Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Nisam mogao početi da gledam tu seriju zbog uvodne špice (tu posebno na muziku mislim), nekako me je mnogo u bedak bacala, a hiljadu puta sam pokušao, i još svi kažu da je odlična.

@tema
Sinoć sam odgledao prve 3 epizode Misfits-a i ne mogu da vjerujem kakav je to spoj žanrova, mada akcenat stavljam na humor :D
Serija je sjajna,ali nije dovrsena zato sto je ukinuta zbog smanjene gledanosti..***,nemanju Ameri ukusa...

Sutra izlazi poslednja epizoda :sad2:

images

Jedna od top 3 serije (bar meni). Pocela sam da gledam pre 8 god....znaci...1/3 zivota sam volela i pratila House M.D. :)

Poslednja izmena:
ja sam gledala mozda dvije epizode slucajno i ne nasmijah se ni jednom....
mozda zato sto mi je koncept serije staromodan? taj klasican sitkom...ja se vise ni ne smijem na Prijatelje, a nekad sam umirala od smijeha...How I Met Your Mother stare sezone da...na Seinfielda...vazda...ovo...no tenk ju.

Isti slucaj i sa TBBT, i sa Prijateljima...:mrgreen:
Od novijih americkih sitkoma pratim samo "30 Rock" i "Community" povremeno, ali i to mi je sve nekako usiljeno...

Elem, jedan od junaka mog detinjstva se vraca na male ekrane :super:

Sklonite mačke, vraća se Alf

Kreator legendarne serije o čupavom stanovniku planete Melmak Pol Fusko, otkrio da bi Alf uskoro mogao da se vrati na male ekrane.

v245706p0.jpg

Tvorac i "glas" jednog od najpoznatijih televizijskih junaka osamdesetih godina prošlog veka, otkrio je američkim medijima da trenutno pregovara sa jednim holivudskim studiom o Alfovom povratku na male ekrane.

Ono po čemu će se nove avanture Gordona Šamveja razlikovati od starih, jesu novi članovi porodice u čiju garažu pada njegov svemirski brod. Tanerovi, navodno, "ispadaju" iz priče.

Serija "Alf" emitovala se od 1986. do 1990. godine, a jedan specijal je emitovan 2004. Radnja je bazirana na Alfovom odnosu sa porodicom koja ga je prihvatila kao novog, nesnosnog člana, i njegovoj konstantnoj želji da pojede kućnog ljubimca mačku, koja se smatra za delikates na njegovom rodnom Melmaku.

Izvor: Mondo

the wire...poslije 3 god. pauze izmedju prve dvije s. i ostalih, konacno zavrsio i opet odgledao prve 2 s.neponovljivo...takvih dijaloga tesko da cu idje vishe vidjet.bez greske!

Uh,druga sezona je po meni najbolja od svih...Fantastično odrađeno propadanje radničke klase u Americi itd :ok:...A Frenk Sobotka jedan od najdražih likova u seriji :)

Uh,druga sezona je po meni najbolja od svih...Fantastično odrađeno propadanje radničke klase u Americi itd :ok:...A Frenk Sobotka jedan od najdražih likova u seriji :)

I meni. On i Bodi. Baš su dirljivi.

Pogledala prvu epizodu Shameless. Simpatični likovi, ali scenaristi malo pretrpali priču, ubiše se od želje da ispričaju što više `šokantnih` detalja. Ali ok, može da se gleda, dosta dobrih fora.

Poslednja izmena:
Frenk Sobotka je najtragicniji lik u celoj seriji. Rasplinuli su pricu u cetvrtoj i petoj sezoni tako da su mi one slabije od drugih. U stvari cetvrta s. je na nivou, al peta mi je stvarno suvi prosek. Inace uz Sopranove najbolja serija koju sam gledao, doduse nisam ih gledao mnogo.

:ok: Slažem se za Sobotku.

