serija "DR. HOUSE"

Willson mi je odličan al nezna kako ti se ostali likovi nesviđaju, pa meni je recimo od žena Cameron bila odlična pogotovo prve 3 sezone kad je bila sva nepokvarena pa ju je House non stop prco il ova šta glumi Cuddy je odlična glumica,njezine scene sa Housom su zakon.

cameron-chase.jpg

Pa da vidimo... Slatki su oni i sve to, ali nikako nisu uspeli da me ubede da su lekari, ili da su cak fakultetski obrazovani. Nekako mi deluju bledunjavo, tupavo. Na drag nacin :heart: ali ipak tupavo.

Glumci su osrednji i dosta soliraju. Pored Hugha delovali su kao decica, ne u pozitivnom smislu, vec kao zbunjeni pocetnici. Nista od ovoga nije pomoglo da bar malo deluju uverljivo u svojim ulogama. Sta znam.

300.wilde.house.062209.jpg

Nju tek ne znam kako da komentarisem a da ne ispadne totalni hejt. :confused:

cuddy-stripper-video-1.JPG

Cuddy je u principu ok, ali ni ona ne deluje kao lekar. Ali dobro, ako mora da se bira, ona je jos i podnosljiva. Glumica je solidna, a i u samoj seriji su objasnili da Cuddy nije neki sjajan lekar i da je bolja kao direktorka. Nadam se samo da nece da pokvare utisak cele serije sa ovim novi dogadjanjima.

U sustini, kao sto sam u prethodnim porukama rekla, dobar deo glumacke postave nije najbolje odabran i nije uverljiv. Da ne pominjemo da ni likovi kao likovi nisu posebno upecatljivi.

Ali naravno, sve to se zaboravi, kad:

sexy-house0309hugh-laurie.jpg

House-MD.jpg

:zper::zper::zper::zper:

Kako mislis za nastavak? U septembru krece 7. sezona. Koliko znam, nakon toga, Hughu istice ugovor i nejasno je da li ce ga nastavljati. Mada, iskreno, mislim da bi bilo najbolje da zavrse posle te ili, eventualno, naredne sezone. Bolje da se zavrsi malcice prerano nego da se vuce jos nekoliko sezona a da bude bezveze. I onako je sa petom sezonom serija pocela malo da kasljuca. Realno, da nije Hugh u glavnoj ulozi, vec posle trece sezone bio bi kraj. A mozda nikada ni ne bi bila tako popularna.

PS-A sto svi mrze Formana? On je meni jedan od omiljenih likova.

Meni je Forman stvarno ok lik. Em ume Housu da kaze ne, em mi nekako kao licnost "pije vodu", realan je. Nadrndan koliko treba, ali i odmeren (za razliku od "nekih", koji nemaju kocnicu). Omar i nije neki super glumac ali nije ni neuverljiv u ulozi, tako da moze da prodje.

dr-eric-foreman-divulgacao-300x2002.jpg

Sve u svemu, Forman je uz Wilsona jedan od boljih likova. Ali izgleda da slabo ko deli moje misljenje. :(

Negde ga zovu "Boreman". Stvarno ne znam gde bas njega nadjose, kad ima mnogo vecih smorova.

PS-Ma cuti, nece niko da prizna, ali to je zato sto je
crnac :mrgreen:

Poslednja izmena:
Sve u svemu, Forman je uz Wilsona jedan od boljih likova. Ali izgleda da slabo ko deli moje misljenje.
Ja se slazem. ;) Mada moram priznati da mi Forman nije na pocetku bio nesto posebno. Kasnije su mu malo razradili lik, pa je odskocio od ostatka ekipe (mislim na Cameron i Chasea).

Slicna situacija mi je i sa Cuddy. Ona je na pocetku bila skroz nekako neutralna, nezanimljiva i sam njen lik je bio prazan. E, kasnije su je malo upotpunili, za razliku od ostatka zenske ekipe. Naravno, protiv sam njene veze sa Houseom (ili veze bilo koje zene sa Houseom, osim ako nije nesto na kratko ;)).

