Drage kolege! pošto vidim da se javljaju i oni koji polažu za zvanje računovođe isto kao i ja, pokušaću nekako da pomognem. Do sada sam položila poreski sistem i računovodstvo troškova, u junskom roku. Za ova dva ispita pripremala sam se samo pomoću zadataka na predavanjima, pošto oni za oba ispita nose po 70 bodova.
U ovome roku izlazila sam na reviziju. Test po moni uopšte nije težak. Priprmala sam se iz preporučene literature. Iz kodeksa bilo je dovoljno naučiti ;
- šta je IFAC-ov etički kodeks, osnovni principi, i da znaš deo A.
- iz veće knjige trebalo je znati osnovne podele kontrola i načela
Ne mogu da se setim pojedinačno pitanja, ali su se u glavnom bazirala na osnovama, nije bilo nikakvih začkoljica.
Ispit 1.7 sam pripremala iz predloženog udžbenika. Ima pet pitanja koja se sastoje iz delova a, b, neki i c, a njihov zbir nosi 20 bodova.
Pitanja koja su bila i kojih mogu da se setim su:
- ko su stejkholderi, njihova veza sa organizacijom, PEST analiza
- preduslovi za kriminalnu radnju i zašto pojedini menadžeri ignorišu pojavu kriminalnih radnji
- šifrovanje, hakerisa, virusi
- disciplinske mere koje se mogu preduzeti u slučaju nepoštovanja procedura vezanih za bezbednost podataka.
To je ono čega mogu da se setim.
Ispit 1.2 takođe sam pripremala iz predloženog udžbenika, pomogao mi je i test koji je zes okačio na mediafire.
Eto toliko od mene, nadam se da sam nekima makar malo pomogla.
Pozzzzzzzz