Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko sprema 2.6 za ovaj rok. Javi te se da razmenimo misljenja.Mene interesuje koja je poreska prijava predvidjena za solidarnu pomoc. Da li bi trebalo da PDV nadoknadu racunamo na 8% posto je ta izmena pocela da vazi?

mislim da ide PP OPJ1 (poreska prijava o obračunatom i plaćenom porezu na zarade i primanja iz čl. 18. i 19. Zakona).

i mislim da treba koristiti nove stope koje su počele da važe: i opštu stopu od 20% i pdv nadoknadu poljoprivrednicima 8% , tj. uzeti u obzir sve izmene koje su počele da važe

Da li neko sprema 2.6 za ovaj rok. Javi te se da razmenimo misljenja.Mene interesuje koja je poreska prijava predvidjena za solidarnu pomoc. Da li bi trebalo da PDV nadoknadu racunamo na 8% posto je ta izmena pocela da vazi?

i još nešto: najbolje je da prelistaš Računovodstvenu praksu 13-14 iz jula meseca (tu ima dosta o zaradama. ima i tabelarni pregled svih prihoda, stopa poreza i doprinosa i obrazaca; sada mi nije pri ruci, ali proveriću i za solidarnu pomoć još jednom) i Rač. praksu 20 iz oktobra (tu ima dosta o najnovijim izmenama u pdv)

Hvala puno. I ja sam tako mislila za solidarnu pomoc. Pokusacu da nadjem tu racunovodstvenu praksu, nadam se da nema mnogo promena. Da li znas u cemu je caka oko donorstva i sponzorstva, koliko sam uspela da shvatam citajuci materijal sa medifire, tu se nesto drugacije obracunava.Da li si mozda isla na pripremnu nastavu?

Back