Amber mi je bila extra lik, jeste iritantna, ali generalno najjaci zenski lik u seriji do sad. Steta sto su onako zavrsili sa njom. :(

A Hugh je Hugh... :D Mislim da bi serija bila katastrofa vec na pocetku da nije njega, ma i "Pilot" im ne bi prosao ni na kojoj televiziji.

Koliko znam, nakon toga, Hughu istice ugovor i nejasno je da li ce ga nastavljati. Mada, iskreno, mislim da bi bilo najbolje da zavrse posle te ili, eventualno, naredne sezone. Bolje da se zavrsi malcice prerano nego da se vuce jos nekoliko sezona a da bude bezveze.
Mislim da sam procitala negde da Hughu vec istekao ugovor sa zavrsetkom 6. sezone i da je skoro potpisao nesto novo. Potrazicu nesto o tome, pa javljam. ;)

I ja sam za da zavrse sve to i ranije, i da serija ostane upamcena kao kvalitetna, a ne da vuku jos nekoliko sezona i bude bezveze. Jesam veliki fan, ali govorim objektivno. :roll:

Ovo sam gledao po malo na Fox Lifeu..onda sam gledao jos negde na kablovskoj
Pa dodje kod nas
pa sam skinuo sa neta :lol:

i tako gledam izmesano xD
ali je extra serija mada me nervira to sto moraju uvek da zamrse slucaj kod pacijenta..ponekad zna da iritira,pogotovo jer se koncept ne menja uopste

I ja sam seriju manje gledala na samoj televiziji, a vise sam skidala sa neta, tako da ne znam kako ide to sa novom sezonom. treblao bi da pocne oko 20. septembra, zar ne? Da li to znaci da ce biti na nekoj od nama dostupnih televizija (npr, Fox Life), ili se treba odmah cimati i skidati sa neta posto se ne zna kada ce biti na kanalu koji i mi mozemo da pratimo?

Ja se slazem. ;) Mada moram priznati da mi Forman nije na pocetku bio nesto posebno. Kasnije su mu malo razradili lik, pa je odskocio od ostatka ekipe (mislim na Cameron i Chasea).

Meni je Forman od pocetka bio ok, valjda zato sto me nikada nije iritirao, za razliku od "dvojca snova" (Cameron i Chase). Jao, pa gde ih nadjose, ne znam ko je tupaviji, plavusan ili devojcica.

Slicna situacija mi je i sa Cuddy. Ona je na pocetku bila skroz nekako neutralna, nezanimljiva i sam njen lik je bio prazan.

Meni se u pocetku cinilo da su zeleli da postave Cameron kao njegov love interest, i da su polako pripremali teren, ali iz nekog razloga to nije zazivelo. Da se razumemo, ok mi je sto nije, ali pitam se zasto su se predomislili.

E, kasnije su je malo upotpunili, za razliku od ostatka zenske ekipe. Naravno, protiv sam njene veze sa Houseom (ili veze bilo koje zene sa Houseom, osim ako nije nesto na kratko ;)).

Pa ja se nadam da ce ovo i biti na kratko, ali bojim se da ne. Citala sam da su vec poceli da razradjuju taj deo price, i da ce, navodno, prvi problem u njihovoj vezi biti to sto House nije spreman da bude tata njenom detetu. A i ovi iz ekipe mi nesto previse naglasavaju da nece da menjaju Housa sada kada je u vezi, tako da se bojim da ce to biti vazan deo narativa sedme sezone.

Amber mi je bila extra lik, jeste iritantna, ali generalno najjaci zenski lik u seriji do sad. Steta sto su onako zavrsili sa njom. :(

Amber je bila sjajan lik (ne kao licnost, naravno da je sve iritirala), ali kao lik je bila odlicna. Ne znam ko je bio toliko blesav da ukljuci 13 u ekipu umesto nje.

A Hugh je Hugh... :D Mislim da bi serija bila katastrofa vec na pocetku da nije njega, ma i "Pilot" im ne bi prosao ni na kojoj televiziji.