Ali ne slažem se za četvrtu i petu - peta je ona o novinama? Pa odlična je, portret lažljive ljige koja lovi Pulicerovu nagradu, i uprave novina koja tapše tom kiču, dok se oko njih odigravaju prave tragedije - fenomenalno. A za onog urednika koji je provalio lažova želim da se udam, moj čovek :) (i uopšte su divni svi oni matori novinari u Baltimor Sun-u, one diskusije o jeziku, kako su pametni i cinični :heart: )

The_Wire_Haynes.jpg

Poslednja izmena:
Baš htedoh nešto da se proserem o The wire, pošto sam počeo da gledm drugu sezonu, kad vidim baš o njoj sad reč. Prvom sezonom sam bio prezadovoljan i ne znam šta sam ovako dugo čekao da krenem s nastavkom. Uglavnom, blejim k'o hipnotisan u ekran, jer je stvarno reč o vrhunskoj seriji.
Pre svega mi se sviđa realan prikaz birokratije, korupcije, prljavih igara, spletki i trgovine koje se dešavaju u najvišim krugovima vlasti. Kod nas se ovom temom niko nije bavio(izuzev, donekle Siniše Kovačevića) jer nema hrabrih i nezavisnih stvaraoca. A, zamislimo samo kakve bi udžbeničke primere korupcije, lopovluka, mita, nepotizma i ostalih demokratorskih pojava, imali kada bi na filmsko platno postavili glumce koji tumače likove ovih nezasitih besramnika i podlaca, koji nas godinama ponižavaju, vređaju, lažu, kradu, jebu...

Poslednja izmena:
:ok: Slažem se za Sobotku.

Ali ne slažem se za četvrtu i petu - peta je ona o novinama? Pa odlična je, portret lažljive ljige koja lovi Pulicerovu nagradu, i uprave novina koja tapše tom kiču, dok se oko njih odigravaju prave tragedije - fenomenalno. A za onog urednika koji je provalio lažova želim da se udam, moj čovek :) (i uopšte su divni svi oni matori novinari u Baltimor Sun-u, one diskusije o jeziku, kako su pametni i cinični :heart: )

The_Wire_Haynes.jpg

Nisu novinari problem 5 sezone... taj deo price je odradjen odlicno, kao i deo o politicarima u 4 sezoni, kao i gomila drugih stvari. Problem je sto je Meknalti bukvalno centralni lik. Ne kazem da je njegova uloga losa, ne da nije losa nego je odlicna, ali previse se vrti oko te njegove rastrzanosti zbog onoga sto radi. Jednostavno ima ga previse. Takodje, cela prica oko Marlove organizacije mi nije bila dobro odradjena. Dakle, zbog sirenja price, nisu dobro razradili sve delove. Preterao sam sa ovim prosek, serija je i dalje bila jako dobra, samo ne na nivou prvih serijala. Kraj serije, oni finalni kadrovi, ko je kako zavrsio, su sjajno odradjeni. Uopste, kroz celu seriju su mi najupecatljiviji oni momenti koji prikazuju kako je ko, uglavnom smrcu, zavrsio.

Nisu novinari problem 5 sezone... taj deo price je odradjen odlicno, kao i deo o politicarima u 4 sezoni, kao i gomila drugih stvari. Problem je sto je Meknalti bukvalno centralni lik. Ne kazem da je njegova uloga losa, ne da nije losa nego je odlicna, ali previse se vrti oko te njegove rastrzanosti zbog onoga sto radi. Jednostavno ima ga previse. Takodje, cela prica oko Marlove organizacije mi nije bila dobro odradjena. Dakle, zbog sirenja price, nisu dobro razradili sve delove. Preterao sam sa ovim prosek, serija je i dalje bila jako dobra, samo ne na nivou prvih serijala. Kraj serije, oni finalni kadrovi, ko je kako zavrsio, su sjajno odradjeni. Uopste, kroz celu seriju su mi najupecatljiviji oni momenti koji prikazuju kako je ko, uglavnom smrcu, zavrsio.

E, da, za Meknaltija se slažem... ali me to nije preterano uznemirilo, zato što je i dalje bilo mnogo drugih priča za praćenje, a i on mi je ok, pa šta sad... A zašto ti se ne sviđa priča sa Marlom?

E, da, za Meknaltija se slažem... ali me to nije preterano uznemirilo, zato što je i dalje bilo mnogo drugih priča za praćenje, a i on mi je ok, pa šta sad... A zašto ti se ne sviđa priča sa Marlom?

