SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa razlika je u tome što AD kapi nemaš više nigde da kupiš jer su ih povukli sa tržišta, nešto nije bilo u redu i sad postoje samo te D3 i ide samo jedna kap... to sam saznala kasnije, ja sam kupovala upravo te AD što nisu ok...

Nisam pametna... ne valja se igrati, u bivšem stanu prva komšinica nam je bila pedijatar, da ije potvrdila moje sumnje oko AD kapi inače ne bih smela sama da ih skinem sa spiska bebećeg - rekla mi je da je mnooogo veći problem ako beba ima višak tih vitamina, pisala sam i ranije o tome...

Fontanela se prebrzo zatvori što nikako ne valja... Koga slušati?

Mislim da i nisu preporucljive. Sta god pisali u prospektima mislim da to ipak u prva 4 meseca nije dobro. A kasnije su toliko bebe teske da opet nije dobro ali ovog puta za mame i njihovu kicmu.

Jednom je moj muz nosio u kenguru i evo danas baka je nosila i sve super... nama pedijatar rekao da mozemo da je nosimo jer su joj kukici super bili na zadnjem pregledu :aha: a ona prosto voli nasu blizinu + da joj se drzi duda, posto jos nismo naucili da dudamo kako treba i non stop nam ispada, pa je ovo najbolje resenje... :klap:

i mi smo koristili kengur,doduse vrlo malo ali nam bio super....a sto se tice tih kapi sad sam i ja zabrinuta...ebiga mi uzimamo taj vigantol,e da probali smo belance,ali mu nisam dala celo vec vrlo malo i bas mu se svidelo....kad bi mogla celo?

Jednom je moj muz nosio u kenguru i evo danas baka je nosila i sve super... nama pedijatar rekao da mozemo da je nosimo jer su joj kukici super bili na zadnjem pregledu :aha: a ona prosto voli nasu blizinu + da joj se drzi duda, posto jos nismo naucili da dudamo kako treba i non stop nam ispada, pa je ovo najbolje resenje... :klap:

esi probala sa nekim manjim dudama il` sa nukovim ili dentistarovim koje su anatomske... mozzda ce joj bolje ici? :D

a ja se bash sinoc pitala do kada se daje vigantol?

Mi smo na formuli od rodjenja i receno nam je vigantol po jedna kap dnevno!!!! A znamo za isti slucaj i rekli su ima dovoljno u formuli d vitamina i stvarno koga slusati?????!!!!?????

Pa ne znam... konsultuj se s nekim, pročitaj u knjigama koliko jedinica dnevno beba treba da unese pa pročitaj na ambalaži koliko jedinica ima u adaptiranom mleku pa pomnoži to sa količinom koju tvoja beba popije - tako da ćeš sigurno znati koliko ona unosi tih vitamina, ako je manje od propisanog ti joj dodaj kapi, ako nije manje onda bolje nemoj... To bi možda bio najsigurniji način

Drage moje evo jedno pitanjce:
Dali je neka koristila babybjorn original i da ima deckica?
Stavljala sam ga 3-4puta i nekako mi ona plastika smeta,ona sto ide do naseg stomaka i sto onsedi,sve je super al kad ga izvadim,pisa i ono drugo su mu sve spljeskani i crveno ,pa me strah da se nepovredi tako,da nebude problema!
Razmisljam se da uzmem onu maramu,obozavam je ali licno da je ja nosim ne,ali za njegovo dobro uzecu !
Neznam dal rade ovde uz kukica :think: pitacu pedijatra u sredu,mada nerazumem gledam ove crnkinje pa bebice male tek rodjene a one ih nose pozadi na ledja u marami onako raskrecene i hvala bogu nemaju problem sa kukicima,pa ni moj muz nije nosio taj siroki povoj pa je super,mislim da smo malo zaostali sto se tice toga,samo muce decu :heart:

Ma koja ljutnja u pravu si, ja bih najradije volela da stavim svoju nego ni na sta ne licim...nikako da povratim liniju pa da stavim normalnu sliku..

pa jok... nego mačkica je otvorila taj hit kad je stefan bio ovolicki ko na slici al sad kako koga vidim... bebu vidim

Realno i ja bi stavila moje dete - al zamisli da ga s posla gledam po ceo dan na monitoru... Eto, to mi je bilo pa da vam skrenem pažnju... al možda ste kod kuće... ali opet...

... ma skanjajte ih s očiju kad već ne morate da se drndate oko njih u rl :lol:

... Jooooj užasna sam...

:lol: :lol: :lol:

soriška još jednom... glupa mi je bila opaska

Back