Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam eticki kodeks samo procitala medjutim sva pitanja u martu bila su iz dela za ovlascene javne racunovodje.Knjigu revizija isto procitajte informativno sve ali 3-4 oblasti su bile najvise zastupljene....posaljite mi mail da vas uputim i posaljem jos nesto do cega sam u medjuvremenu dosla.Inace ja sam polozila u martu samo tu literaturu sam koristila
Postovana Gordana,

Da li mozete i meni proslediti sta imate od literature i testova za 2.9?
marijana.prekajski.bps@gmail.com

Hvala puno

Ja sam eticki kodeks samo procitala medjutim sva pitanja u martu bila su iz dela za ovlascene javne racunovodje.Knjigu revizija isto procitajte informativno sve ali 3-4 oblasti su bile najvise zastupljene....posaljite mi mail da vas uputim i posaljem jos nesto do cega sam u medjuvremenu dosla.Inace ja sam polozila u martu samo tu literaturu sam koristila
Sad vidim odgovor, hvala. Mail je emina.madzarevic77@gmail.com

Drage kolege,
Da li je neko izlazio na ispit 2.2 ako moze da prenese iskustvo...
Ja sam izlazio sada na 2.2, ispit je bio kao iz testova ranijih godina, teorijska pitanja samo da se nauce definicije dobro a zadaci su istog tipa kao ranije-alokacija troskova, oskudni resursi, da se racuba sve oko prelomne tacke i grafik da se nacrta, onaj zad sa iskoriscenosti kapaciteta tipa 60% da li nastaviti poslovanje i to je to otprilike, samo dobro naucite zadatke iz testova a teoriju iz knjige definicije ili skripte sa teorijom. Pozdrav

Pozdrav svima.
Zelim da pocnem sa polaganjem ispita za Ovlascenog racunovodju.
Zanima me kojih ispita se oslobadjam sa diplomom Osnovnih studija Ekonomskog fakulteta?
Da li imate neku preporuku kojim redosledom polagati ispite i koji sigurno nisu oslobadjajuci?
Hvala unapred :)
Zavisi koji ste smer bili, ja sam bio smer marketing i oslobodjen sam samo ispita 2.3 i 2.5, smer revizija je oslobodjen prvih pet od 2.1.do 2.5, ako ste imali upravljacko sigurno ste jos nekog ispita oslobodjeni a da niste smer revizija, ja ga nisam imao. Pozdrav

Da li je neko skoro izlazio na 2.1? Moze li da podeli iskustvo? Kako su izgledali ispitni zadaci? Da li su slicni kao od pre 10 godina, jer vecina nas ima primere od tad. Svaka info dobrodosla.
Hvala
Nisu bili slicni :) Teorija je 70% bila nova :( sto se zadataka tice nije bio zadatak za izracunavanje amortizacije, kao ni zadatak sa korektivnim i nekorektivnim troskovima, a to su npr bili zadaci u svakom prethodnom roku, bar na onim testovima koje ja imam, zadnji i predzadnji zadatak. Jos jedan zadatak onaj sto nosi najvise poena nije imao avansne uplate. Bila je prodaja kupljene robe iz tri dela u tri promene koje su imale jos nesto uz to npr prodali su trecinu robe Beti i istog dana kupili na odlozeno skladiste...tako nekako .

Postovane kolege, moze li mi neko reci zasto se ispiti 2.6 2.7 i 2.8 ne mogu polagati online?

Je li zato sto sadrze u sebi zadatke?

I kakva su generalno pitanja na ovim ispitima? Da li i ovde imamo zaokruzivanje ili moramo rucno da upisujemo sve odgovore? Hvala unapred.
Ne znam zasto ne moze online, pretpostavljam da je zbog zadataka.
Kod 2.6 pitanja su nekih 6-7 na zaokruzivanje (moze biti vise tacnih odgovora), obicno 2 esejska, ne preduga, odgovor u par recenica i ostalo su zadaci.
Ako imate prethodne rokove poprilicno slicno je bilo i sada.

Ja sam izlazio sada na 2.2, ispit je bio kao iz testova ranijih godina, teorijska pitanja samo da se nauce definicije dobro a zadaci su istog tipa kao ranije-alokacija troskova, oskudni resursi, da se racuba sve oko prelomne tacke i grafik da se nacrta, onaj zad sa iskoriscenosti kapaciteta tipa 60% da li nastaviti poslovanje i to je to otprilike, samo dobro naucite zadatke iz testova a teoriju iz knjige definicije ili skripte sa teorijom. Pozdrav
Hvala na odgovoru 😊

Back