serija "DR. HOUSE"

Ne znam da li je pocela, ja pratim na Avali, poslednja koju sam odgledala je kada je Forman dao otkaz... e sad ne znam da li je to bila sreda ili cetvrtak... jel moze neko da mi napise shta se kasnije izdeshavalo?

Ocigledno su ispitivali teren 2 sezone, pa je onda pustena neka anketa i gledaoci nisu bili za tu vezu i prica je okrenuta na drugu stranu. :lol:

To sam i ja pomislila. Iskreno, razumem zasto se publici nije svidela ideja o toj vezi, iako nije da ne bi imala smisla. Za sve krivim malu Dzenifer Morison :zper: Mislim da nije umela da izvuce to sto se trazilo od nje. Inace, jedino logicno z anjihovu vezu bi bilo da budu zajedno (iz razloga koje je House i sam naveo- ona voli ostecene ljude), ali da ubrzo i sama provali da se zeznula i da Housa nece moci da promeni/nacini srecnim/sredi itd.

Generalno, toliko su zudeli za tom njihovom vezom, tako da je sad nemoguce to prekinuti posle 3-4 epizode.

Slazem se. Veza ce trajati kroz celu sezonu. Samo se nadam da ce smisliti nesto razumno, sto pije vodu, a istovremeno Housea ostavlja prepoznatljivim.

To ni meni nije jasno. Garantujem da su se gadno pokajali, zato su je i ubacili u halucinacijama kasnije. :lol:

Mozda su mislili da se publici nece dopasti tako iritantan lik, a i realno, ocigledno je da su zeleli da imaju dobru ribu u ekipi. Sad, da li ja mislim da je 13 dobra riba ili ne, nije bitno za ovu pricu, ali evidentno je da mnogi misle. To sto je njen lik dosadan i nezanimljiv (cak i posle svog truda da je naprave misterioznom, pa biseksualnom, pa bolesnom) ju je totalno ucinilo bespotrebnom i bledunjavom. Amber kicks ass!

Ti elementi sapunice nisu bas preko potrebni. :lol: Ali, kako su poceli da vracaju Wilsonove zene iz proslosti, mogle bi i neke Houseove sa koledza. Mozda stvarno ima nekog sina za koga ne zna. :lol:

Moguce, i nije da takva prica ne bi mogla da se iznese, ali se oooopasno priblizava radnji nekih sapunastijih serija i prelazi u klise. Ja bih volela da vidim vise njegove unutrasnje borbe, ali i vise zanimljivih slucajeva. Utanjili su nesto sa dobrim slucajevima u 5. i 6. sezoni. Znam da serija, iako tako ne izgleda, nije zaista o slucajevima, vec o Hausu i njegovom resavanju zagonetki- ali da bi to funkcionisalo na najbolji nacin, slucajevi morjau da budu zanimljivi.

Sto se tice prenosa, mislim da Avala treba da krene sa cetvrtom sezonom, a HRT sa trecom. FoxLife ponedeljkom pusta cetvrtu, ali juce je bio maraton epizoda trece sezone. Tako da... Ni oni nisu sigurni sta rade, cini mi se.

PS-Koja vam je sezona najbolja (najgora)? A epizoda?

Poslednja izmena:
To sam i ja pomislila. Iskreno, razumem zasto se publici nije svidela ideja o toj vezi, iako nije da ne bi imala smisla. Za sve krivim malu Dzenifer Morison :zper: Mislim da nije umela da izvuce to sto se trazilo od nje. Inace, jedino logicno z anjihovu vezu bi bilo da budu zajedno (iz razloga koje je House i sam naveo- ona voli ostecene ljude), ali da ubrzo i sama provali da se zeznula i da Housa nece moci da promeni/nacini srecnim/sredi itd.
To da nije uspela - nije. Imali su prostora sve dok se nije pojavila Stacy, mada i kasnije jesu, cak su i u 3. sezoni malo krenuli u tom pravcu s onim poljupcem, al' im nije uspelo. Krenuli su onda na onu vezu sa Chaseom, ali je opet i sam Chase bio nesiguran u sve to jer se njoj i dalje svidjao House (mislim na sve do 3. sezone, svi dobro znaju kako su to zavrsili). ;)

