SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cuva je moja mama, povremeno svekrva, jede sve, naravno kad jede, dosadno joj je da sedi, pa se jurimo sa hranom...:dash:, velika je porasla...

Kako ste vi?

I mi porasli i ludujemo, idemo u vrtic, nekako smo se privikli, ali ponekad i dalje place ujtru...I moj jede sve ali u vrtic, dok se kuci molimo i jurimo ali verovatno je to period..Dudu obozavamo nikako da se odviknemo, samo placemo da idemo vani i non stop se setamo..Ne trpimo da smo unutra..

Eh dal neka od vasih beba dobije pecate kad place?! :think: Marti se to redovno desava ako se iznervira ili place makar 2min za hranom ili necim, da na licu dobije pecate ili 1 veliki ili nekoliko malih... :roll:

Petar ima te akcije i to kad pije mleko tada najvise...ako mu se malcice zapusi rupica pa sporo ide i onda vuce ko blesav, tada nastupaju pecati...ali isto tako se brzo povuku kao i sto se pojave!!!!

...imam jedno pitanje...

klinac ima sada 8i20dana. do sada je bio dojena beba, ali bih uskoro, iz chisto mojih zdravstvenih razloga, morala da prestanem da dojim. a i u jednoj sisi nemam vishe mleka skoro uopshte. ebi ga.
e sad, ja to bash odlazzem, to prekidanje dojenja, erbo uopshte ne znam neke stvari... npr.

koje je adaptirano mleko najbolje?
el uzimam sad one brojeve 2 il` 3?
kakav raspored davanja mleka treba da napravim - ujutru, uveche i da li treba nekad preko dana? koliko toga on treba da popije?

i poslednje pitanje... ovaj moj suklesan se budi bar dva do tri puta da sisa nocu... nisam ga odbila josh od toga. shta se u toj situaciji radi... el dajem to adaptirano i nocu? kao, ustanem i zamutim il` to nije praksa...

eto. to mene zanima. ako ima neko ko je bio u slichnoj situaciji, mnogo bi mi znachilo.
hvala.

...imam jedno pitanje...

klinac ima sada 8i20dana. do sada je bio dojena beba, ali bih uskoro, iz chisto mojih zdravstvenih razloga, morala da prestanem da dojim. a i u jednoj sisi nemam vishe mleka skoro uopshte. ebi ga.
e sad, ja to bash odlazzem, to prekidanje dojenja, erbo uopshte ne znam neke stvari... npr.

kakav raspored davanja mleka treba da napravim - ujutru, uveche i da li treba nekad preko dana? koliko toga on treba da popije?

i poslednje pitanje... ovaj moj suklesan se budi bar dva do tri puta da sisa nocu... nisam ga odbila josh od toga. shta se u toj situaciji radi... el dajem to adaptirano i nocu? kao, ustanem i zamutim il` to nije praksa...

eto. to mene zanima. ako ima neko ko je bio u slichnoj situaciji, mnogo bi mi znachilo.
hvala.

Mi pijemo humanu od rodjenja...i na isti nacin se hranimo kao i kada ti dojis ....kod humane posle 8 -og ide trojka ...mada svako mleko je drugacije i to sve pise na kutijama....i naravno ako jos uvek jede nocu ustanes i zamutis i to je to....

Mi pijemo humanu od rodjenja...i na isti nacin se hranimo kao i kada ti dojis ....kod humane posle 8 -og ide trojka ...mada svako mleko je drugacije i to sve pise na kutijama....i naravno ako jos uvek jede nocu ustanes i zamutis i to je to....
pa ok, nije meni problem da ustanem i da zamutim JEDNOM.
ali mislim da on inache ne bi trebalo preko jednom da jede nocu plus shto bih ja poludela da kuvam vodu tri puta od 00 do 6 ujutru, pa onda regularno mleko u 8 izjutra... uopshte ne znam kako to funkcionishe.
inache, od ovih mlechnih kashica, on najvishe voli humanu. mozzda bi trebalo da uzmem bash to i mleko?

pa ok, nije meni problem da ustanem i da zamutim JEDNOM.
ali mislim da on inache ne bi trebalo preko jednom da jede nocu plus shto bih ja poludela da kuvam vodu tri puta od 00 do 6 ujutru, pa onda regularno mleko u 8 izjutra... uopshte ne znam kako to funkcionishe.
inache, od ovih mlechnih kashica, on najvishe voli humanu. mozzda bi trebalo da uzmem bash to i mleko?