Zato sto je posle par meseci prismotre prikazan jak kao i ranije, zato sto je tako lako preuzeo vezu sa Grcima, zato sto je nakon ubistva onog debelog bio jaci nego ikad iako su znali da ga je on ubio, zato sto se izvukao previse lako, mozda ima jos po nesto al se ne secam. Svima se zamerao a niko nije iskoristio ni jednu priliku da ga skloni, iako se uopste ne cini da je jaci od drugih, samo beskrupulozniji.Hocu da kazem, i ako je jaci to nije prikazano.

Zato sto je posle par meseci prismotre prikazan jak kao i ranije, zato sto je tako lako preuzeo vezu sa Grcima, zato sto je nakon ubistva onog debelog bio jaci nego ikad iako su znali da ga je on ubio, zato sto se izvukao previse lako, mozda ima jos po nesto al se ne secam. Svima se zamerao a niko nije iskoristio ni jednu priliku da ga skloni, iako se uopste ne cini da je jaci od drugih, samo beskrupulozniji.Hocu da kazem, i ako je jaci to nije prikazano.

Marlo nije jači, on je psihopata, to je sasvim druga kategorija. Većina, pre svega njegovi ljudi, ga se boje. Slažem se da su mogli bolje da razrade, ali meni je drago što nisu, to bi se tek razgranalo u neku dalju priču (koja je dosadna, jer on samo ubije svakoga ko se nađe na putu), a već smo videli Avona i Stringa na početku. U principu, ljudi koji su Marla mogli da smaknu su svi mrtvi, zato je on i mogao da preuzme. A Grci... su promućurni, važno je da se biznis nastavi. Jeste nešto u vezi sa Marlom vrlo nezadovoljavajuće, i ja sam se tu osetila frustrirano, ali možda to i jeste poenta, da bednik poput Marla (on je katastrofa od lika, nema ni naznake ljudskosti, osim što je pi..a od čoveka) ostaje, dok svi ostali pogiboše. Stižu gora vremena.

Marlo nije jači, on je psihopata, to je sasvim druga kategorija. Većina, pre svega njegovi ljudi, ga se boje. Slažem se da su mogli bolje da razrade, ali meni je drago što nisu, to bi se tek razgranalo u neku dalju priču (koja je dosadna, jer on samo ubije svakoga ko se nađe na putu), a već smo videli Avona i Stringa na početku. U principu, ljudi koji su Marla mogli da smaknu su svi mrtvi, zato je on i mogao da preuzme. A Grci... su promućurni, važno je da se biznis nastavi. Jeste nešto u vezi sa Marlom vrlo nezadovoljavajuće, i ja sam se tu osetila frustrirano, ali možda to i jeste poenta, da bednik poput Marla (on je katastrofa od lika, nema ni naznake ljudskosti, osim što je pi..a od čoveka) ostaje, dok svi ostali pogiboše. Stižu gora vremena.

Jeste Marlo psihopata... i sve sto si rekla stoji... na kraju se sve svede na subjektivni osecaj,a cinilo mi se da nesto fali.

Jeste Marlo psihopata... i sve sto si rekla stoji... na kraju se sve svede na subjektivni osecaj,a cinilo mi se da nesto fali.
Fali, fali, slažem se. Marlo je bezvezan lik, totalno je beščovečan i prazan. Ali ne pada mi na pamet šta su tu mogli da urade, pošto takvi tipovi zaista postoje. Iz njega nije mogla da se iscedi ni kap 'romantike'. Stringer i Ejvon su bili zanimljivi (njihov odnos, pa i Ejvon koji je pravi krimos ima neki osećaj odgovornosti prema svom kraju - divno je kad da lovu da 'little niggers' mogu da se bave sportom, Stringer takođe ima svoju strast/ambiciju), Omar - svi ti likovi su i dobri i loši, pravi su ljudi... a Marlo je samo čudovište. Možda ne bi bilo tog osećaja da nešto fali da ga glumi neki veliki lik koji izgleda jezivo. Ovako ostade samo zlo lepo dete... ne znam...

Back