Секте у Србији.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fakti
Jehovini svedoci veruju u dolazak Isusa Hrista i da će samo 144.000 Jehovinih svedoka biti spaseno i živeti u rajskom naselju, a da bi se ušlo u tu grupu spasenih, mora se precizno slediti verska doktrina

Ukoliko se od članova neko ne predržava pravila, ide na sudski odbor. Najgora kazna je ekskomunikacija, odnosno izbacivanje iz organizacije i lišavanje mogućnosti vaskrsenja na rajskoj zemlji

Jehovini svedoci u Srbiji su prisutni oko 100 godina. U svetu, a i kod nas, ovo je jedna od najbrojnijih sekti
ovo je kopirano sa onog linka koje sam par postova iznad postavila a ja dodajem i jedna od agresivnijih u pridobijanju clanstva..i to ozbiljno agresvinih...kad sam studirala..imali smo ozbiljan seminarski rad na temu sekte kod nas...o ovoj sekti hm....pa....vrlo ih se tesk..kad odluce da nekog uvukuo osloboditi

Fakti
Jehovini svedoci veruju u dolazak Isusa Hrista i da će samo 144.000 Jehovinih svedoka biti spaseno i živeti u rajskom naselju, a da bi se ušlo u tu grupu spasenih, mora se precizno slediti verska doktrina

Ukoliko se od članova neko ne predržava pravila, ide na sudski odbor. Najgora kazna je ekskomunikacija, odnosno izbacivanje iz organizacije i lišavanje mogućnosti vaskrsenja na rajskoj zemlji

Jehovini svedoci u Srbiji su prisutni oko 100 godina. U svetu, a i kod nas, ovo je jedna od najbrojnijih sektiovo je kopirano sa onog linka koje sam par postova iznad postavila a ja dodajem i jedna od agresivnijih u pridobijanju clanstva..i to ozbiljno agresvinih...kad sam studirala..imali smo ozbiljan seminarski rad na temu sekte kod nas...o ovoj sekti hm....pa....vrlo ih se tesk..kad odluce da nekog uvukuo osloboditi

pa evo tvoje fakte da demantujem odmah

odakle ti ti fakti od rekla kazala jel ?

1. ne veruju da ce samo tih 144 000 biti spaseno...

i sledi se Biblijska nauka :)

ostalo necu komentarisati

poceto je sa izmisljotinama... sta vise...

Ako tebe ne zanima da znas ko su zaista JEhovni Svedoci ne moras to znati

Ali zato ne iznosi lazi :)

agresivni u cemu ? smesno:)))

bye

a i onako nije u skladu sa temom

Poslednja izmena:
pa evo tvoje fakte da demantujem odmah

odakle ti ti fakti od rekla kazala jel ?

1. ne veruju da ce samo tih 144 000 biti spaseno...

i sledi se Biblijska nauka :)

ostalo necu komentarisati

poceto je sa izmisljotinama... sta vise...

Ako tebe ne zanima da znas ko su zaista JEhovni Svedoci ne moras to znati

Ali zato ne iznosi lazi :)

agresivni u cemu ? smesno:)))

bye

a i onako nije u skladu sa temom

pa rekoh ti..postavila sam link samo par postova iznad ..al nisi pogledala..no nije mi tesko
evo ga
http://www.pressonline.rs/page/column/sr.html?id=60408&sectionId=57&view=story

PRESS

SEKTAŠI OPASNI ZA DECU!
Član Evropske federacije za borbu protiv sekti Zoran Luković oštro se protivi davanju nezbrinute dece na hraniteljstvo u sektaške porodice

Upozorava... Zoran Luković

Članovi verskih sekti, među njima i Jehovini svedoci, ne smeju da dobijaju decu na usvajanje i hraniteljsko staranje, tvrdi za Press inspektor policijske uprave Beograda Zoran Luković, koji je i član Evropske federacije za borbu protiv sektaškog delovanja. On kaže da je Centar za socijalni rad pogrešio kada je jedanaestogodišnju devojčicu dao na čuvanje porodici iz Obrenovca, koja pripada sekti Jehovini svedoci, o čemu je Press već pisao.

Familija u izbegličkim kampovima
U Srbiji, prema Lukovićevim rečima, deluje sekta Familija, koja promoviše prostituciju, a deluje po izbegličkim i kampovima za decu, ali u ruhu humanitarne organizacije.

- Ona je u svetu zabranjena već godinama, a u Srbiju je ušla u dva navrata, i danas postoji i deluje po izbegličkim i kampovima za raseljenu decu. Ovo što vam govorim čuo sam od svojih kolega iz FEKRIS-a, Evropske federacije za borbu protiv sekti - kaže Luković.