Mozda ce bebcu formula biti sitija...mi smo vec sa 9 i nesto totalno izbacili klopu nocu...vodu sam vec tada i prestala da prokuvavam i presla na akva-vivu..koju samo zagrejem i to je to...inace kazu da su humana i nan jedna od najlepsih mleka!!

Ako si vec resila da prestanes da dojis onda je mozda trenutak da prvo izbacis nocni podoj? Probaj da kad se probudi dajes flasicu sa vodom ili cuclu. Pa tako jedno nedelju dana da vidis kako reaguje.
I ja dojim, i moj se momak budi nocu, e sad i to se menja nekad i po nekoliko puta a nekad preskoci (odnosno prvi put oko cetiri sto je onda ranojutarnji podoj), i svi su mi rekli da bi trebalo da to nocno dojenje iskuliram i ja sam par puta probala to sa vodom pa je nekad uspevalo, nekad ne. Pa se onda prehladi pa mu dajem da sisa i sve opet pokvarim i nesto se nadam sam ce poceti da prespavljuje celu noc...
A mozda od formule stvarno pocne da duze spava kad mu das uvece pred spavanje.
Ako ipak budes pravila mleko nocu, imas opciju da drzisd toplu vodu u termoforu i sipano mleko i flasici pa onda kad treba samo spojis i promuckas i skratis nocno zezanje. Ili da pripremis uvece, stavis u frizider pa onda samo podgrejes. O kolicinama nemam pojma, znam da pise nesto na tim kutijama.

ja mu akva vivu ne prokuvavam od rodjenja... `ocu reci, nikad mu nisam prokuvavala vodu. al` brate, shto imam tremu. jedino dobro u ovoj situaciji shto moj chovek nece imati opravdanja vishe tipa: "ti imash sisu". :D

ja sam iskreno mislila nocni podoj da izbacim poslednji... videcu. meni zzao tog podoja pred spavanje, iskreno. tad se on toliko odushevi sisi kad je vidi.... pa se smeje i raduje i pruzza ruke i sve.

i kakvu flashicu treba da kupim?

Poslednja izmena:
ja mu akva vivu ne prokuvavam od rodjenja... `ocu reci, nikad mu nisam prokuvavala vodu. al` brate, shto imam tremu. jedino dobro u ovoj situaciji shto moj chovek nece imati opravdanja vishe tipa: "ti imash sisu". :D

ja sam iskreno mislila nocni podoj da izbacim poslednji... videcu. meni zzao tog podoja pred spavanje, iskreno. tad se on toliko odushevi sisi kad je vidi.... pa se smeje i raduje i pruzza ruke i sve.

To bar nije problem ...za flasicu...mi koristimo nukovu staklenu...posto se lako pere...cucle isto tako imas po uzrastu....od 0 do 6..od 6 do 18 ...meseci i to je to...nije nista strasno!!!! Pa dobro postepeno mu izbacuj i nemo jda se traumiras i tremiras...!!!! Ja iskreno nisam eksperimentisala sa vodom i cajem kao mesto mleka nocu jednostavno je kako je bio stariji tako sam izbacivao deo po deo..sad sa 11 pije mleko u 9 i ujutro kad se probudi oko 7,8 a nekad i do 9 odvali!!!! I nekad ako se probudi nocu ja ga samo malo uljuljkam i on nastavi da spava!!

Mi smo bili9 na Aptamilu, doktor nam je rekao da je najboji, a farmaceut potvrdio i sad imamo potvrdu da je dobro posle cele one frke u toku koje smo mi presli na kravlje. Dobro ga je prihvatila, jedno vreme smo koristilin NAN, i vratili se na Aptamil. Mozda ces doduse malo lutati, probaj pa vidi koje mu odgovara.