Slazem se. Veza ce trajati kroz celu sezonu. Samo se nadam da ce smisliti nesto razumno, sto pije vodu, a istovremeno Housea ostavlja prepoznatljivim.
Pa i trebalo bi da bude razumno kad je do svega toga vec doslo. Ne ide da sad upropaste celu zamisao (kakva god im bila) ako ne smisle nesto zanimljivo. :roll:

Mozda su mislili da se publici nece dopasti tako iritantan lik, a i realno, ocigledno je da su zeleli da imaju dobru ribu u ekipi. Sad, da li ja mislim da je 13 dobra riba ili ne, nije bitno za ovu pricu, ali evidentno je da mnogi misle. To sto je njen lik dosadan i nezanimljiv (cak i posle svog truda da je naprave misterioznom, pa biseksualnom, pa bolesnom) ju je totalno ucinilo bespotrebnom i bledunjavom. Amber kicks ass!
OK je to sto je bila iritantna, ali mi se cini da nisu trebali bas onako da zavrse s njom. :roll: Jeste da im je taj kraj 4. sezone bio prava drama, fantasticno odradjeno i sve to, ali ipak je mogla drugacije da zavrsi.
13. je mozda dobra riba, ali u ulozi doktora u Housevom timu i ne sija nesto. Ipak, ta njena bolest, koja ce biti razlog napustanja serije, mi je nekako i logicna, za razliku od onoga kako je Kutner napustio seriju. To mi je tek bezveze. Razumem da je covek morao hitno da napusti seriju zbog posla kod Obame, ali su o tome morali malo ranije da razmisljaju i smisle nesto originalnije.

Moguce, i nije da takva prica ne bi mogla da se iznese, ali se oooopasno priblizava radnji nekih sapunastijih serija i prelazi u klise. Ja bih volela da vidim vise njegove unutrasnje borbe, ali i vise zanimljivih slucajeva. Utanjili su nesto sa dobrim slucajevima u 5. i 6. sezoni. Znam da serija, iako tako ne izgleda, nije zaista o slucajevima, vec o Hausu i njegovom resavanju zagonetki- ali da bi to funkcionisalo na najbolji nacin, slucajevi morjau da budu zanimljivi.
To sa slucajevima su utanjili zbog pokusaja u te 2 sezone da prodru dublje u Housev lik, pa su pokusavali sve ono sto su pokusavali, ali se bojim da im nesto nije mnogo stimalo ili su krenuli nekim putem koji ja bas ne razumem najbolje ili mi i nije najbolji.
U te 2 sezone je gostovalo dosta "poznatijih" ljudi iz filma i serija, pa su mozda zbog njih samih smisljali neke posebne bolesti. Citala sam negde da mnogo poznatijih glumaca/glumica zeli da se pojavi u seriji, sto mi i nije nesto mnogo bitno da li su ti ljudi vec poznati ili nisu, ali 'ajde.

PS-Koja vam je sezona najbolja (najgora)? A epizoda?
Meni sezone od najbolje prema, ajde da nazovem najgore, idu unazad - 6, 5, 4, 3, 2, 1. Znam da mnogi ne dele to sa mnom, ali sta cu. :D
E sad od epizoda, kao najbolje su mi "Broken" (S6.E1,2), "Houses's Head" (S4.E15), "Wilson's Heart" (S4.E16), "Both sides now" (S5.E24), "Under my skin" (S5.E23)...
Tako nekim redosledim, otprilike. :) Ima mnogo epizoda koje imaju dobre slucajeve, zanimljive provale i desavanja, ali su mi ove nekako najdraze. ;)
A za najgoru epizodu se ne bih mogla odluciti... Ima nekoliko njih koje mi i nisu nesto mnogo zanimljive, generalno desavanje u celoj epizodi, ali sad bas ne bih mogla da se odlucim i svrstam ih u najgore. :roll:

taj spoj sa Cameron je bio u prvoj sezoni i ovom rečenicom je završio

Dr. Cameron: I have one evening with you one chance, and I don't want to waste it talking about what wines you like or what movies you hate. I wanna know...how you feel...about me?

