs/vesti/politika/seselj-cuvace-me-sarplaninci-clanak-1792743
Neću da okupljam svoje pristalice ispred kuće da me čuvaju. Imam u dvorištu dva šarplaninca, oni će me čuvati, rekao je u svom stilu
BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj potvrdio je za Kurir da je dobio pismenu odluku Haškog tribunala, po kojoj treba da se vrati u pritvorsku jedinicu u Sheveningen do 26. maja.
- Čekam da mi se pismeno dostave izdvojena mišljenja dvojice sudija koji bili protiv te odluke - kazao je Šešelj. On je ponovio stav da neće bežati, ali da će pružati pasivan otpor.
- Neću da okupljam svoje pristalice ispred kuće da me čuvaju. Imam u dvorištu dva šarplaninca, oni će me čuvati - rekao je u svom stilu.
Ministar policije Nebojša Stefanović kazao je da na adresu Vlade Srbije još nije stigao dokumenat iz Tribunala.- Kada i ako se to bude dogodilo, postupićemo u skladu sa Ustavom - rekao je on. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović takođe je kazala da će u narednim danima i premijer Aleksandar Vučić izneti stav o odluci Tribunala da Šešelj bude vraćen u Hag.
Нико не рече шта пише у Уставу?
Можда следеће: ,, jeste zabranjeno izrucenje nasih gradjana, ali samo stranoj drzavi, a ne i organu UN. Ovo drugo nigde u Ustavu ne pise''.
Ко и како ће протумачити одредбе Устава видећемо али се Србији или Шешељу не пише добро, било како да се Устав протумачи.
Србија или Шешељ - питање је сад!

Нико не рече шта пише у Уставу?
Можда следеће: ,, jeste zabranjeno izrucenje nasih gradjana, ali samo stranoj drzavi, a ne i organu UN. Ovo drugo nigde u Ustavu ne pise''.
Ко и како ће протумачити одредбе Устава видећемо али се Србији или Шешељу не пише добро, било како да се Устав протумачи.
Србија или Шешељ - питање је сад!

U Ustavu pitanje izručenja naših državljana uopšte nije regulisano, već u ZKP!

U Ustavu pitanje izručenja naših državljana uopšte nije regulisano, već u ZKP!
Ако министар полиције, доктор Небојша Стефановић каже да ће се поступити ,,у складу са Уставом'' онда значи да пише у Уставу.
Шалу на страну али и Устав и ЗКП су недоречени, па је могуће ,,ловити'' држављане Србије по Србији и слати их у казамате широм света.

TEMA DANA: Pravne zavrzlame oko ekstradicije
Ustav ne brani izručenje
"Građanin Republike Srbije ne može biti lišen državljanstva, prognan ili ekstradiran", kaže član 47, stav 2 sada već bivšeg srpskog ustava.
U novom ustavu Srbije nema ove zabrane, a staro je pravilo da je sve što nije zabranjeno – dozvoljeno. Neki kažu da je time sam Ustav obezbedio potpunu saradnju naše države sa Haškim tribunalom.
Drugi smatraju da će pitanje ekstradicije biti uređeno međunarodnim dokumentima koje Srbija, kao suverena država, mora poštovati.

ПС:Hapšenje Stanišića dogodilo se nedelju dana pre nego što će biti usvojen novi srpski ustav koji nema izričitu zabranu ekstradicije naših državljana drugim zemljama, kao što je to imao stari ustav.

Poslednja izmena:

Premijer Aleksandar Vučić i glavni haški tužilac Serž Bramerc u Beogradu, 25. maja

U slučaju povratka Vojislava Šešelja u pritvor Haškog tribunala postupaće se u skladu sa zakonom Srbije i međunarodnim javnim pravom, izjavio je posle sastanka sa glavnim tužiocem Haškog sudaSeržom Bramercom premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Bogoljub Milosavljević, profesor prava na Univerzitetu Union, nema dilemu šta je premijer zapravo rekao izjavom da će se u predmetu Šešelj postupiti u skladu sa zakonom Srbije i međunarodnim javnim pravom. Kada, dakle, stigne decidan nalog Apelacionog veća Haškog tribunala da se optuženik za ratne zločine Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu.
„Ukoliko bi Haški tribunal decidno formulisao zahtev za vraćanje Vojislava Šešelja na suđenje, to bi se onda obavilo u skladu sa domaćom procedurom, dakle, domaći sud bi odlučio o tome i došlo bi potom do realizacije te odluke. To bi značilo da se ekstradicija obavlja u skladu sa međunarodnim pravom i međunarodnim obavezama koje je Republika Srbija preuzela“, objašnjava Milosavljević.
http://www.slobodnaevropa.org/content/ljajic-seselj-nece-biti-isporucen-hagu-26-maja/27035642.html

Ustav ne brani izručenje
"Građanin Republike Srbije ne može biti lišen državljanstva, prognan ili ekstradiran", kaže član 47, stav 2 sada već bivšeg srpskog ustava.
U novom ustavu Srbije nema ove zabrane, a staro je pravilo da je sve što nije zabranjeno – dozvoljeno. Neki kažu da je time sam Ustav obezbedio potpunu saradnju naše države sa Haškim tribunalom.
Drugi smatraju da će pitanje ekstradicije biti uređeno međunarodnim dokumentima koje Srbija, kao suverena država, mora poštovati.

Šešelj je više puta rekao da želi da ga njegovi bivši najbliži saradnici uhapse i pošalju u Hag.

Zivot kreira neverovatne situacije. Ako ga ta dvojica koje je on proizveo zaista uhapse doslo je zaista krajnje vreme. Srbski narod ne sme i ne moze da prihvata nikakva ponizenja ma sa koje strane dolazila. Licno nisam ljubiltelj Seselja i smatram ga za budalu ali to sa ovom situacijom nema veze. Ovo je i vrlo opasna politicka situacija koja se lako moze otrgnuti van svake kontrole.

Back