Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Molim Vas,kolege,da mi neko pomogne,ako moze!Prijavila sam za junski rok ispit 2.9. Jel moze neko da mi kaze koliko se ovaj ispit sprema,jel imate ispitna pitanja iz ranijih rokova,odakle ste ucili?Imam jako malo vremena da se spremim,a posao mi zavisi od dobijanja licence...Znacilo bi mi mnogo!Hvala unapred!

Drage kolege ako ima neko vremena da mi za ovo kratko vreme do ispita objasni kako se rešava zadatak pri razmatranju o privremenom zatvaranju fabrike ali samo deo pod B) Izračunati koji stepen iskorišćenosti kapaciteta je neophodan da bi preduzeće izjednačilo FT i KD? I sledeći je zadatak sa tri komponente:
A) Koju komponentu kupiti ako se posluje sa punim kapacitetom?
B) Koju komp.kupiti ako je proizv.ogran.na 6000 maš.č.?
C) Ako je proiz.ogr.na 6000 časova rada?
Ako može neko od vas odvojiti malčice vremena da mi objasni bila bih jako zahvalna. kdurgala@gmail.com
Srećan rad.

To nisam ni ja našla. Nadam se da će neko odgovoriti

Postovani kolege,
ako ima neko testove za 2.6 i 2.8 iz 2013 god, da li bi mogao da mi prosledi na adresu asm110781@gmail.com?
Unapred Hvala

Postovane kolege ovako je po mom secanju izgledao test za 2.6 u decembru 2013. Nadam se da ce biti od pomoci.
.6 POREZI DECEMBAR 2013

1.Akcizom se oprezuje ( zaokruziti tacan odgovor)
2. Obveznik akcize je ( zaokruziti tacan odgovor)
3. Porezom na prenos apsolutih prava se oporezuje (zaokruziti tacan odgovor)
4. Ispravka vrednosti potrazivanja se priznaje u PB (zaokruziti tacan odgovor)
5.Otudjenje osnovnih sredstava PB (zaokruziti tacan odgovor)
6. Poseban postupak oporezivanja polovnih motornih vozila,umetnickih dela (objasniti)
7. Porez na imovinu I nasledje (objasniti)
8.Obaveze malog poreskog obveznika kada predje u system PDV
9. Isplata bruto zarade (zadatak)
10.Isplata otpremnine tehnoloski visak (zadatak)
11. Zakup putnickog automobile (registracija,odrzavanje)-zadatak
12.Naknada poljoprivredniku (zadatak)
13.Nabavka bankomata –da li banka ima pravo odbitka PDV, obracinati PDV
14.Donacija kompijutera
15.Solidarna pomoc zaposlenom
16.Kupljene markice za prevoz zaposlenih ( da li postoji pravo na odbitak PDV, obracun poreza)
17. Poreski gubitak (zadatak)
18. Obracun akcize (zadatak)
19. Avans, obracun PDV-a
20. PDV – hotel sta ima , a sta ne pravo na odbitak PDV ( racuni placeni gotovinom, carinski racun, pokloni manje vrednosti )
21. Ssrazmeran poreski odbitak (zadatak)
22. Otkup sekundarnih sirovina (zadatak)
23.Isplata udela u dobiti zaposlenom koji nije vlasnik kapitala (zadatak)

Srecno

Ako neko ima testove za 2.2 i 2.9 iz 2013 molim da posalje na e-mail bibar24@gmail.com. Hvala

Molim Vas,kolege,da mi neko pomogne,ako moze!Prijavila sam za junski rok ispit 2.9. Jel moze neko da mi kaze koliko se ovaj ispit sprema,jel imate ispitna pitanja iz ranijih rokova,odakle ste ucili?Imam jako malo vremena da se spremim,a posao mi zavisi od dobijanja licence...Znacilo bi mi mnogo!Hvala unapred!
Ja imam nesto za 2.9. Posalji mail pa da ti prosledim literaturu.

Molim vas ako može mala pomoć oko rešenja :

Nabavka bankomata –da li banka ima pravo odbitka PDV
Isplata udela u dobiti zaposlenom koji nije vlasnik kapitala (porez,nor.troškovi,doprinos?)
Otkup poljoprivrednih,šumskih proizvoda i lekovitog bilja (porez,norm.troš.doprinosi ?)

Unapred hvala!

Ajde da probam ponovo da zamolim za pomoc,niko ne odgovara. Kod zadataka sa ogranicavajucim resursom cime se rukovodim pod V) za pitanje koji proizvod bi trebalo prvo prodavati kad NE BI POSTOJAO ogr. Resurs posto kad postoji znam. Ajde makar neko da odgovori

Draga koleginice javite mi se na moj mail kdurgala@gmail.com pošto i meni to nije jasno ali već sam nešto dobila kako bi trebalo odraditi pa da pokušamo zajedno rešiti ovu našu misteriju.

I ja bih isto prodala proizvod koji ima najvecu ukupnu kontibuciju. Ako ni traznja ne bi bila ogranicavajuca onda bih stavila akcenata na proizvod sa najvecom kontibucijom po jedinici .
Interesuje je kod zadatka sa proizvodnim i usluznim centrima. Da li za alokaciju koristite sistem jednacina i sve troskove usluznih centara svedete na nulu tj.njihove ukupne troskove raspodelite proizvodnim centrima. Ja mislim da je tako ispravno a na nekim resenjima sa foruma sam videla da se ne raspodeljuju svi troskovi usluznih centara. Sta je ispravno po vasem misljenju?

Jos bih jednom zamolila kolege ako neko ima test za 2.2 iz 2012 ili 2013 da mi posalje na e-mail bibar24@gmail.com

Hvala unapred

Back