House: You live under the delusion that you can fix everything that isn't perfect. That's why you married a man who was dying of cancer. You don't love, you need, and now that your husband is dead, you're looking for your new charity case, that's why you're going out with me. I'm twice your age, I'm not great looking, I'm not charming, I'm not even nice. What I am is what you need...I'm damaged.

nije joj bolje mogo reć

taj spoj sa Cameron je bio u prvoj sezoni i ovom rečenicom je završio

Dr. Cameron: I have one evening with you one chance, and I don't want to waste it talking about what wines you like or what movies you hate. I wanna know...how you feel...about me?

House: You live under the delusion that you can fix everything that isn't perfect. That's why you married a man who was dying of cancer. You don't love, you need, and now that your husband is dead, you're looking for your new charity case, that's why you're going out with me. I'm twice your age, I'm not great looking, I'm not charming, I'm not even nice. What I am is what you need...I'm damaged.

nije joj bolje mogo reć
On svima dobro odgovori, samo ga nekad pogresno shvate. ;)

Tange su vec prica za sebe. :zcepanje::zcepanje: :worth::worth:

To da nije uspela - nije. Imali su prostora sve dok se nije pojavila Stacy, mada i kasnije jesu, cak su i u 3. sezoni malo krenuli u tom pravcu s onim poljupcem, al' im nije uspelo. Krenuli su onda na onu vezu sa Chaseom, ali je opet i sam Chase bio nesiguran u sve to jer se njoj i dalje svidjao House (mislim na sve do 3. sezone, svi dobro znaju kako su to zavrsili). ;)

Pa realno, u celokupnom desavanju, veza sa Cuddy jedina ima smisla, iako se meni licno ne svidja ta ideja. Cameron je kao lik sasvim ok osmisljena, i mozda bi bila uverljiva i njen pogled na stvari imao smisla da je glumica to bolje iznela. Nije sad to ne znam kakva mudrost, ali mislim da je ok sto su je spojili sa plavusanom. Njih dvoje su i onako ispali samo kao manekeni (iako, kazem, oba lika imaju smisla... Steta sto nisu odglumljena bolje).

Posle trece sezone je i onako nastao onaj rez koji se mnogima nije svideo. Da li neko zna zasto su odlucili da promene koncepciju? (Da ide novi tim, i sl.)?

OK je to sto je bila iritantna, ali mi se cini da nisu trebali bas onako da zavrse s njom. :roll: Jeste da im je taj kraj 4. sezone bio prava drama, fantasticno odradjeno i sve to, ali ipak je mogla drugacije da zavrsi.

Pitam se da li su od pocetka planirali tako da se zavrsi, i da li su uopste i planirali njenu vezu sa Wilsonom (ili su je dodali tek kada su shvatili da je publika zeli). Neukljucivanje Amber u tim i angazovanje 13. im je bila jedna od najvecih gresaka koje su uradili kada je rec o glumackoj postavi. 13 je duplo iritantnija od Cameron, a jednako se manekenise i jos losije glumi. Posebno je glupo sto su pokusali da je naprave pametnom i kao nekoga ko ima relativno dobre ideje od pocetka, ali ona jednostavno nije uspela da nas uveri da to moze. Cameron je bar bila mala dobrica i u to se uklapala, ali 13... Pogotovo kad uporedis sa fantasticnim zenskim likom koji su osmislili- Amber im je bila tu i umesto da je iskoriste, ispustili su je. Ne znam da li su se bojali da se ne bi tako neko uklapao u tim, ili da ce iritirati publiku, ali u svakom slucaju, nije bio dobar potez.

To sa slucajevima su utanjili zbog pokusaja u te 2 sezone da prodru dublje u Housev lik, pa su pokusavali sve ono sto su pokusavali, ali se bojim da im nesto nije mnogo stimalo ili su krenuli nekim putem koji ja bas ne razumem najbolje ili mi i nije najbolji.

Na sta konkretno mislis?

Meni sezone od najbolje prema, ajde da nazovem najgore, idu unazad - 6, 5, 4, 3, 2, 1. Znam da mnogi ne dele to sa mnom, ali sta cu. :D

Meni je ubedljivo najbolja treca sezona, nekako je imala najbolji balans izmedju sjajnih slucajeva i Housovih bravura, a bilo je i dosta momenata sto se tice licnih problema (Vicodin, odvikavanje, zatvor i sl.) da bude dublje.

