Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Haha, koje ''takve stvari''? Ja o toj seriji znam otprilike dve rečenice, nego ljudi do čijeg mišljenja, recimo, držim imaju običaj za neku seriju da kažu ''Jes da nije Breaking Bad al' je ipak, itd.'' Pa sam zato stekao takav utisak.

Ako volis jake individualce, i ako te smara masa ljudi i drustvo, takve stvari. Glavni junak u seriji je jedna od najkompleksnijih licnosti ikada. Osnovna emocija mu je bes. Gubitnik i autsajder, ali ne od onih koji samosazaljeva sebe, nego od onih koji imaju ponos do neba. Serija je fantasticna, i stvarno je jedna od boljih.

:ok:
Omar Litl kao Čalki Vajt :heart:

Inače,da li će biti nove sezone Lutera ?...:)

On the 1st November 2012 the BBC Luther website and Facebook page put up an announcement in the form of a video 'graphic novel' montage with details about the third series which will consist of four episodes described in the video as 'four perfectly dark chillingly-formed chapters'. A mysterious statement was then made about Alice: 'is she coming back?....only Alice knows'. Shooting starts in November 2012.

Valjda hoće :D

Kraj pete sezone Sinova pokazuje zasto je ovo trenutno najbolja serija. Cekamo sledecu sezonu.

Druze forumasu uz duzno postovanje posto vidim da su ljubitelj doticne serije a i rekaoh bih da nisi laik sto se tice filmova,moram da se ne slozim sa tobom.Ja sam od ove serije uspeo da odgledam samo pilot a i to sam jedva izdrzao do kraja.Mozda je ruzno sto pisem na osnovu pilot epizode,ali valjda pilot za to i sluzi da vidimo otprilike sta mozemo ocekivati od serije.Toliko klisea i nekih hiljadu stereotipa koje srecemo u svakom americkom filmu tj seriji da je to strasno...ja kako gledam ove novije americke serije shvatam da su ameri samo uzeli kalup iz latinoamerickih serija i samo ga malo drugacije upakuju i to je to.Ova serija koliko ja vidim je pucala na publiku koja je volela Sopranove(ja sam jedan od njih)jer su ukrali da se tako izjasnim par stvarcica iz Sopranovih..ali ono sto nikako ne ide u glavu kreatorima i producentima da nikada ne trebaju da se dodvoravaju publici,upravo su zato Sopranovi postali kult jer su piciili svoju pricu i nisu servirali amerima ono sto oni hoce da vide,vec ono kako je ustvari.Ameri hoce da vide baju koji je clan moto-bande i koji je opak i faca je,kad prolazi na motoru curice svr..ju ma necu dalje da pisem.nek svako pogleda pa nek ostavi ovde komentar,bas me zanima kakvo misljenje imaju ostali forumasi o ovoj seriji.

Poslednja izmena:
Druze forumasu uz duzno postovanje posto vidim da su ljubitelj doticne serije a i rekaoh bih da nisi laik sto se tice filmova,moram da se ne slozim sa tobom.Ja sam od ove serije uspeo da odgledam samo pilot a i to sam jedva izdrzao do kraja.Mozda je ruzno sto pisem na osnovu pilot epizode,ali valjda pilot za to i sluzi da vidimo otprilike sta mozemo ocekivati od serije.Toliko klisea i nekih hiljadu stereotipa koje srecemo u svakom americkom filmu tj seriji da je to strasno...ja kako gledam ove novije americke serije shvatam da su ameri samo uzeli kalup iz latinoamerickih serija i samo ga malo drugacije upakuju i to je to.Ova serija koliko ja vidim je pucala na publiku koja je volela Sopranove(ja sam jedan od njih)jer su ukrali da se tako izjasnim par stvarcica iz Sopranovih..ali ono sto nikako ne ide u glavu kreatorima i producentima da nikada ne trebaju da se dodvoravaju publici,upravo su zato Sopranovi postali kult jer su piciili svoju pricu i nisu servirali amerima ono sto oni hoce da vide,vec ono kako je ustvari.Ameri hoce da vide baju koji je clan moto-bande i koji je opak i faca je,kad prolazi na motoru curice svr..ju ma necu dalje da pisem.nek svako pogleda pa nek ostavi ovde komentar,bas me zanima kakvo misljenje imaju ostali forumasi o ovoj seriji.

Samo pilot epizoda nije dovoljna da ocenis celu seriju (doduse, ja sam batalio Breaking Bad posle dve epizode :)) Prva sezona uglavnom protice u upoznavanju sa likovima i njihovim nacinom zivota, i dosta je sporija u odnosu na kasnije sezone. Zaplet pocinje od kraja prve sezone i od tada se ne prekida ni na trenutak. Sad, ja jesam mozda subjektivan i ne bih da te nagovaram da se upustas u nesto pa da me posle pljujes, ali kad pogledam kako se ljudi loze na The Walking Dead ili ranije na Lost, Supernatural i ostale megapopularne stvari... pa SOA je suvo zlato u odnosu na njih. Ti kako hoces, meni ovaj stil odgovara... zivopisni likovi, od kojih svaki ima svoju pricu i svoju unutrasnju dramu, svoje tajne koje krije od drugih, neizvesnost, nepredvidivost... i nenormalno, ali nenormalno dobra muzika.

