Senke nad Balkanom, od 22. oktobra

Dosta toga cudnog se desava oko ove serije ... Svake nedelje na portalu Mondo izlazi veliki tekst u vezi sa minulom epizodom i dole u komentarima 90 posto su pozitivni da je serija dobra i sve naj a svi ti komentari imaju mnogo vise minuseva od pluseva .. zasto onda ti kojima se ne svidja serija ne komentarisu nego samo lupaju minuse ... zasto bi neko botovo zbog obicne serije to mi ne ide u glavu ...

E a onda sa druge strane imamo situaciju da na sajtu IMDB Senke za samo mesec i po dana imaju veci broj ocena nego Ubice mog oca za godinu i nesto dana ( po 1400 i jedna i druga serija ) .. a na Fejsbuku stranicu Senke nad Balkanom je lajkovalo oko 10 hiljada ljudi a Ubice preko 70 hiljada .... Kako sad to objasniti .. ?! A na IMDB i Senke i Ubice imaju sjajne ocene Senke cak i bolje Ubice imaju 8 i nesto a Senke cini mi se 9,6 i to ih cini najbolje ocenjenim domacim projektom sa naseg govornog podrucja ikada .

Poslednja izmena:
Различите сајтове посећују различити људи.

Шта је ту чудно?

Мени се серија свиђа, једино је (наравно, и мора да буде, јер је српска) вулгарна преко сваке мере.

Гледам је као играну серију, не правећи паралеле између историје и ње, и онда је ок.

Серија полако али сигурно губи на квалитету и занимљивости.Ипак више од тога ме нервира што је Бјелогрлић узео лову од Македонаца и афирмише њихове политичке ставове.А и сва дешавања око принца Ђорђа су потпуно непотребна и глупа.

Серија полако али сигурно губи на квалитету и занимљивости.Ипак више од тога ме нервира што је Бјелогрлић узео лову од Македонаца и афирмише њихове политичке ставове.А и сва дешавања око принца Ђорђа су потпуно непотребна и глупа.

Ispada da je ovaj Tanetov drug u Velikom ratu ratovo protiv svojih jer je VMRO bila bugarska organizacija koja se zalagala prikljucenje Makedonije Bugarskoj a u samoj seriji oni su zaista nazvani kao VMRO a taj Damjan Hadzi Arsov je ratovo na strani Srba znaci protiv Bugara i ispada da je ratovo protiv svojih ... Ko je sad tu lud ??? Ja mislim mi - narod koji gleda seriju jer ovi danasnji Makedonci pokusavaju da falsifikuju istoriju i da nam predstave kako je VMRO ustvari bila makedonska a ne bugarska organizacija koja se zalagala za nezavisnu Makedoniju pa bi valjda taj VMRO trebo da nam bude simpatican jer je Hadzi Arsov ratovo na strani Srba i spaso zivot Tanetu u ratu ..

Dobro da se snima sa Makedoncima, nece gledati sigurno bugarske filmove kad smo 70 godina bili zajedno.

Ma kakvi Bugari .. Hrvati su ti koji pokusavaju da kulturno i u svakom drugom smislu osvoje Makedoniju ali ne ide im bas nesto jer evo ti na primer najgledanija emisija u Makedoniji su Zvezde Granda .... Makedonija posle Nemacke i Velike Britanije najvise uvozi proizdvoda iz Srbije ... U Skoplju ti je sve srpsko po marketima .. A sto se tice Bugara pa najvece zvezde kod njih su Saban Saulic i Ceca Raznatovic ....

Poslednja izmena:
Serija je skroz OK, sigurno među boljim našim serijama. To je umetničko delo koje je stvaralac na svoj način doneo, pa kome se sviđa ok, a kome ne neka ne gleda.
Bjelogrlić je i sam rekao da u seriji ima izmišljenih i realnih (istorijskih) likova i da je on izmislio celu priču.

Pa moze neko da gleda ko voli i ko ne voli svakakva nova komericajlna sranja,ali da ne pogleda neku kultnu seriju ili kaze da se smorio jer zivi u 21vek centrifugi,to je realno veliki problem

Back