Da podsetimo, jedanaestogodišnja S. B. data je ovoj porodici, iako su u Centru za socijalni rad znali da su njeni članovi pripadnici Jehovinih svedoka. Šta više, nadležni socijalni radnici, uprkos protivljenju njene majke Slađane Jovanović, smatraju da ovo dete ima dobre uslove za odrastanje. Zoran Luković upozorava da su potrebe deteta u sektaškoj porodici ugrožene i da država o tome mora da vodi računa.

Neznanje države

- Jehovini svedoci su društvo odabranih koje veruje u spasenje. Oni imaju pravo da veruju u to i to pravo njima niko ne osporava. Međutim, ne može niko svojim verskim opredeljenjem da vrši diskriminaciju drugih. Zaista ne bih želeo da kažem da je to neko zlonamerno uradio, ali država više nema pravo na neznanje. Jer, verovatno postoji još takvih slučajeva, a ljudi toga nisu svesni. Znači, nema prostora da se dešavaju takve stvari jer su deca u pitanju - kaže Luković.

On objašnjava da Jehovini svedoci žive u fanatizovanim, zatvorenim uslovima, koji su štetni za dete, kojem treba ponuditi što više sadržaja da bi ono moglo svestrano da se razvija.

- Razvojne potrebe deteta kod Jehovinih svedoka su ugrožene. Deca kod njih, na primer, ne mogu da nose nakit niti bilo koje ukrasne predmete. To je po njima idolopoklonstvo, odnosno fetišizam, verovanja u neke predmete, što je izopačenje vere.

Borba za dete... Slađana Jovanović pokušava da ćerku S. B. spase od Jehovinih svedoka

Jehovini svedoci ne učestvuju u verskim svečanostima drugih vera, nisu su im dozvoljene pozdravne reči, čestitke povodom praznika, kod njih nema slavljenja rođendana, ne čitaju knjige, osim Biblije, ne smeju da budu aktivni u omladinskim udruženjima, ne gledaju filmove, ne interesuju se za poznate ličnosti, ne bave se sportom, o transfuziji krvi da ne pričamo - navodi Luković.

Stroga disciplina

Po njegovim rečima, ove osobe su stalno pod pratnjom i sve je svedeno na interes sekte.

Fakti

Jehovini svedoci u Srbiji su prisutni oko 100 godina. U svetu, a i kod nas, ovo je jedna od najbrojnijih sekti

- Ne idu sami u grad, ne okreću se levo-desno, ne ispoljavaju radoznalost. Njima se ne preporučuju posete psihologu ili psihijatru, nego se za to bira obično neko stariji iz te organizacije. Sve je svedeno na interes sekte, misionarenje, učenje, vežbanje govora...

Brakovi se sklapaju unutar organizacije. Kako dete, koje raste u autističnim uslovima, može da se razvija, ako ne može da ima prijateljstvo sa ljudima izvan organizacije? - pita Luković.

U pogledu dečje radoznalosti, zanemarivanje razvojnih potreba deteta u Jehovinim svedocima ostavlja posledice na celokupan razvoj ličnosti.

- Psihički poremećaji, prema svim publikacijama, četiri puta su prisutniji kod Jehovinih svedoka - naveo je Luković.

Psiholog Dragana Koruga kaže da će dete koje boravi u takvoj zajednici sigurno usvojiti neke njene obrasce ponašanja.

- Meni je vrlo važno da li to dete ima negu, hranu, ljubav koja mu je potrebna i da nije na ulici. Međutim, što se tiče ideologija, svako dete koje boravi u nekoj takvoj zajednici, sigurno će pokupiti neke obrasca ponašanja - kaže Koruga.

Beogradski klinički psiholog, jedan od retkih koji se bavi problemom sekti, a koji je želeo da ostane anoniman, takođe kaže da boravak deteta u porodicu Jehovinih svedoka ometa i usporava njegov razvoj.

- Jehovini svedoci insistiraju na zatvorenosti. Ne druže se sa okolinom, odnosno ljudima iz drugih organizacija, retke su aktivnosti kojima se njihova deca bave. To, naravno, ometa i usporava razvoj deteta - kaže on.

LJ. RAČIĆ

pa rekoh ti..postavila sam link samo par postova iznad ..al nisi pogledala..no nije mi tesko
evo ga
http://www.pressonline.rs/page/column/sr.html?id=60408&sectionId=57&view=story

ok a ko je rekao da je taj clanak istina?

Koga zanima istina o JS nece citati clanak od izvesnog Zorana Lukovica koji ce biti krivicno gonjen zbog iznosenja kleveti i lazi o JS

Al ok mozda vi to ne znate...

tesko je stici demonatovati sve lazi...

kako je moguce da neko tvrdi da je neko sekta, ko je istovremeno REGISTROVANA ZVANICNA RELIGIJA u ITALIJI na primer i druga po brojnosti odmah iza Katolicizma..

Ok mogu razumeti da neki imaju predrasude jer je dugo dopustano da se svasta pise ..

i jer nije funkcionisao zakon o javnom informisanju ...