Pa dobro, ne znam bas za to, svakakve gluposti prolaze, a danas i jesu u modi u serijama i filmovima ti asocijalni likovi koji imaju neku psihicku frku i puni su sarkazma. Tako da mislim da bi serija zazivela, ali ne bi bilo ni prineti ovome. Pa zamisli da je, recimo Patrik Dempsi u glavnoj ulozi ili tako neko. Brzo bi se pretvorilo u totalni prosek. Jeste da scenaristi imaju zanimljive replike, ali Hugh je taj koji je lik Housa- pa i celu seriju, ucinio jedinstvenim. Kao sto rekoh, bar 85% onoga sto valja u seriji je on, i samo on. Definitivno jedan od najboljih TV likova u istoriji.

Ostatak serije je prosek. Jeste zanimljiva ta ideja o detektivskom radu na dijagnosticiranju, i kao i paralele sa Serlokom Holmsom, ali to je sve. Prosecna (i losija) gluma nekih od clanova ekipe bi definitivno pokvarili utisak.

I ja sam za da zavrse sve to i ranije, i da serija ostane upamcena kao kvalitetna, a ne da vuku jos nekoliko sezona i bude bezveze. Jesam veliki fan, ali govorim objektivno. :roll:

Svakako, ali mislim da oni ne bi imali petlje da prekinu seriju koja je jos uvek veoma gledana. Sto znaci da sve zavisi od Hugha i od njegove procene/alavosti na kintu. Ukoliko je dovoljno samosvestan da oceni kada je sve pocelo da se kvari, trebalo bi da kaze da odlazi, i to bi bilo to. On i jeste cela serija, tako da bi se sa njegovim odlaskom zavrsilo. Ja se nadam da ce umeti da proceni kada je dosta, iako serija mozda jos uvek bude gledana.

Iskreno, ne znam sta bi vise moglo da se desava. Jos jedna, eventualno dve sezone su sasvim dovoljne da se poentira i da se price finaliziraju. Ne znam sta bi vise i moglo da se dogadja. I onako su polako poceli da gube inspiraicju za zanimljive slucajeve, a Houseov privatni zivot je dosao u onu fazu kada scenaristi moraju da budu veoma oprezni da sve ne uruse. Sta bi, iskreno, i moglo da se desi a da ne bude prezvakavanje jedno te istog? Sto se tice ostalih likova, oni mi nikad nisu bili dovoljno zanimljivi da pratim njihove sudbine (cujem da ce Chase biti sa ovom novom malom- bas mi je drago zbog njega, ali nije da me nesto preterano zanima ta prica :telefon: ).

Realno, jedino sto mogu da pocnu da ubacuju a cega vec nije bilo jesu neki elementi sapunice, tipa, pogine Cuddy, dolazi Stejsi sa bolesnim detetom za koje se ispostavi da je Housovo, itd. A to je stvarno malo bljak.

Poslednja izmena:
E baš me zanima nova 7 sezona. Nadam se da će bit odlična. House je i dalje najgledanija serija na PLANETI ( tako statistike kažu) tako da teško da će ga ukinuti,jez da ako ova sezona bude loša nebi im zamjerila.
To stoji. :D Mislim da je 2007. ili tako nesto bila ubedljivo najgledanija serija na svetu, premasili su sve rekorde gledanosti. ;)

ali je extra serija mada me nervira to sto moraju uvek da zamrse slucaj kod pacijenta..ponekad zna da iritira,pogotovo jer se koncept ne menja uopste
To jeste donekle tako. Mada, uvek imaju novu pricu, i u svoj onoj zbrci uspeju da iskopaju neku bolestinu na kraju. Nisam neki ljubitelj medicine, ali mi je zanimljivo sve to. ;)

treblao bi da pocne oko 20. septembra, zar ne? Da li to znaci da ce biti na nekoj od nama dostupnih televizija (npr, Fox Life), ili se treba odmah cimati i skidati sa neta posto se ne zna kada ce biti na kanalu koji i mi mozemo da pratimo?
20. septembra pocinje 7. sezona ali na americkom Foxu, sto znaci da cemo mi morati to da skidamo sa neta da bi pratili. ;)
Fox Life do tad nece stici ni do 5. sezone sa emitovanjem, a Hrt uvek ide sezonu iza najnovije sezone.

E, je.bi ga...

A kakvi su ti snimci, da li bar moze lepo da se prati?