E sad od epizoda, kao najbolje su mi "Broken" (S6.E1,2), "Houses's Head" (S4.E15), "Wilson's Heart" (S4.E16), "Both sides now" (S5.E24), "Under my skin" (S5.E23)...

Vidim da su ti se mahom svidele one epizode gde ima dosta o njegovom privatnom zivotu... :zper:

PS-Cini mi se da se HRT blizi kraju druge sezone, a FoxLife kraju cetvrte. Avala je pocela sa cetvrtom sezonom.

Dr. Cuddy: Where did you come from?
House: Apes, if you believe the Democrats.
:worth:

Pa realno, u celokupnom desavanju, veza sa Cuddy jedina ima smisla, iako se meni licno ne svidja ta ideja. Cameron je kao lik sasvim ok osmisljena, i mozda bi bila uverljiva i njen pogled na stvari imao smisla da je glumica to bolje iznela. Nije sad to ne znam kakva mudrost, ali mislim da je ok sto su je spojili sa plavusanom. Njih dvoje su i onako ispali samo kao manekeni (iako, kazem, oba lika imaju smisla... Steta sto nisu odglumljena bolje).
Pa i mora da ima smisla kad su krenuli tim putem. Jos onda kad je Cuddy htela dete, pa se House uplice u to, preko halucinacija do onoga u 6. sezoni. Da nije bilo tako kako je bilo na kraju tek bi bilo bezveze.
Za Chasea i Cameron se slazem jer je imalo smisla sve sto je radjeno tokom prve 3 sezone, ali je slabo iznesena cela ta prica. Mozda su i sami producenti tu malo krivi jer umeju neke likove da okrenu u drugom pravcu pa onda ni oni sami ne znaju sta su hteli.

Posle trece sezone je i onako nastao onaj rez koji se mnogima nije svideo. Da li neko zna zasto su odlucili da promene koncepciju? (Da ide novi tim, i sl.)?
Mislim da je sve to zbog nekog straha da ne krenu da vrte jednu te istu pricu i onda tokom cele sezone nemaju sta da kazu, pa onda uvode nove likove, uplicu njihove zivote u sve to i dobijaju neku drugu pricu. Ostavili su dosta prostora i za staru ekipu da bi mogli i njih kasnije nekako da vrate. To je neko moje misljenje, e sad sta su oni zapravo hteli time, to ne znam.

Pitam se da li su od pocetka planirali tako da se zavrsi, i da li su uopste i planirali njenu vezu sa Wilsonom (ili su je dodali tek kada su shvatili da je publika zeli). Neukljucivanje Amber u tim i angazovanje 13. im je bila jedna od najvecih gresaka koje su uradili kada je rec o glumackoj postavi. 13 je duplo iritantnija od Cameron, a jednako se manekenise i jos losije glumi. Posebno je glupo sto su pokusali da je naprave pametnom i kao nekoga ko ima relativno dobre ideje od pocetka, ali ona jednostavno nije uspela da nas uveri da to moze. Cameron je bar bila mala dobrica i u to se uklapala, ali 13... Pogotovo kad uporedis sa fantasticnim zenskim likom koji su osmislili- Amber im je bila tu i umesto da je iskoriste, ispustili su je. Ne znam da li su se bojali da se ne bi tako neko uklapao u tim, ili da ce iritirati publiku, ali u svakom slucaju, nije bio dobar potez.
Sve je tu moguce. Generalno mislim da nisu imali mnogo vremena da smisljaju sustinu radnje za samu sezonu nakon sto je publika zelela da Amber ostane do kraja sezone. Mozda su samo ostavili malo prostora vezanog za sam kraj. Da se premisljaju tako u pola sezone sta ce sa pojedinim likom i onda se odluce za nesto originalno, sigurno ne bi onako bezveze zavrsili sa Kutnerom.
Da su mogli da je ostave u seriji to stoji, makar kao Wilsonovu devojku neko vreme, mislim da nisu morali da zavrse sa njom bas onako.

