Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

I meni se svideo Downton Abbey - sviđa mi se što bogate pokazuju u pozitivnom svetlu, i objašnjavaju ceo sistem blagonaklono. Toliko već postalo uobičajeno kritikovanje aristokratije i bogatih, a ovde je to prikazano bez kritike (ponekada i idilično), kao jedan sistem u kome postoje pravila i odgovornosti... A inače sam očekivala malo više od serije (manje likova, jedan ozbijna zaplet), zato što nisam znala da je u stvari sopa opera - a kad sam shvatila o čemu se radi, mnogo sam uživala - Englezi i sapunicu prave na nivou :)

Ja sam navučena najstrašnije :)
A juče sam pustila na youtube starog Šreloka sa Džeremi Bretom (Biciklistu) i iako je Džeremi Bret božanstven, posle gledanja ovog novog Šerloka stara serija deluje očajno demode. Nemojte sada da me napadate, i ja sam je obožavala, ali tek sada, posle ovog poređenja, vidim do koje mere je novi Šerlok FENOMENALAN.

Pa dobro, meni te dve serije nekako nisu za poredjenje :D
Stari Serlok, sa Bretom, je klasican Serlok, sto znaci radnja se odvija pred kraj 19. i pocetak 20. veka, kocije, cilindri itd.
Ovaj novi Serlok je u totalno novom, modernom duhu, i zato sto pripada nasem vremenu, koristi net, mobilne telefone i sve ono sa cime mi imamo dodira, nekako nam je blizi njegov lik, od Bretovog Holmsa...
U svakom slucaju, oba Holmsa su sjajna na svoj nacin...:D
Nego, videh da ce Ameri pokusati da snime svoju verziju "Serloka", a da ce Votson biti zensko i igrace je Lusi Lu :hahaha:

http://www.index.hr/xmag/clanak/lucy-liu-kao-doktor-watson/601513.aspx

Pa dobro, meni te dve serije nekako nisu za poredjenje :D
Stari Serlok, sa Bretom, je klasican Serlok, sto znaci radnja se odvija pred kraj 19. i pocetak 20. veka, kocije, cilindri itd.
Ovaj novi Serlok je u totalno novom, modernom duhu, i zato sto pripada nasem vremenu, koristi net, mobilne telefone i sve ono sa cime mi imamo dodira, nekako nam je blizi njegov lik, od Bretovog Holmsa...
U svakom slucaju, oba Holmsa su sjajna na svoj nacin...:D
Nego, videh da ce Ameri pokusati da snime svoju verziju "Serloka", a da ce Votson biti zensko i igrace je Lusi Lu :hahaha:

http://www.index.hr/xmag/clanak/lucy-liu-kao-doktor-watson/601513.aspx

Mislim, Ameri :roll:

Naravno da nisu isti, nego nešto drugo sam htela da kažem: sporo je :) Kada bi sada snimali Šerloka sa Dž. Bretom, sve bi moralo da bude dva do tri puta brže, prosto se promenilo vreme na filmu... baš sam gledala neku scenu: sede ljudi za stolom, pa vidiš osobu koja ustaje, i ide kroz celu sobu i onda izađe kroz vrata... to više uopšte ne može da se vidi u serijama, ako nije u funkciji (ako lik nešto ne uradi kod vrata, recimo)...

Poslednja izmena:
Pošto sam već ishvalila Game of Thrones na istoimenoj temi, sada su na redu The Borgias! :D

Osim što mi Jeremija (Džeremi Ajrons za neupućene) deluje previše blagonaklono i očinski (to je verovatno zbog mantije), da bih ga u potpunosti posmatrala kao raskalašnog i pohotnog papu, nemam nikakvih daljih zamerki, mada ni ovo ne mogu da definišem kao zamerku, pošto sam isuviše subjektivna što se njega tiče, donekle sam ga kao takvog uvek i doživljavala (čak i u ''Loliti'' :zper: ). Izuzetno dobar je lik Ćezara Bordžije, njega tumači jedan mladi kanadski glumac, po imenu je očigledno iz francuskog dela Kanade, Francois Arnaud (ako se ne varam).

Druga sezona je snimljena, sada treba da izađe, i svašta može da se nasluti samo iz trejlera. :D

Da ne dužim više, za svaku preporuku!

Ja sam JAKO cekala da izadje ova serija... em Borgias, em Jeremy Irons... i pogledala sam prvu sezonu... ja stvarno ne znam kako su uspeli u tome da porodica Borgia bude dosadna :neutral:, ali poslednje 2-3 epizode sam jedva uspela da pogledam do kraja. A ja sam bas ljubitelj serije ovog tipa... Serija je prelepa, kostimi su ekstra, Jeremy Irons je fenomenalan...ali nesto fali. Sad je izasla nova epizoda... imam je ali nikako da nateram sebe da je pogledam. Valjda ce promeniti nesto... pisca ili reditelja jer problem nije u glumcima.

