Секте у Србији.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lazes!

JS NE VUKU za rukav, uvek odu ako ne zelis da ih primis i uctivo se izvinu, ne dolaze 10 x nedeljno u istu kucu, ne ulaze u kucu ako ih ne pozoves..

Jedina je istina da se ne plase pretnji.

Obilaze iste kuće, ostavljaju pamflete i ostali materijal, pa ga traže natrag, pa onda ga ipak ostave, sve da bi se ponovo vratili. Pa ako ulazak u predsoblje bez poziva i zaprečavanje vrata nogom nije ulazak u kuću, ja onda ne znam...

Дај молим те!

Не долазе 10 пута, али долазе 5 пута.

У кућу које код моје мајке су ушли тако што су ставили ногу на врата.

Можда те твоји активисти, или како их већ зовете, лажу.

Pazi, apsolutno ne verujem u tu pricu da stavljaju nogu u vrata,tvoja majka verovatno preteruje. Kod mene uvek kada dodju deluju toliko bojazljivo,kao da me se plase :) Jexovini svedoci ne ugrozavaju nikog,samo sebe nekim svojim bezveznim nacelima,tipa zabrana transplatacije krvi itd. Jedina stvar koja mi se svidja kod njih je sto ne nose crninu kad oplakuju nekog. Ali svaka religija ima svoje bube,a ako bi vi da zabranjujete Jehovine svedoke,'oladite malo sa Artemijevim liturgijama i kritikujte stvarno opasne sekte...

A ovaj Macak sto ih juri da ih slika,vadi pistolj i komsije mu dovikuju da ubije govna...Ako je ta prica istinita,onda... To je bre krivicno delo...

Pazi, apsolutno ne verujem u tu pricu da stavljaju nogu u vrata,tvoja majka verovatno preteruje. Kod mene uvek kada dodju deluju toliko bojazljivo,kao da me se plase :) Jexovini svedoci ne ugrozavaju nikog,samo sebe nekim svojim bezveznim nacelima,tipa zabrana transplatacije krvi itd. Jedina stvar koja mi se svidja kod njih je sto ne nose crninu kad oplakuju nekog. Ali svaka religija ima svoje bube,a ako bi vi da zabranjujete Jehovine svedoke,'oladite malo sa Artemijevim liturgijama i kritikujte stvarno opasne sekte...

A ovaj Macak sto ih juri da ih slika,vadi pistolj i komsije mu dovikuju da ubije govna...Ako je ta prica istinita,onda... To je bre krivicno delo...

Да нисам дама , тако бих те слатко отерала...

Одакле ти храбрости да коментаришеш ситуацију којој ниси присуствовао.Жена се тресла испрепадана од тога што није могла да затвори врата непознатим људима.

Срећом, изашао је комшија и отерао људе, мушкарца и жену.

Одакле ти храбрости да коментаришеш ситуацију којој ниси присуствовао.Жена се тресла испрепадана од тога што није могла да затвори врата непознатим људима.

Oteraj me slobodno...A imam hrabrosti,zato sto sam intelektualno bice,covek,koji moze da anticipira neku situaciju cak i da nije prisustvovao njoj.Cak i da su ti ljudi bilu toliko agresivni, a sumnjam da jesu agresivniji od jednog pravoslavnog svestenika koji ulazi nepozvan u moju kucu da razgovara o mom krstenju,iako ga niko nije zvao,to nista ne govori o agresivnosti Jehovinih svedoka. Pa hriscani su prvi koji ce uvek reci da se na osnovu jednog/deset/hiljadu losih primera svestenika, ne moze govoriti o tome kako je hriscanstvo lose.

Najpametnije bi bilo da se pravo na misionarenje u Srbiji ograniči samo na tradicionalne verske zajednice...

Sto to neko ne rece caru Konstantinu u ono vreme,gde bi hriscanstvo bilo sada ?

Ja da resim da verujem u ovaj monitor,i nakupim deset istomisljenika koji ce monitor da dozivljavaju kao sveto bice,nema pravo niko da me zabrani ako ne ugrozavam druge ljude...Hajka na Jehovine svedoke je toliko glupava...Mislim,razumem da joj se smejete,ja volim cesto da se smejem svim religijama,ali da hocete da ih terate kukama i motikama...To je glupo...Ali stvarno,mnogo je glupo...

Твоја иронија ми не може ублажити стравичан осећај туге који сам имала док сам чиатала у њему како је отац , залуђен секташтвом гледао како му седмогодишњи син умире.

ti is neka jako empaticna osoba za jednu vrstu ljudi a bezosecajna za drugu :)))

cudno:))

izvini al takve srceparajuce price koje se razvlace po novinama nisu istinite...

isti im je cilj kao i kad stave cecu na naslovnicu...

Ja da resim da verujem u ovaj monitor,i nakupim deset istomisljenika koji ce monitor da dozivljavaju kao sveto bice,nema pravo niko da me zabrani ako ne ugrozavam druge ljude...Hajka na Jehovine svedoke je toliko glupava...Mislim,razumem da joj se smejete,ja volim cesto da se smejem svim religijama,ali da hocete da ih terate kukama i motikama...To je glupo...Ali stvarno,mnogo je glupo...

Dodala bih i I zalosno .... Za svakog civilizovanog coveka...

Bilo bi dobro ograničiti verska prava samo na tradicionalne verske zajednice (pravoslavlje, katoličanstvo, islam, judaizam...) upravo zbog toga što se sistemi vrednosti netradicionalnih često suprotstavljaju tradicionalnom, ustaljenom sistemu vrednosti i pogledu na svet

Kada kažem tradicionalno ne mislim na tradiciju u klasičnom smislu, već na uobičajeno, ustaljeno...

