Što se vaših dilema tiče, Debra ubija Hanu a vatrom se igra onaj istraživač požara. Eto, sad znate.

Kako znas? Ovo za piromana sam provalila i sama....
Jeste,serija je opala u kvalitetu posle Ritine smrti. Od Dextera su napravili preveliku cica macu,citav taj paradoks njega kao porodicnog covjeka i serijskog ubice je nestala,a i generalno, serija je bila puna likova koji su bili moralno ambivalenti-Hari, mentor Deksterov i mudar coek, al krajnje je bolesno da poducavas sina da ubija, Debra, pravicna i dobrog srca,al impulsivna i ponekad isuvise iritantna i djetinjasta, Laguerta, maltretira Debru i lukava bolesno ambiciozna..kucka, s druge strane OK autoritet, Kvin, prljavi policajac i kreten al dobar detektiv,Douks, nasilni i nadobudni kreten,al odlican detektiv (Kvin mu dodje kao losa kopija), Rita, micika dobrica al naivna , bespomocna i glupa pomalo, njena djeca, Astor ,antipaticno dijete, Ritin muz, kreten,  Brajan Mouzi, sarmantan , al bolesnik A kategorije nasprem koga Dexter izgleda micikasto, Lajla Vest, prezgodna i zanimljivija od Rite sto puta,al psihopata teski, Migel Prado, naizgled pravican i profesionalan covjek,a ustvari ***** tesko i Triniti....koji je vrhunac svega...Surovi ,bolesni i morbidni serijski ubica koji zakopava zivu djecu izmedj ostalog,ali duboko traumatizovan....
Upravo je karakterizacija bila ono sto je zanimljivo bilo u Deksteru i serija je bila iznadprosijecna.Ja nikad,ali nikad nisam voljela Ritu, a vi momci sto kazete da je zgodna, meni ona nikad nista nije bila posebno, ali dobro, vi bolje znate, medjutim, bila je realna .Od trenutka kada je ona umrla, kao izuzetno realistican lik, svi su izgubili realnost i serija je izgubila taj cinizam koji je imala....Svi negativci imaju neko opravdanje sto su takvi i ispadaju casniji od obicnih ljudi,a Dekster plache na svaki sekund....nema vise onaj ironican osvrt na zivot nit' ishta,samo *****.I ona muzika blago jeziva sa latino zvukom je nestala....shou kao da se vise ne desava u Majamiju....a grad je uvijek bio bitan za Dekstera, sad bi mogao da bude bilo gdje...a o nekim sporednim radnjama necu ni da pricam....
Batista i Masuka su uvijek bili OK, tako da necu o njima...
Ukratko recheno- ne bi pogrijesili da su zavrsili posle 4 sezone.