Aptamil do godinu dana ide 2. Mi smo imali Chicco staklene flajkice i imali smo i plasticne Born Free koje smo dobijali gastarbajterskim kanalima iz SAD, sa drugima se ne bih zezala.

A nocu sam joj davala da klopa kad god je htela i vremenom je prestala sama od sebe

Ja ga odmah uzmem kad počne da plače, jer se prepadnem koliko se on zaceni, pa ti pečati brzo prođu. A kad smo bili na redovnoj kontroli on je toliko plakao kad ga je doktorica pregledala da je jedva dolazio do vazduha, pa me je pitala : "Ne puštate ga baš da plače?" Videla i ona da ne ume baš normalno da plače, već odmah ko da ga neko bije.

Ja ga odmah uzmem kad počne da plače, jer se prepadnem koliko se on zaceni, pa ti pečati brzo prođu. A kad smo bili na redovnoj kontroli on je toliko plakao kad ga je doktorica pregledala da je jedva dolazio do vazduha, pa me je pitala : "Ne puštate ga baš da plače?" Videla i ona da ne ume baš normalno da plače, već odmah ko da ga neko bije.

Eh i mi imamo isti problem... :sad2: i ja je uzmem, ili je baka uzme, ali ona nastavi cesto tako i po 10min da place ko da je neko bije... :besna: uzas... valjda ce vremenom proci... :think:

...imam jedno pitanje...

hvala.

ja sam prestala da se cedim sa 9 meseci a sa 7,5 je sam izbacio nocni obrok a pre toga se budio oko 2 i onda oko 5-da jede a inace se ovako non-stop budio,kad sam morala da mu dajem adaptirano mleko davala sam mu nestle nan iz prostog razloga sto je humanu i aptamil odbio,ako se odlucis za nan dajes 2 a raspored ti zavisi od bebe,meni je stefan stalno jeo na 4 sata,moje mleko ali isto tako i tih nedelju dana dok je pio formulu,a vidim da je tvoj klinac stariji pa pogledaj na poledjini kutije formule koju izaberes koliko treba da popije i broj tih obroka u toku dana,npr. na nan-u je pisalo koliko ide tih a koliko cvrstih obroka tokom dana,ako jos nije izbacio nocni obrok dajes i nocu,a od flasica koristim avent, u tom uzrastu sa 4 rupice,eto....srecno :super:

ja sam prestala da se cedim sa 9 meseci a sa 7,5 je sam izbacio nocni obrok a pre toga se budio oko 2 i onda oko 5-da jede a inace se ovako non-stop budio,kad sam morala da mu dajem adaptirano mleko davala sam mu nestle nan iz prostog razloga sto je humanu i aptamil odbio,ako se odlucis za nan dajes 2 a raspored ti zavisi od bebe,meni je stefan stalno jeo na 4 sata,moje mleko ali isto tako i tih nedelju dana dok je pio formulu,a vidim da je tvoj klinac stariji pa pogledaj na poledjini kutije formule koju izaberes koliko treba da popije i broj tih obroka u toku dana,npr. na nan-u je pisalo koliko ide tih a koliko cvrstih obroka tokom dana,ako jos nije izbacio nocni obrok dajes i nocu,a od flasica koristim avent, u tom uzrastu sa 4 rupice,eto....srecno :super:
ja bih volela da mogu da kazzem da sam te razumela. posebno nisam razumela boldirani deo. :D

ja bih volela da mogu da kazzem da sam te razumela. posebno nisam razumela boldirani deo. :D

kazzem ti da je ovaj moj bio samo nedelju dana na dohrani tj. adaptiranom mleku a vidim da se raspitujes za kvalitet pa reko da ti preporucim nan,a isto tako sam pokusala da ti kazem da sam i ja davala svoje mleko do 9 meseci i da sam morala da predjem na formulu

Back