Seks Pre Braka - Da Li je To Greh

Seks Pre Braka - Da Li je To Greh

• Da jeste greh 100%

• Jeste ali moze da prodje ako se molis dovoljno

• Nije

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
e da... pa poenta je upravo to da ti pojedinci ne daju oblik.. oni su tek retki... ono shto daje oblik nekoj temi jeste masa - vecjina.... a vecjina je pomodna i povrshna... i onda cela stvar gubi na znachaju....
i to je neminovno...
al moja poenta je da ceo taj trip o nekom gore totalno srednjovekovni i nezreo stav na temu... nemoj pogreshno da me razumesh ne govorim ja o nemogucjnosti postojanja vantelesnog... samo o tom narochitom nachinu poimanja kao o detinjem...

ima zzena koje abortiraju i u braku.
to jedno.
drugo, kada bi slushali sveto pismo, onda bi se i u braku samo ebali u misionarskoj pozi.

Не, него када бисмо слушали Свето Писмо, живот и то не само наш, него и људи око нас, би имао моралне стандарде и принципе, а не би био овакав какав је сад, огрезао у неморалу и гадостима на сваком кораку.

Не, него када бисмо слушали Свето Писмо, живот и то не само наш, него и људи око нас, би имао моралне стандарде и принципе, а не би био овакав какав је сад, огрезао у неморалу и гадостима на сваком кораку.
И то без узвичника! Браво!!! :D

Лепо утиче то свето писмо на тебе. :lol:

Ja bih rekla ovako: upoznati sebe, proslaviti ovozemaljsku ljubav i nekome, s ljubavlju, udahnuti novi život. :)

Добро зашто да не, звучи хуманистички и лепо, али није довољно... Ако пођемо од тога да нам је живот дат на поклон и да смо створени, а не да смо настали сами од себе негде и некако, онда тај приступ једноставно није довољан, не да Бог од нас тражи нешто немогуће и недостижно, баш напротив, тражи само да прихватимо жртву коју је Његов Син Исус Христ за нас поднео.
Тражи, моли, не присиљава, на свакоме од нас је да донесе одлуку за коју мисли да је исправна. Све доказе је дао, на нама је или да их прихватимо, или да им се исмевамо и одбацимо их.

da mi je znati sta je zasmetalo moderatoru u postu koji mi obrisa... ako vec uzimamo kao primer da su stavovi kao sto je krv na carsavu prve bracne noci precivilizacijski onda imamo pravo da se osvrnemo na nasu najblizu okolinu koja taj stav praktikuje vekovima. sto rekoh za studente iz cg je istina koju svi dpbro znaju... i dan danas kad imaju sopstvenu drzavu i fakultete, dolaze u skoro istom broju u srbiju ne samo zarad studija vec radi bega od tih plemenskih obicaja koji tamo vladaju u vezi seksa pre braka. na kraju im se toliko svidi u nasoj liberalnoj sredini da vecini ne pada na pamet da se vraca u onu vukoyebinu dole. moralni nazori i kriterijum gledanja u ogledalo istine su dve stvari.... ako to ne shvatimo i razlucimo kako treba da pogledamo sebi u oci a i onima koji nam se proseravaju o nekoj laznoj moralistickoj filozofiji cistote njihovih zena i civilizacijskom dostignucu nasuprot nas, onda nam amigo juliane nema duhovnog spasenja. isto ovo vazi i za siptare i njihova nacela cistote i cuvanja zena ne samo od seksualnog dodira vec i od samih pogleda nepoznatih. zato smo mi ne evropa nego svet zbog slobode koja postoji ovde i pored svih godina unazadjivanja i obogaljivanja nas kao naroda i tabua koje nemamo kao sto livija rece za one sa precivilizacijskim stavovima. a juliane ti brisi istinu.... il kome vec to smeta...

Devica na dar prve bračne noći, čija se čednost, kako je podsetio kolega Gebels, još uvek u nekim krajevima proverava i slavi shodno količini krvi na čaršavu, je odvratno poniženje... nemoralno zabadanje tuđeg nosa u pocepani himen. Ono što nam je tradicija nametnula jeste krajnja opsednutost ženskom nevinošću i fizičkom sterilnošću (eufemistički nazavanih 'čistotom'). Za razliku od evropske, istočnjačka civilizacija smatra čula neodvojivim od naše celine i pridaje im sveto-tajanstveno/magijsko značenje čovekovih postupaka.

S kojim pravom, i u ime koga, ili čega, zahtevati od devojke da se liši čulne ljubavi pre braka? Da se 'čuva' za partnera, kome taj zahtev nije postavljen, i da se onda priča o jednakim aršinima za oba pola? Koješta. Diskriminacija par exellence. I ne samo to - erotika je u osnovi božanstvena; to je ljubav iskazana u telesnom obliku, a ljubav je najuzvišenije ljudsko osećanje.

Osećanje sopstvene telesnosti nije greh... kao što greh nije ni masturbacija... ni fantazija... ni vođenje ljubavi sa ovakvim ili onakvim partnerom, ovde ili onde... Mit o devici i 'čednosti' (pri čemu je 'čednost' izvedena od reči 'čedo' – dete) u osnovi je mit o ženi-detetu, neuprljanoj Loliti koja će, zaslugom Homo dominusa i njegovog 'čarobnog štapića' (prethodno dobro izvežbanog gore-dole, i u budoarima 'slobodoumnih' pripadnica lepšeg pola), postati Prava Žena.
Bljak.

maaa...evo, citam ja...nas..ovdje i ne mogu da se ne zapitam;
kad ce hriscanske crkve (posto nas one ovdje izgleda najvise...ebu...)
revidirati tu skalu grijehova...mislim, hoce...sigurno...posto su vrlo prilagodljive...
e sad, kad se to desi - 'oce se i osvojeni poeni automatski preracunavati ili cemo morati
svako za sebe...rucno...kakva gnajvaza, al ebiga...rajovi su u pitanju... :think:

Ponavljanje je majka mudrosti, Zmajček. :)

ps Jes' ti onaj što je virio kroz moj prozor?

Jest' , ja sam taj! (Odgovaram ja sa ushicenjem sto me se profesor tako dobro seca.)

Al' ja sad, znas kako dobro dobro znam da virim kroz prozor, posle toliko ponavljanja, tako da nikako ne sumnjam da i ti sad mnogo dobro znas......mis'im....to....
.............posle toliko ponavljanja ;)

Back