Саветодавни кутак

torpedo_tutorial__ps__by_han_van_zem-d5mpktm.jpg

Svaka cast Zem :)

е... и ја прочито... па сам се наоштрио да пишем...па одустао...
оставио за викенд, ако нико не предухитри....
ал, имао би реч две о расвети да углавим, посебно о блицевима....
технички, многи смо прочитали ал, изгледа нико ништа не хтеде ил неимаде да напише... за сад...
полако, сад кад си опоменуо ето већ се трећи јавља... ваљда ће до јутра неко нешто паметно да напише...

ovo korisno samo onima koji fotografišu već dugo
:kad bih još razumela za taj gornji blic..ma, nema veze..

To je blic koji sed montira na krov aparata. Ko oni na svadbama.... Izvini sto nisam boio jasniji.

Inace, posto gotovo svaki aparat ima ugradjen blic, p[redlazem da kad su svetloskni uslovi takvi da on opali automatski, uzmete parce papirnate maramice, i samo je stavite ispred blica dok slikat, Mislim ,naslonite, To ce da razbije svetlo i ono ce postati difuzno... te slika nece goreti i dobice te prirodnije boje.

To je blic koji sed montira na krov aparata. Ko oni na svadbama.... Izvini sto nisam boio jasniji.

Inace, posto gotovo svaki aparat ima ugradjen blic, p[redlazem da kad su svetloskni uslovi takvi da on opali automatski, uzmete parce papirnate maramice, i samo je stavite ispred blica dok slikat, Mislim ,naslonite, To ce da razbije svetlo i ono ce postati difuzno... te slika nece goreti i dobice te prirodnije boje.

Sve je dozvoljeno da bi se dobila dobra fotografija, a tu je uključena i domišljatost

e, HVALA ti sada je jasno :) :cmok2:

da budem iskren meni je acdsee super za te sitne stvari zbog batch komande.. konvertovanje formata, promenu dimenzija i slicno odradi u par klikova na velikom broju fotki :)

onaj photoshopov bridge jednostavno ne mogu da svarim .. bas mi je grozan onako preglomazan i lose optimizovan..
zagusi mi sva jezgra i brdo rama proguta :dash:

Мени, па, фотодућан врши највећи посао, али, у многоме се ослањам и на FastStone Image Viewer...
Генијална, бесплатна алаткица са многим корисним функцијама која ради брзо и фино, са захтевним форматима и великим бројем фајлова/великим архивама...

Back