Kud vi odoste.

Sta sad fali Supernaturalu. Super je odlicna serija, Nije za svakoga. Ali za onoga ko voli takve stvari nema bolje. Galerija super likova je prosla kroz seriju Katie Cassidy (Ruby br. 1), Lauren Cohan, Julie McNiven, Mark Sheppard i nejgovi genijalni monolozi, Emily Perkins, Jeffrey Dean Morgan i odlicni Jim Beaver i Jensen Ackles... Jedino je Jared malo njanjav i iznervirao me je maksimalno kad je doveo zenu da glumi Ruby br. 2 u seriji, zamalo da unisti seriju, ali izvukli su se i dosli do osme sezone. Dobra zabava, dosta humora i zezancije, akcija, avantura, jednom recju preporuka. Ali jos jednom kazem da je potrebno biti na odredjenoj talasnoj duzini da bi se serija gledala na pravi nacin.

SOA nije ljubavna serija o svaleru na motoru.

Breaking Bad u prvoj sezoni ima samo 2 dobre epizode od 7. Ostatak je prilicno tezak za gledanje iz vise razloga. Ali naredne sezone 2, 3 i 4 su odlicne.

Meni Supernatural kao da je pravljen za mlade generacije koje nisu gledale Dosije Iks, a interesuju ih okultizam i paranormalne pojave. Od onoga sto sam gledao, veoma lako su resavali slucajeve, gotovo uvek sablonski... tu je taj neki stvor sa kojim se malo jurcaju pa ga posle smaknu. I tako svaka epizoda. I onda rekoh sebi da je pametnije da obnovim uspomene na Moldera i Skali. A i kod njih nema svih tih pentagrama i ostalih new age gluposti.

Vec kad pominjes dosije X meni ta serija nikad nije bila nesto preterano WOW dobra je serija ali mislim malo precenjena(pre svega jer u to vreme mislim da nije bilo serija tog tipa) to je mozda prva visokobudzetna serija,koja je bila tehnicki odlicno odradjena,Meni licno nije bila strasna,jer nekako covek posle par epizoda se navikne na te neke paranormalne pojave pa mu je ono sve sledece "lame".Na primer oni otkriju nekog duha,vampira karakondzulu i gledaoc treba da bude uplasen ali nije(bar ja nisam bio),ja sam skoro svaku gledao do nekog momenta dok oni ne otkriju o cemu se tu radi,pa onda covek pomisli"Joj ne opet neko cudoviste koji zivi u kanalizaciji :D" lupam i tu bih odustao.I dosije X je bio sablonski samo je verovatno bolje odradjen od Supernaturala(to nisam gledao)ali mislim da je nesto poput onih glupavih Cari..samo ovde muske uloge.Licno moje misljenje je da nijedna serija ne treba da ima vise od 10 epizoda,cast izuzetcima pre svega humoristickim(Mucke,Simpsonovi,Prijatelji..mada ni to ne moze u nedogled gledao sam nove Simpsonove i vec to nije to)jer je sve preko toga razvodnjavanje i izmisnjanje,onaj Lost sam gledao negde pocetak i posle kad sam citao sta su sve nastancovali nije mi bilo dobro,ali ja razumem to svako bi pozeo da zaradi lep novac..produzavajuci serije.Meni je npr Prison Break veoma dobra serija..i meni bi ta serija bila savsrsena da je zavrsena onim zadnjim kadrom iz prve sezone.raspisah se

Meni je Dosije lepo legao u to vreme kad sam se lozio na teorije zavere, sve pod uticajem medjunarodne izolacije, sankcija, ratova, bombardovanja... naravno, onaj segment serije koji se bavi zaverom vlade SAD protiv sopstvenog naroda. Nekako me je to ucvrscivalo u uverenju da se nasa zemlja bori protiv necastivih sila koje hoce da uvedu novi svetski poredak itd :lol: Zezam se malo. Ali iskreno, mnogo je bolja serija u odnosu na ove koje sam pomenuo. Pusac definitivno jedan od najvecih negativaca ikada. Zatim, horor scene su predstavljale pravu revoluciju za televiziju, bile su sokantne i jezive, ali opet sa nekom merom, a ne kao danas u TWD. Ne znam kako si se ti navikao na njih, ja se secam da smo svakog dana u skoli jos uvek bili pod uticajem sinocne epizode. Jedina greska je sto se nije zavrsila onda kada je Molder otet.

edit: Ne mora serija da ima do 10 epizoda da bi bila kvalitetna. Eto, 24 sata je odrzavala kvalitet svih osam sezona, zatim kod Sinova je 4 sezona najbolja, a i ova peta je sjajna, Dekster vec 7 sezona, OZ 6 sezona itd. A ni kod Prison Break-a mi nije uopste smetala 2. sezona. 3. je vec bila iznudjena.