Oteraj me slobodno...A imam hrabrosti,zato sto sam intelektualno bice,covek,koji moze da anticipira neku situaciju cak i da nije prisustvovao njoj.Cak i da su ti ljudi bilu toliko agresivni, a sumnjam da jesu agresivniji od jednog pravoslavnog svestenika koji ulazi nepozvan u moju kucu da razgovara o mom krstenju,iako ga niko nije zvao,to nista ne govori o agresivnosti Jehovinih svedoka. Pa hriscani su prvi koji ce uvek reci da se na osnovu jednog/deset/hiljadu losih primera svestenika, ne moze govoriti o tome kako je hriscanstvo lose.

Свајкакве сам приче чула о свештенству, али да ногом отварају врата, још нисам и не верујем да ћу.

ti is neka jako empaticna osoba za jednu vrstu ljudi a bezosecajna za drugu :)))

cudno:))

izvini al takve srceparajuce price koje se razvlace po novinama nisu istinite...

isti im je cilj kao i kad stave cecu na naslovnicu...

А ти драга не читаш постове изгледа.Рекох да је извештај полицијски, а не новински.

Ово о цеци, не разумем, као ни причу о емпатији.

Bilo bi dobro ograničiti verska prava samo na tradicionalne verske zajednice (pravoslavlje, katoličanstvo, islam, judaizam...) upravo zbog toga što se sistemi vrednosti netradicionalnih često suprotstavljaju tradicionalnom, ustaljenom sistemu vrednosti i pogledu na svet

Kada kažem tradicionalno ne mislim na tradiciju u klasičnom smislu, već na uobičajeno, ustaljeno...

Pa JS su uobicajeni u 236 zemalja sveta kao i kod nas:)))

Свајкакве сам приче чула о свештенству, али да ногом отварају врата, још нисам и не верујем да ћу.

Nije on nogom otvorio vrata u bukvalnom smislu,nisam to ni rekao,ali je dosao nepozvan u moju kucu,ne mogu ja sad svestenom licu da kazem bezi bre,kao sto mozete vi da kazete Jehovinim svedocima;cak iako sam ateista,usadjeno mi je u mali mozak da se ne raspravljam sa svestenicima i da ih slusam... I mnogo je agresivan kada je u pitanju moje i bratovo krstenje,svaki put kada ga vidim,uzasno mi je neprijatno pored njega.

A ti ne moras da verujes u to, vera je apsolutno slobodna stvar,veruj u sta zelis... :tajna:

Poslednja izmena:
Nije on nogom otvorio vrata u bukvalnom smislu,nisam to ni rekao,ali je dosao nepozvan u moju kucu,ne mogu ja sad svestenom licu da kazem bezi bre,kao sto mozete vi da kazete Jehovinim svedocima;cak iako sam ateista,usadjeno mi je u mali mozak da se ne raspravljam sa svestenicima i da ih slusam... I mnogo je agresivan kada je u pitanju moje i bratovo krstenje,svaki put kada ga vidim,uzasno mi je neprijatno pored njega.

A ti ne moras da verujes u to, vera je apsolutno slobodna stvar,veruj u sta zelis...

Misionari JS nisu sveštena lica, već obični članovi koji su dobili to zaduženje

Obilaze iste kuće, ostavljaju pamflete i ostali materijal, pa ga traže natrag, pa onda ga ipak ostave, sve da bi se ponovo vratili. Pa ako ulazak u predsoblje bez poziva i zaprečavanje vrata nogom nije ulazak u kuću, ja onda ne znam...

ostavljaju pamflete, iju koji zlocin ...:zcepanje:

onda ajmo i ove sto mi pune sanducice sa raznim letcima da jurimo vilama i spalimo na trgu kao primer :roll:

zaprečavanje vrata nogom, to si izmislio :roll:

Naravno da ne, mislim da je loš, ali ne bih ga zabranjivao. Ne bih ni netradicionalne verske zajednice, samo bih im uskratio pravo na misionarenje

zao mi je nisi na vlasti :manikir:

JS ce samo dobiti jos veca prava ulaskom u Evropu...

i ostale verske zajednice ...

pravo na veroispovest je osnovno ljudsko pravo :roll:

jel moram to pisati ..

misionarenje je normalno za svaku veru...

Poslednja izmena:

I ta zena laze...

JS ne funkcionisu tako.

Ni ne dolaze10 ni 5 x nedeljno u istu kucu...

Oni imaju plan gde ce kada ici, ne idu kako kome kad padne na pamet.

To su podmukle izmisljotine.

I uopste ih ne treba terati. Ako vide da negde ne postoji interes - izvinu se kulturno i odlaze.

zao mi je nisi na vlasti :manikir:

JS ce samo dobiti jos veca prava ulaskom u Evropu...

i ostale verske zajednice ...

pravo na veroispovest je osnovno ljudsko pravo :roll:

jel moram to pisati ..

misionarenje je normalno za svaku veru...

hej Immortal_girl, zivim u severnoj americi i da ti kazem jednu stvar. na meti tih sektasa su uglavnom ocajni ljudi, najvise penzioneri koje su deca zapostavila. njih uzmu pod svoje, jer se ljudima priblizava, da se gbrubo izrazim - kraj, zloupotrebe to i obecaju im raj posle smrti ako urade ovo ili ono.
na kraju, lljudi, starci im prepisu kucu, na -25 ti starci stoje na ulici i dele kule strazara u centru grada, jedva stoje i em gnjave druge.

nadam se da se to tvojim roditeljima nikad nece desiti, da ih neko tako slabe uzme pod svoje i oduzme tebi nasledstvo.

nije sve tako kao sto mislis o slobodi, puno je vukova u jagnjecoj kozi oko nas, prevaranata nema im broja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back