Pa dobro,ti veruj cemu zelis, ja kazem da to sti si ispisala o JS nije istina

i ne bi bilo lepo da iznosis lazi ovde

jer ce se JS postarati da svi koji iznose lazi krivicno odgovaraju ..

tako da...

ne treba se igrati sa time...

otisla sam

bye

Pa dobro,ti veruj cemu zelis, ja kazem da to sti si ispisala o JS nije istina

i ne bi bilo lepo da iznosis lazi ovde

jer ce se JS postarati da svi koji iznose lazi krivicno odgovaraju ..

tako da...

ne treba se igrati sa time...

otisla sam

bye

zeno...ja sam citirala coveka koji clan Evropske federacije za borbu portiv sekti..ne iznosim ja laz..vec njegove reci...aman sto ne porcitash...sve su njegove reci...osim one oko agresivnosti...to znamo iz licnog iskustva..temu na faksu smo upravo dobili od profe ciju je cerku uzela pod svoje sekta jehovini svedoci...to je to...

ok a ko je rekao da je taj clanak istina?

Koga zanima istina o JS nece citati clanak od izvesnog Zorana Lukovica koji ce biti krivicno gonjen zbog iznosenja kleveti i lazi o JS

Al ok mozda vi to ne znate...

tesko je stici demonatovati sve lazi...

kako je moguce da neko tvrdi da je neko sekta, ko je istovremeno REGISTROVANA ZVANICNA RELIGIJA u ITALIJI na primer i druga po brojnosti odmah iza Katolicizma..

Ok mogu razumeti da neki imaju predrasude jer je dugo dopustano da se svasta pise ..

i jer nije funkcionisao zakon o javnom informisanju ...

ne portiv njega je samo podneta tuzba koja je odbacena kao neosnovana i dalje je postovani clan Evropske federacije....

zeno...ja sam citirala coveka koji clan Evropske federacije za borbu portiv sekti..ne iznosim ja laz..vec njegove reci...aman sto ne porcitash...sve su njegove reci...osim one oko agresivnosti...to znamo iz licnog iskustva..temu na faksu smo upravo dobili od profe ciju je cerku uzela pod svoje sekta jehovini svedoci...to je to...

Bice da ona bolje zna posto je i sama JS :lol:

Poseti koleZinice nekad i pdf Religija:lol:

zeno ja ti lepo kazem da ce biti krivicno gonjen i ovo nije sala ...

za klevete se odgovara ....

Pa nek goni sekte a ne hricane onda ...

On uopste nije to za sta se predstavlja...

a ono sto znam necu ovde iznositi ...

ja znam JS i nije tako kao sto se prica

ljudi vole senzacije....

preuvelicavaju izmisljaju...

Било је више примера објављених у јавности где су неки чланови секте Јеховиних сведока, смртно страдали због њихове болесне идеологије, или чега већ, да не примају трансфузију.

Пре пар година такав случај је забележен са једним дечаком, мислим у Параћину, нисам сигурна за место.

Мене чуди да због оваквих стравичних догађаја та секта није званично забрањена .

Poslednja izmena:
Било је више примера објављених у јавности где су неки чланови секте Јеховиних сведока, смртно страдали због љихове болесне идеологије, или чега већ, да не примају трансфузију.

Пре пар година такав случај је забележен са једним дечаком, мислим у Параћину, нисам сигурна за место.

Мене чуди да због оваквих стравичних догађаја та секта није званично забрањена .

a vi sve verujete sta se pise u Kuriru i Skandalu?

i slicnim novinama...

Fakti

ovo je kopirano sa onog linka koje sam par postova iznad postavila a ja dodajem i jedna od agresivnijih u pridobijanju clanstva..i to ozbiljno agresvinih...kad sam studirala..imali smo ozbiljan seminarski rad na temu sekte kod nas...o ovoj sekti hm....pa....vrlo ih se tesk..kad odluce da nekog uvukuo osloboditi

Brojnost u svetu prelazi deset miliona, a u Srbiji se neko vreme baratalo cifrom od čak 100000! Zato me je oduvek čudilo zašto ih pored tolike brojnosti i izgrađenog učenja nazivaju sektom, a ne nekom posebnom religijom

Da, to je to.

Poslednja izmena:
Било је више примера објављених у јавности где су неки чланови секте Јеховиних сведока, смртно страдали због њихове болесне идеологије, или чега већ, да не примају трансфузију.

Zabranjuju se samo one koje destruktivno deluju i pozivaju na rušenje poretka, poput satanista, OTO-a i sličnih. Mada, ove poput JS narušavaju duhovni i poredak postojećih vrednosti

Nisam video agresivniju sektu od JS! Nebrojeno puta su smarali po komšiluku, dok se nas nekoliko mlađih nije skupilo i zapretilo im, a i to nije bilo dovoljni, već su nekoliko puta vrebali kad nas nema i vrbovali starije, uvaljujući im neke pamflete i ankete

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back