Poslednja izmena:
Meni Supernatural kao da je pravljen za mlade generacije koje nisu gledale Dosije Iks, a interesuju ih okultizam i paranormalne pojave. Od onoga sto sam gledao, veoma lako su resavali slucajeve, gotovo uvek sablonski... tu je taj neki stvor sa kojim se malo jurcaju pa ga posle smaknu. I tako svaka epizoda. I onda rekoh sebi da je pametnije da obnovim uspomene na Moldera i Skali. A i kod njih nema svih tih pentagrama i ostalih new age gluposti.

Slazem se...
Pocela sam i ja da gledam ali sam brzo odustala, nekako mi je previse komercijalna ta serija i kao da je napravljena za tinejdzere, prica je uvek vrlo jednostavna, laka za shvatanje. Ne trebas koristiti mozak uopste. I onda sve zaboravis vrlo brzo, pa oni ponavljaju istu stvar vise puta, epizode su vrlo slicne.

Ja sam gledao i SOA i Supernatural, i obje batalio posle podosta odgledanih epizoda.

SOA sam gledao dok nisu trebali da odu u Irsku...da li je to kraj treće sezone, nisam siguran, ali jednostavno su pretjerali više, posebno kada su obračuni u pitanju. Kao kada gledaš najgori mogući akcioni film.
Supernatural sam odgledao šest sezona, ako se ne varam, priča je odlično išla ali su propustili trenutak da završe seriju i nastavili sa nekim ludim zapletima, pa sam odustao kada je došao novi Bog. Novi. Bog. Noup, kap koja je prelila čašu.

Ja sam gledao i SOA i Supernatural, i obje batalio posle podosta odgledanih epizoda.

SOA sam gledao dok nisu trebali da odu u Irsku...da li je to kraj treće sezone, nisam siguran, ali jednostavno su pretjerali više, posebno kada su obračuni u pitanju. Kao kada gledaš najgori mogući akcioni film.
Supernatural sam odgledao šest sezona, ako se ne varam, priča je odlično išla ali su propustili trenutak da završe seriju i nastavili sa nekim ludim zapletima, pa sam odustao kada je došao novi Bog. Novi. Bog. Noup, kap koja je prelila čašu.

Svaka serija koja dugo traje ima svoje lose momente.

Taj deo sa Irskom je bio lose odradjen u SOA. Ali vec sledeca sezona je najbolja po misljenju vecine i ova peta je odlicna.

Supernatural. Boga nema, samo se Kes osilio kad je pokupio leviatane. I cela sedma sezona je sibanje sa leviatanima. Prica je vracena na stari kolosek. Osma sezona je odlicna.

Supernatural ne može više veze imati sa Čarima ni da hoće. Serije za klince, sa zgodnim mladim protagonistima koji svoj posao lova na karakondžule i drekavce iz tunela shvataju dosta olako, neozbiljno, prepotentno, a pritom već posle prve epizode totalno odlutaju od osnovne koncepcije i pretvore se u bućkuriš svega i svačega.

I onda veštice postanu grčke boginje koje se Ekskaliburom mačuju sa Titanima i Velikim Manituom, a lovci na demone Mjolnirom čukaju po tintari Ozirisa i Ktulua.

I onda Izvor Sveg Zla zamene Avatari, koji su izvan prostora, vremena, dobra, i zla, a Lucifera zamene Levijatani, koji su stariji od prostora, vremena, dobra, i zla.

U suštini, Agencija za Sve i Svašta za mlade i one koji se mladim osećaju.

Ko god rece da je Supernatural Cari za momke ili sta vec, ne bi se mogla bolje slozit.Ja sam gledala CHari kao klinka , ali i tad sam znala da je to serija da pustis mozak na otavu (nesto st obi serije trebale da rade) i da ne razmisljas ni o cemu,samo se opustis. I dan danas mogu da pogledam epizodu upravo iz tih razloga-svijesna sam na koju publiku cilja i njenih kvaliteta i nekvaliteta.
Supernatural ipak, sa svojim pokusajima dubokoumnosti, onom muljavom fotografijom da ti dokazu da nisu Chari za momke i njih dvojicom koji non stop plachu,iako su sporedni glumci stvarno zanimljivi i potkrade se nekada dobra kantri muzika, no me gusta.
A nije zbog toga , nego me ne privlace takve serije, visokobudzetne u cijem je centru zaplet, a ne likovi.....sa svojim formulama i sablonima...u tu bi grupu utrpala Terra Novu, Arrow, Vampire Diaries ( koji sam mislila da je dobar za opustenja,ali mi je stvarno previse dosadan)i Heroje koje sam jos mogla da pretrpim na par minuta...... a seriju koja je stvarno po svim mjerilima dobra,ali nikako nisam mogla da odgledam jeste Lost. Imam druga koji po dvaes' puta reprizira sve sezone,ja jednostavno ne mogu.
Dosije X je imao neku posebnost jer je bio prvi,fakat i to sam gledala. A i bio je dobro uradjen,mora se priznati.

Poslednja izmena:

Back