Na sta konkretno mislis?
Uopsteno na ceo koncept njegovog zivota tokom 5. i 6. sezone. Mnogo su poceli da kopaju o privatnom zivotu (mozda previse, jer u 4 sezone nije bilo ni 10% toga sto je kasnije bilo) pa se bojim da ne krenu u pogresnom smeru i onda ne budu znali sta su hteli u stvari da kazu svime time ili ostanu bez originalnih ideja. Meni se generalno sve to svidja, ali ne bih zelela da posle ne budu imali sta vise da kazu i kasnije ispadne sve bezveze. :roll:

Meni je ubedljivo najbolja treca sezona, nekako je imala najbolji balans izmedju sjajnih slucajeva i Housovih bravura, a bilo je i dosta momenata sto se tice licnih problema (Vicodin, odvikavanje, zatvor i sl.) da bude dublje.
Meni su sve sezone drage, ali onim redosledom mi idu po nekom mom rangu kvaliteta. ;)

Problem sa ovom serijom i jeste u tome sto serija kao serija nije TOLIIIKO kvalitetna. Da se ne lazemo, ona ima tipicne probleme u koji upada vecina americkih serija, a ocigledno se u mnogim stvarima i oslanja na taj koncept (da pitamo publiku da li zeli da Pera i Mika budu zajedno :zper: i sl., pa ubacivanje licnih zivota nebitnih likova u prvi plan). Mediokritetsku glumu, poziranje i soliranje kojima su neki skloni (*cough* Cameron, Chase, 13 *cough*) da i ne komentarisem.

Zato su neke stvari, narocito poslednjih sezona, pocele da se urusavaju.

S druge strane, ono sto seriju drzi od prvog dana je i dalje vise nego stabilno, a to je Hughov dr House, koji jos uvek deluje dovoljno inspirativno kao lik (u smislu da ne deluje da se glumac umorio i da samo otaljava kao Johnny Depp u nastavcima "Pirata"). To i drzi seriju na okupu.

Sad, znam da su morali da uvode nove stvari (meni se licno svidela ideja o takmicenju/reality show eliminaicji za novi tim). S druge strane, ma koliko ne bila fan Cameron i Chasea, covek se navikao da ih vidja za onim stolom dok dijagnostikuju. Da je novi tim bar dobro ili originalno odabran, pa hajde, nego iritantna 13 i neinspirativni Taub (Kutner je jedini valjao). Ta promena mi nije legla.

Amber je bila fantastican lik i dosta su pogresili sto je nisu uveli. Sad, ja razumem da bi se sa njom u timu dinamika itetkako promenila, i to se mnozda mnogima ne bi svidelo (da neko na taj nacin kontrira ili se bacaka za paznju u timu), ali svakako je najbolji zenski lik koji je serija imala i glupo su je protracili (jesu probali da se izvuku sa halucinacijama, ali to nije isto).

Ni meni se nije svidelo kopanje po privatnom zivotu. Nije to lose samo po sebi, ali nisu bas najbolje odradili. Lepota u ranijim sezonama i jeste bila u tome sto smo dobijali malo informacija na osnovu kojih smo sklapali pricu o njemu (dojagnostifikovali ga :zper: ) a ne na izvol'te.

I jos nesto: ako bude neka Housova beba, ja cu da se zestoko smorim. :dash:

Poslednja izmena:
uopće nije problem šta upliću privatan život Dr.Housa,al zaribali su kad su počeli u 5 i 6 sezoni uplitat privatne živote ostalih likova, tipa Tauba ( nezanima me kakav je njegov brak sa ženom) , 13(njezina bolest i veza sa Formanom koja by the way nema nikakve kemije),Cuddy i onaj njezin Lucas isto 0 bodova od kemije za njih dvoje.
Upravo zato su prve 4 sezone odlične a ove zadnje dvije lošije.Ako će se pričat o ljubavnom životu svih likova u seriji onda možda bolje okrenut na onu doktorsku sapunicu zvanu Greys Anathomy

Ma sto uplicu je vec lose, ali sto stvarno sparuju ljude koji nemaju nikakvu hemiju.

13 i Forman- Uzas (njega volim ali ovo mu nije trebalo)
Cuddy i Lucas- WTF?
Cameron i Chase- ma ni oni nemaju hemiju iako su glumci bili u vezi
Pa cak i Wilson i Amber

Ma cak se pitam i House/Cuddy da li ima hemije.

Back