Preterujes i obracas paznju na sporedne stvari. Za nekoga je i Scarface nikakav film u kome Montana primi 50 metaka a i dalje stoji na nogama. U sustini, Sinovi su sjajna serija sa neverovatno dobrom muzikom, razradjenim likovima, odlicnom glumom, a sam zaplet se gradi na njihovim realnim osecanjima, teznjama, strahovima, sumnjama... nepretenciozno i bez holivudskog proseravanja. Akcije ima, ali tacno koliko treba i bez CGI-ja, sto je velika prednost. Moja preporuka svima koji vole da uzivaju u filmskoj magiji a ne u reality show programima.
P. S. Morao sam da reagujem kao iskreni fan serije. It's not personal, just business
Pa ne vredjam ja fenstvo... i ja sam fen

. Ostao sam lojalan. Imao si ovde ljude koji su rekli da su prestali da gledaju seriju bas zbog nelogicnosti o kojima ja pricam. Ja samo iznosim cinjenicu da sam morao da izvrsim svojevrsnu vivisekciju razuma da bih mogao da otpratim seriju do kraja, drugi nisu. Ma sta ti pricao... ovo jeste spanska serija, fino upakovana za nas... ali radi na istu matricu kao i razne Kasandre i Ljovisne. Kakva filmska magija... kakvi bakraci?.... Ova serija ne moze da izdrzi teret realnosti od prvog trenutka kada likovi pocnu da vitlaju pistoljima u sred bela dana na sred ulice... a to rade prosecno na otprilike 6 minuta

... ljudi setaju sa automatskim oruzjem ko u
war zone... a sto bi moj omiljeni filozof / socijalni analiticar Frenk Kostelo rekao u
The Departed -
Frank Costello: I'm concerned about a Chinaman who thinks it's wise to come to a business transaction with automatic weapons.
[to the Chinese translator]
Frank Costello: For his own good, tell Bruce Lee and the Karate Kids none of us are carrying automatic weapons. Because here - in this country... it don't add inches to your dick. You get a life sentence for it.
Sto se tice likova, njihove razrade, zivopisnosti... tu si u pravu. Mislim najbolje da u 60 serija nisu razradili likove. Ne znam, mozda je problem sto sam gledao po 3-4 serije dnevno... da sam gledao jednu epizodu nedeljno mozda bi sve izgledalo drugacije... ali u ovom tempu ona Dzeks Telerova jedna te istra mantra, facijalna ekspresija prilikom izderavanja na svoje saborce, ili protivnike... brzo se pretvori u burlesku... ne mogu da je uzmem za ozbiljno covece.
Ti si ja mislim uporedio ovu seriju sa Sopranosima. Ja ti kazem da ovo nije Sopranosima ni do kolena... sto se tice neke ozbiljnosti, scenarija, pa i humora... ovo je vise u rangu sa Deadwood-om. Zarazna serija i nista vise... a zarazna je samo zato sto k'o i sve spanske sapunice udara na najnize ulaze senzacije, psiho-mehanizme... Peeping Tom , virenje kroz kljucaonicu... voajerizam na nesto sto nam je strano u pravom zivotu ( mislim ne otkrivam ja nista novo ovde, na ovome se zasniva maltene citava industria )
Ja zato i kazem da izbegavam sve sto nije mini - serija... jer ove serije koje moraju da ispune odredjene kvote epizoda po sezoni, se neminovno razvodnjavaju... radnja cesto postaje nebulozna, ili nepotrebna... izvedba postaje vremenom sve gora i gora... gluma sve "plasticnija"... itd...
Isra se ja opet u postu, a rekao sam da vise necu

.
I na kraju da ponovim... ne pokusavam nikoga ja da odvratim od gledanja ove serije. Pa ja sam ovo odgledao do kraja, a toliko hvaljeni WIRE sam uspeo da sastavim celih 5 epizoda. I to nesto govori valjda.... makar o originalnosti serije.
PS. Ipak jedan je Homsajd