Seks prije braka?

ne smes jer je to isto kao da ***** svoju rodjenu sestru. Ako smo svi rodjeni od adama i eve logicno je da je u pocetku bio incest dok isus nije dosao i zabranio to. Tek kada zenu odvedes u crkvu i uzmete se pred bogom vise niste brat i sestra i mozete da opstite. Eto marstone,ja koji nisam vernik znam,a ti ne znas osnovne stvari.

Jos jedna ne toliko dosadna tema revived :lol:

Lijepo je to ozeniti neku nevinu, ali u danasnje vrijeme skoro nemoguce.

Ne mora da bude nevina da bi je ozenio, ali isto tako gledam da preko nje nije presao Ali Baba i 40 razbojnika, vec da moze svoje bivse na prste da izbroji. Mislim da ne trazim mnogo :lol:

ne smes jer je to isto kao da ***** svoju rodjenu sestru. Ako smo svi rodjeni od adama i eve logicno je da je u pocetku bio incest dok isus nije dosao i zabranio to. Tek kada zenu odvedes u crkvu i uzmete se pred bogom vise niste brat i sestra i mozete da opstite. Eto marstone,ja koji nisam vernik znam,a ti ne znas osnovne stvari.

:rotf:
U Bibliji nigde nepise da smo nastali iz incesta, Kajin sin adama i eve je''pozna'' svoju zenu..., a odakle je ta zena to ne pise!...
edit:
I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.
Nigde ne pise da je to njegova majka Eva, pa da je to incest, niti pise odakle je ta zena, ja to ne znam, mozda ju je Bog stovrio na isti nacin kao i Evu.
Ne znamo i necu da pricam napamet, a ni ti ne bi trebao!

Poslednja izmena:
:rotf:
U Bibliji nigde nepise da smo nastali iz incesta, Kajin sin adama i eve je''pozna'' svoju zenu..., a odakle je ta zena to ne pise!...
edit:
Nigde ne pise da je to njegova majka Eva, pa da je to incest, niti pise odakle je ta zena, ja to ne znam, mozda ju je Bog stovrio na isti nacin kao i Evu.
Ne znamo i necu da pricam napamet, a ni ti ne bi trebao!
Ajde zilotu ne izvrci cinjenice. Adam i eva su bili u raju i onda ih je bog proterao na zemlju. Oni su bili prvi ljudi i sta mislis kako je ostatak civilizacije po bibliji nastao?

Nije tacno, Procitao sam deciju Bibliju sa ilustracijama u sarenim bojama kad sam bio mali!
Procitaj Bibliju...
Ajde zilotu ne izvrci cinjenice. Adam i eva su bili u raju i onda ih je bog proterao na zemlju. Oni su bili prvi ljudi i sta mislis kako je ostatak civilizacije po bibliji nastao?

Nista ne izvrcem, nigde ama bas nigde ne pise da li je spavao sa majkom, pise samo da je Kajin legao sa svojom zenom, a njegovu zenu je mozda stovrio Bog na isti nacin na koji je stvorio i Evu, ne znamo... jer ne pise...
zato ne vredi raspravljati o necemu sto ne pise!

Kain je uzeo ženu iz plemena... tog i tog (zaboravila sam ime). A nigde ne piše odakle se stvorilo to pleme? U Bibliji piše još gomila nebuloza.
Ali nije tema postanak ljudske vrste, nego seks pre braka.
Sasvim je normalno da mladi, zdravi ljudi imaju i jaku seksualnu želju. Kada bi se venčavali čim hormoni počnu da drmaju, ja mislim da bi to bilo negde oko 15-17 godine. Nekada je tako i bilo, ali kako sad, kad se školujemo do 25-te, pa dok nađemo posao, pa dok se negde skućimo...
Mislite li da je prirodno da momci i devojke apstiniraju 10-15 godina dok se ne steknu uslovi za brak?
I ko je lud da se venčava na slepo ne znajući kako će se sa supružnikom slagati u krevetu?
Uostalom, par bi trebalo da se venčava iz ljubavi, a tu u paketu ide i strast. Ako nekoga voliš - onda ga i fizički želiš.
Ne znam odakle vam u 21. veku te srednjevekovne priče o uzdržavaju pre braka. To je izmišljeno u doba kad se nije znalo za kontracepciju a imanja su nasleđivali sinovi, pa niko nije hteo da uzme devojku sa detetom (kao, nije njegova krv....).
Danas su druga vremena, volite se slobodno, a u brak ulazite oprezno.

Comrade lovers, for your health's sake, fu.ck freely!

Let's face it, Bibliju k'o da je pisao Artur Klark. Tako da se ne bih ja baš uzdala u to štivo što se tiče konkretnih informacija.
Bibliju je pisao ČOVEK, a čovek je sklon greškama i preterivanju, i ona sama nije savršena.
Treće, ona je u celosti metafora koja nosi neke poruke, i apsolutno nije bitno gde je živeo Kain ili od koga je uzeo ženu.
Nemojte cepidlačiti, prva i osnovna pouka hrišćanstva (koja se nalazi više puta popisana u Bibliji) jeste ljubav, i ako neko hoće da je konzumira pre braka, nek izvoli.

Bradati čika, pod pretpostavkom da postoji, ima pametnija posla nego da broji orgazme i popisuje ko je zgrešio.

Ne izvrcem nista, jednostavno ne pise odakle je dosla i ko je bila zena sa kojom je Kajin legao, mozda ju je Bog stvorio na isti nacin kao i Evu, ne pise mi to ne znamo.

To je onda pozuda, ljubav i seks su dva razlicita pojma, vecina to radi da zadovolji sebe, a ne iz ljubavi!
I ljubav prema coveku/zeni ne moze da bude veca od lubavi prema Bogu!

Back