Mislim da HRT trenutno reprizira drugu sezonu. FoXFile cetvrtu. Da li to znaci da ce oni krenuti sa sedmom kada budu zavrsili sa cetvrtom, petom i sestom? Posto pustaju jednom nedeljno, potrajace...

Meni se u pocetku cinilo da su zeleli da postave Cameron kao njegov love interest, i da su polako pripremali teren, ali iz nekog razloga to nije zazivelo. Da se razumemo, ok mi je sto nije, ali pitam se zasto su se predomislili.
Ocigledno su ispitivali teren 2 sezone, pa je onda pustena neka anketa i gledaoci nisu bili za tu vezu i prica je okrenuta na drugu stranu. :lol:

Pa ja se nadam da ce ovo i biti na kratko, ali bojim se da ne. Citala sam da su vec poceli da razradjuju taj deo price, i da ce, navodno, prvi problem u njihovoj vezi biti to sto House nije spreman da bude tata njenom detetu. A i ovi iz ekipe mi nesto previse naglasavaju da nece da menjaju Housa sada kada je u vezi, tako da se bojim da ce to biti vazan deo narativa sedme sezone.
Toga se i ja bojim, ali se ipak nadam da nece potrajati. ;)
Generalno, toliko su zudeli za tom njihovom vezom, tako da je sad nemoguce to prekinuti posle 3-4 epizode. One Houseve halucinacije na kraju 5. sezone, one terapije i nezadovoljstvo sopstvenim zivotom u 6., pokusaji da rastavi Lucasa i Cuddy... Potrajace to, bojim se... :roll: Ipak, videcemo kako ce se radnja odvijati.

Amber je bila sjajan lik (ne kao licnost, naravno da je sve iritirala), ali kao lik je bila odlicna. Ne znam ko je bio toliko blesav da ukljuci 13 u ekipu umesto nje.
To ni meni nije jasno. Garantujem da su se gadno pokajali, zato su je i ubacili u halucinacijama kasnije. :lol:

Pa zamisli da je, recimo Patrik Dempsi u glavnoj ulozi ili tako neko.
To mi je nezamislivo, kolkogod da se trudim da zamislim. :lol: Jednostavno ne ide. Mislim da ne bi mogao da bude House ni da sedi i udara lopticu o zid, cak ni to ne bi bilo priblizno. :lol:

Jeste da scenaristi imaju zanimljive replike, ali Hugh je taj koji je lik Housa- pa i celu seriju, ucinio jedinstvenim. Kao sto rekoh, bar 85% onoga sto valja u seriji je on, i samo on. Definitivno jedan od najboljih TV likova u istoriji.
Treba onakvu ulogu izneti, sa svim onim pametovanjima oko medicine, do najvecih glupiranja i pritom ostati neodoljiv.:heart: Stvarno je odlican glumac, nema sta. :D
Negde sam procitala da Britanci od TV junaka imaju Jamesa Bonda, Harryja Pottera i Dr. Housea. :D

Svakako, ali mislim da oni ne bi imali petlje da prekinu seriju koja je jos uvek veoma gledana. Sto znaci da sve zavisi od Hugha i od njegove procene/alavosti na kintu. Ukoliko je dovoljno samosvestan da oceni kada je sve pocelo da se kvari, trebalo bi da kaze da odlazi, i to bi bilo to. On i jeste cela serija, tako da bi se sa njegovim odlaskom zavrsilo. Ja se nadam da ce umeti da proceni kada je dosta, iako serija mozda jos uvek bude gledana.
Ovde vise mislim da ce njemu biti tesko da napusti seriju zbog same ekipe koja je njega dovela do popularnosti i svega ostalog nakon "Housea", nego zbog same kinte. On je postao dovoljno poznat posle vec 1. sezone da ce mu biti mnogo lakse da dobija uloge, nego sto je bilo ranije. Ipak, sve je tu moguce. Mozda ih cak i sam Fox ukine jer im opadne gledanost, kod njih je to vrlo moguce.