Ja sam JAKO cekala da izadje ova serija... em Borgias, em Jeremy Irons... i pogledala sam prvu sezonu... ja stvarno ne znam kako su uspeli u tome da porodica Borgia bude dosadna :neutral:, ali poslednje 2-3 epizode sam jedva uspela da pogledam do kraja. A ja sam bas ljubitelj serije ovog tipa... Serija je prelepa, kostimi su ekstra, Jeremy Irons je fenomenalan...ali nesto fali. Sad je izasla nova epizoda... imam je ali nikako da nateram sebe da je pogledam. Valjda ce promeniti nesto... pisca ili reditelja jer problem nije u glumcima.

Problem je u tome što je serija mnogo ispeglana - moralna štroka treba da bude i vidljiva golim okom, sve je u toj seriji mnogo 'kulturiška' i svi su mnogo lepi i sve je previše korektno... Džeremi Ajrons je divan glumac, ali on ima lepu i produhovljenu pojavu, sasvim pogrešno za lik koji tumači... serija je smor, bar meni, jer sam odrasla na onim Bordžijama iz osamdesetih, koji su bili ružni i poročni... kad se samo setim, Čezare Bordžija, koji je to bio strah i trepet :)

http://www.imdb.com/title/tt0081835/
jhjGdbgmuCDbCd4.jpg

Poceo da gledam Community

community-show.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1439629/

I mogu reci da nije losa serija...
Sasvim pristojan scenario, svaka epizoda ima neku poentu, a na samo puko blesavljenje, kao u 90% novijih americkih stikoma...
Nekako me podseca po svojoj kompoziciji na "Scrubs"...
Naravno, ima tu i patetike, dosta referenci na popularnu kulturu, a ovaj glavni lik i njegova riba mi malo idu na zivce...
Nastavljam sa pracenjem...:D

Volter me je u poslednjoj sezoni pomalo nervirao, mada je na kraju "oprao" obraz kod mene :D
A Gas je perfektan negativac, šteta što ga neće biti više :confused:
Svi ćelavi u seriji su mi gotivni likovi. Majk, Volt i Henk :mrgreen:

Haha :) i mene je nervirao u poslednjoj sezoni. Bio je patetican. Ali iskreno svi karakteri me nerviraju s vremena na vreme. Skyler sam mrzela jako dugo, sad mi je opet ok... Jesse me poceo nervirati, do sada nije...Gus je bio odlican celo vreme. Mike isto. Volim da su karakteri komplikovani.

Jes' vala, Skajler je na mojoj crnoj listi što se tiče likova, sad je donekle kul od kad je nabacila par kila :mrgreen:
drago mi je što su uspeli da neke gotovo nebitne likove prebace u glavne, kao što su Gas, Majk, pa ona Džejn(koja mi je bila gotivna u početku, posle me je nervirala)

Kako god, verovatno je jedna od mojih omiljenih serija..

Sada ništa ne mogu da gledam, mrzi me -.-
Ortak mi je dao prvu sezonu Dextera a ne gleda mi se... jedino pustim ponekad neku epizodu "Black Books", to ću moći da gledam do smrti :mrgreen:
Znam gotovo svaku rečenicu napamet a opet se smejem svaki put, mislim da je tu presudna neverovatna D. Moranova gluma

Pomenuli ste sve likove sem najjaceg lika u seriji Saula Goodmana. Bob ga odlicno glumi. A scene sa njim su najbolje u seriji. Poput one kada objasnjava Jesse-ju zasto mora da pere novac.

Jesse, Walter i Mike su ok od vidjenijih likova. Ostali me nerviraju posebno Skyler, njena sestra i sin. Od sporednih Jane je bila ok lik i njen cale kojeg glumi John de Lancie.

Serija koja mi se bas dopala iako se ne lozim na istoriju, glumci, prica, zapleti, raspleti... fotografija je fantasticna kao i u Tjudorima...mozda jer mi je jako bitan taj vizuelni dozivljaj nisam objektivna ali od mene topla preporuka za Bordzije.

Planiram da odgledam sve epizode serije Dostojevski jer sam pratila par na RTS-u i bas je dobra.

O da vizuelno je perfektna serija Borgias. Slazem se. Cak i previse savrsena.
Ja sam isto volela seriju Tudors inace :) Jeste da je malo Hollywood style snimljeno ali Natalie Dormer je najbolja Anne Boleyn ikada. A ja sam pogledala skoro sve sto ima o Henry VIII. Jako volim istoriju i istorijske filmove. Bila je bolja cak i od Helena Bonham Carter i Natalie Portman - i ako su one bolje glumice.

O da vizuelno je perfektna serija Borgias. Slazem se. Cak i previse savrsena.
Ja sam isto volela seriju Tudors inace :) Jeste da je malo Hollywood style snimljeno ali Natalie Dormer je najbolja Anne Boleyn ikada. A ja sam pogledala skoro sve sto ima o Henry VIII. Jako volim istoriju i istorijske filmove. Bila je bolja cak i od Helena Bonham Carter i Natalie Portman - i ako su one bolje glumice.

Ako nisi gledala ovo, pogledaj http://www.imdb.com/title/tt0060665/
Fantastičan film.

Back