SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U ovoj kutiji nije doslo uputstvo ??!Svasta.Znaci,bebac ima 8 ipo kg,da mu dam 4 ml,mogu na 4 do 6 sati.Jesam dobro shvatila?

Na 8,5kg treba da se stavi u mericu za 8kg a bas sam ti premerila tj sipala da vidim koliko je da se ne zeznes, stavis ravnu kafenu kasikicu paracetamola... :aha: i daj mu 3 do 4 puta dnevno... sama oceni koliko je bolestan i dal mu treba da ga umiri... :aha: :cao:

Ja sam Aleksi davala eferalgan za skidanje temp..4 do 5 puta dnevno, samo kada ima temp.A u pakovanju dodje i kasicica koja je kao epruveta na kojoj pisu kg bebe i toliko se dozira..mnogo prakticno..Ajde bizo da nam ozdravite...:cmok2:

Lazar je skoro imao virus i malo crvenilo grla, i paracetamol mu ništa nije pomagao,
i u noći mu mjerili imao 40.6 temp.:udriglavu: kad nisam upala u nesvjest i
drugi dan kupim ibrufen i samo malu kašičicu dam i temp,odmah spadne:dash::dash:
kod svakog djeteta je drugačije!!Kažu da se paracetamol može dati čisto i ako je dijete nervozno-da ga malo smiri:cmok:

Lazar je skoro imao virus i malo crvenilo grla, i paracetamol mu ništa nije pomagao,
i u noći mu mjerili imao 40.6 temp.:udriglavu: kad nisam upala u nesvjest i
drugi dan kupim ibrufen i samo malu kašičicu dam i temp,odmah spadne:dash::dash:
kod svakog djeteta je drugačije!!Kažu da se paracetamol može dati čisto i ako je dijete nervozno-da ga malo smiri:cmok:

Eto ..svasta..a Alexi je spadala temp od eferalgana za 10 min....U pravu si ..svako dete drugacije reaguje na lek..isto kao i mi na kraju krajeva :)

Ma nisam joj davala ad kapi

Bila je na adaptiranom mleku - u formuli ima dovoljno.

AD kapi je povraćala i imala je problem sa stomakom, niko mi nije verovao da je od AD kapi a ja sam znala da jeste i nisam htela da joj dajem više to - kasnije sam čula da su ih ukinuli, sklonili sa tržišta :roll:

Katastrofa.

Mrzim ovu zemlju

Ja malom dajem od prvog dana vitamin D3,i rekli su obavezno do 18meseci po 4kapi na dan...

4 kapi na dan?! :eek: nama rekli da ako 2 kapljice padnu u kasikicu i da isperemo... da mora samo 1 kap :think: cudno...

Ma nisam joj davala ad kapi

Bila je na adaptiranom mleku - u formuli ima dovoljno.

AD kapi je povraćala i imala je problem sa stomakom, niko mi nije verovao da je od AD kapi a ja sam znala da jeste i nisam htela da joj dajem više to - kasnije sam čula da su ih ukinuli, sklonili sa tržišta :roll:

Katastrofa.

Mrzim ovu zemlju

Bas to... a nisam sigurna koja je razlika izmedju AD i D3 kapi :think: jedva cekam pregled pa i za to da pitam... :aha:

Back