Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima.
Zelim da pocnem sa polaganjem ispita za Ovlascenog racunovodju.
Zanima me kojih ispita se oslobadjam sa diplomom Osnovnih studija Ekonomskog fakulteta?
Da li imate neku preporuku kojim redosledom polagati ispite i koji sigurno nisu oslobadjajuci?
Hvala unapred :)
Mislim da nije bitno koju diplomu imate, nego koje ste ispite položili. Ja sam diplomirani ekonomista smer marketing, ukupno sam položila 32 ispita i priznali su mi tri ispita 2.3, 2.4, 2,5, a mojoj koleginici su priznali četiri ispita iako ima višu ek. školu, ali ona je završila računovodstveno-finan. smer

Danas sam polagala 2.9 online i iskreno još nisam došla sebi. Ispit je blago rečeno katastrofalan i ono što sam znala činilo mi se da ne znam. Čak ne mogu ni oceniti sopstveni rad. Kad izađu rezultati moći ću da komentarišem
I ja sam polagala.Po meni je ispit bio vise nego sraman.Bila sam ubedjena da cu poloziti ali sad bas i nisam sigurna.Od toliko normalnih pitanja oni su izvukli 50 najnenormalnijih za koje odgovore ne znam ni gde da nadjem jer su knjige iz kojih se priprema ispit uzasne i katastrofalno napisane.Bitno da kostaju Boga oca, i da su mi za pripremnu uzeli 5000 na kojoj nisam cula nista od onoga sto je danas bilo na ispitu.

Mislim da nije bitno koju diplomu imate, nego koje ste ispite položili. Ja sam diplomirani ekonomista smer marketing, ukupno sam položila 32 ispita i priznali su mi tri ispita 2.3, 2.4, 2,5, a mojoj koleginici su priznali četiri ispita iako ima višu ek. školu, ali ona je završila računovodstveno-finan. smer@

Mislim da nije bitno koju diplomu imate, nego koje ste ispite položili. Ja sam diplomirani ekonomista smer marketing, ukupno sam položila 32 ispita i priznali su mi tri ispita 2.3, 2.4, 2,5, a mojoj koleginici su priznali četiri ispita iako ima višu ek. školu, ali ona je završila računovodstveno-finan. smer
Hvala puno @Tanjarajsp73 🙂
Smer revizija i racunovodstvo, modul finansijsko upravljanje.
U vezi oslobadjanja, sta podrazumeva obrazac u slobodnoj formi kod podnosenja zahteva za oslobadjanje i koliko se ceka na odgovor?
Ja bih u medjuvremenu spremala ispite dok cekam odgovor, pa bih da znam sta sigurno moram polagati 🙂

Obzirom da je tebi sve bilo ok, onda nista drugo ne moze biti, samo sto meni nije jasno sta sam to uradio, osim blenuo u laptop sa slusalicama i camerom ON. Jako neozbiljno s njihove strane da ne postoji nikakav support na samom ispitu koji ce ukazati da smo mozda zaboravili da mikrofon stavimo na ON ili tome slicno. Pozdrav
Piše u pravilima da ne smeju da se koriste slušalice, možda zbog toga 😬😬

Hvala puno @Tanjarajsp73 🙂
Smer revizija i racunovodstvo, modul finansijsko upravljanje.
U vezi oslobadjanja, sta podrazumeva obrazac u slobodnoj formi kod podnosenja zahteva za oslobadjanje i koliko se ceka na odgovor?
Ja bih u medjuvremenu spremala ispite dok cekam odgovor, pa bih da znam sta sigurno moram polagati 🙂
Samo u wordu i odstampajte svojim recima.Obavezno naglaste koji smer polazete,i koji je Vas zahtev(zelite da Vam se priznaju ispiti)
Napisite koju ste srednju zavrsili,fakultet ili visu.
Generalno svaku informaciji o Vasoj edukaciji za koju smatrate da je vredno da se spomene.

I ja sam polagala.Po meni je ispit bio vise nego sraman.Bila sam ubedjena da cu poloziti ali sad bas i nisam sigurna.Od toliko normalnih pitanja oni su izvukli 50 najnenormalnijih za koje odgovore ne znam ni gde da nadjem jer su knjige iz kojih se priprema ispit uzasne i katastrofalno napisane.Bitno da kostaju Boga oca, i da su mi za pripremnu uzeli 5000 na kojoj nisam cula nista od onoga sto je danas bilo na ispitu.
Postovana ja sam od litetature koristila knjigu Revizija-teorija i praksa(Andric) i eticki kodeks i polozila u martu puno pitanja je iz te knjige a za nju sam cula od kolega koji su polozili pre mene.Knjiga se moze naci na netu ili ako se slucajno desi da niste prosli javite mi se pa cu vam proslediti materijal za taj ispit.Pozdrav

Postovana ja sam od litetature koristila knjigu Revizija-teorija i praksa(Andric) i eticki kodeks i polozila u martu puno pitanja je iz te knjige a za nju sam cula od kolega koji su polozili pre mene.Knjiga se moze naci na netu ili ako se slucajno desi da niste prosli javite mi se pa cu vam proslediti materijal za taj ispit.Pozdrav
Postovana,sa li mozete i meni da prosledite,pisto plani
Poštovana, da li biste mogli da mi prosledite materijal za ispite 2.2 i 2.3? Mail: tashatasha8832@gmail.com
Unapred hvala🙂
I meni 2.6 ako je na raspolaganju😌 tamara.joksic@gmail.com

isto je tako i sad bilo,ponovilo se dosta pitanja iz marta...i ja sam sad pretezno to gledala i ucila i iskreno se nadam da cu ovog puta proci jer sam u martu pala al tad nisam znala za tu knjigu
ovaj rok cini mi da je bilo dosta jasnijih pitanja i dosta pitanja identicna kao u martu

Poštovani,
Ove godine sam počela polaganje ispita za ovlašćenu računovođu. Priznali su mi 5 ispita, 4 moram da položim još. Sad u junu izlazim prvi put na ispit 2.6...molila bih Vas da ako neko može literaturu, zadatke ili testove da mi pošalje na mail:
agencijabea2020gmail.com
Unapred se zahvaljujem! I srećno svima koji polažete!

Back