Iskreno, ne znam sta bi vise moglo da se desava. Jos jedna, eventualno dve sezone su sasvim dovoljne da se poentira i da se price finaliziraju. Ne znam sta bi vise i moglo da se dogadja.Realno, jedino sto mogu da pocnu da ubacuju a cega vec nije bilo jesu neki elementi sapunice, tipa, pogine Cuddy, dolazi Stejsi sa bolesnim detetom za koje se ispostavi da je Housovo, itd. A to je stvarno malo bljak.
To cemo videti sa novom sezonom. Moze da im padne na pamet neka dobra ideja, a mogu i da zaseru, videcemo.
Ti elementi sapunice nisu bas preko potrebni. :lol: Ali, kako su poceli da vracaju Wilsonove zene iz proslosti, mogle bi i neke Houseove sa koledza. Mozda stvarno ima nekog sina za koga ne zna. :lol:
Salu na stranu, ne znam vise ni sta da mislim. :roll: U svakom slucaju se nadam da ce im nova sezona biti dobra i da ce raditi seriju dok bude dobra. Zelela bih da mi ostane u dugom secanu kao najdraza i najbolja serija. :D

E, je.bi ga...
A kakvi su ti snimci, da li bar moze lepo da se prati?
Mislim da HRT trenutno reprizira drugu sezonu. FoXFile cetvrtu. Da li to znaci da ce oni krenuti sa sedmom kada budu zavrsili sa cetvrtom, petom i sestom? Posto pustaju jednom nedeljno, potrajace...
Odlicni su snimci. :D Cim izadje serija uvece na USA Fox-u, sutradan je vec ima za download, a i titlove prevedu za par dana. :D
Mada ja uvek kasnije sacekam i DVDRip pa i to skinem. :D

Jeste, ali je HRT do juna meseca emitovao 5. sezonu, svakog ponedeljka, cini mi se. Izreprizirace ove sezone do jeseni i onda krecu sa 6. sezonom. ;) HRT je kupio "Housea" i emitovace ga dok budu snimali seriju. Pametni ljudi, a ne k'o nas RTS koji je pustao samo 1. sezonu, pa batalise. :roll:

Fox Life emituje novu sezonu jednom nedeljno, pa je onda odmah posle zavrsetka sezone reprizira svakog dana, i nakon toga krece sa novom sezonom, itd . Do sledece godine ovo vreme ce stici do 6. sezone. ;)

ja sam inače iz hrvatske. kod nas je emitirano svih 5 sezona a najesen kreće 6 sezona na hrt-u. Inače ovi sa Hrt-a imaju neki ugovor sa Fox-om da puštaju Dr.Housa sve dok se serija snima,mislim da je to u Hrvatskoj jedina serija za koju znaš da će najesen odmah doć nova sezona na ekrane.
Istina prije više od mjesec dana u ovoj ljetnoj shemi su počele reprize svaki dan Dr.Housa,sad su negdje na polovici 2 sezone,nadam se da će i 3 pustit jer je serija najgledanija

ja sam inače iz hrvatske. kod nas je emitirano svih 5 sezona a najesen kreće 6 sezona na hrt-u. Inače ovi sa Hrt-a imaju neki ugovor sa Fox-om da puštaju Dr.Housa sve dok se serija snima,mislim da je to u Hrvatskoj jedina serija za koju znaš da će najesen odmah doć nova sezona na ekrane.
Istina prije više od mjesec dana u ovoj ljetnoj shemi su počele reprize svaki dan Dr.Housa,sad su negdje na polovici 2 sezone,nadam se da će i 3 pustit jer je serija najgledanija
inace sta se sada desava, sta ima novo u seriji i ko mu cini tim i jel prohodao normalno ?

Mislim da pita za 3. sezonu, s' obzirom da pita za novi tim i je l' prohodao. ;)
Ipak, necu govoriti u tudje ime. :roll:

Na to sam ja i mislila. Procitala sam da je HRT potpisao neki ugovor sa Foxom i da imaju "dozivotno pravo" na "Housea". :D
Uvek idu sezonu kasnije za njima, ali je i to extra s obzirom da kod nas nista i ne pustaju. Jedino sto je na Avali krenulo skoro i mislim da ce emitovati do kraja 6. sezone. :D Svi ostali su pustali 1. i 2. sezonu, i nista dalje. :roll:

Je l' gledao neko skoro na Avali? Je l' pocela 4. sezona?

Back