SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mamice pomagajte,
moja bebica ce uskoro dva meseca i do sada lepo je sisala i napredovala, nocu isto lepo spava, zaspi oko pola devet budi se oko dva ujutro, zatim oko 5. preko dana sisa isto kad trazi, nekad je to na dva sata nekad na dva ipo nekad na tri ipo sata.

imala sam na pocetku dojenja problem kada se zacepi kanal pa se stvori grudvica ali nekako rukom mozes da osetis taj kanal, to sam masirala i proslo. ali sada mi se desilo da na levoj dojci ispod imam loptupa sad nesto manje teniske i boli koliko se secam isto. da li je to opet to ili je to znak da mi nestaje mleko, posle podoja ispumpala sam mleko i bilo je jos malkice 10 ml. bebac lepo spava sada, to valjda znaci da nije gladan. bojim se da mi nestaje mleko. jel moguce da posle dva meseca mi se opet zacepi kanal ili u mom slucaju mnogo vise kanala?

Kada nestaje mleko uobicajeno nista ne boli i nema nikakvih grudvica,samo dojke pocnu da budu onako prazne.Po meni se opet zacepio neki kanal ili vise njih, istusiraj se sto toplijom vodom,masiraj stavljaj tople obloge i probaj jos sa pumpicom da izvuces masirajuci taj deo dojke...a sutra se javi doktoru obavezno,da ne dodje do mastitisa.I sasvim je moguce da i posle dva meseca dodje do zacepljenja,jer se vremenom i povecava kolicina mleka buduci da beba ima vece potrebe.Javi sta je bilo!!

Kada nestaje mleko uobicajeno nista ne boli i nema nikakvih grudvica,samo dojke pocnu da budu onako prazne.Po meni se opet zacepio neki kanal ili vise njih, istusiraj se sto toplijom vodom,masiraj stavljaj tople obloge i probaj jos sa pumpicom da izvuces masirajuci taj deo dojke...a sutra se javi doktoru obavezno,da ne dodje do mastitisa.I sasvim je moguce da i posle dva meseca dodje do zacepljenja,jer se vremenom i povecava kolicina mleka buduci da beba ima vece potrebe.Javi sta je bilo!!

tako i ja mislim, ispumpacu nocas da vidim koliko imam mleka pa cu mu dati na flasicu, cisto za svaki slucaj da se opustim. javljam kako je sutra

Ups...oprosti, nisam pratila na casu :rumenko:

Dakle, opet isto - trazi drugo misljenje, dete je premalo za igranje. Ako mu antibiotici ne pomazu, mozda je alergicno na nesto, ima sedam stotina razloga za kasalj, proveri, da te posle ne boli glava.

Probaj sa belim slezom, mnogo olaksava

Zelimo vam da sto pre ozdravite!

Mukica mala... :sad2: pa kako je to dobila?! :eek:

Evo mene konačno.
Potražila sam drugo mišljenje. Bilo je još gore. Upala pluća. Od 22 marta do danas smo bile u bolnici na DIK u Nišu. Najdužih 10 dana u mom životu.
Odoh u sobu kod mojih curica pa se čujemo kada se budem malo sredila i smirila.

Hm...u pocetku izgleda kao jaaaakooo suva koza...a na dodir je, onako, hrapavo...cesto crveno...a kod jacih oblika se pojavljuju sitne bubuljice koje dete (posto svrbi) rascese, pa se pojave ranice...
E sad, da li je to kod tebe, tj kod Stefe, slucaj...ne znam...
:D

E daa to smo mi imali! :aha: ali se od ove kreme povuklo... :klap: bila stetna ili ne, moram reci da je pomogla :think: nije bila izlozena suncu Makica, tako da nema nikakve fleke :klap: inace krema se zove Elokom (Elocom)... :cao:

Evo mene konačno.
Potražila sam drugo mišljenje. Bilo je još gore. Upala pluća. Od 22 marta do danas smo bile u bolnici na DIK u Nišu. Najdužih 10 dana u mom životu.

uh nemoj da se nerviraš,sada je prošlo,izašle ste iz bolnice...dobro je što si tražila drugo mišljenje,jer da ste ostale na istom,ko zna koliko je moglo da se iskomplikuje...dobro si postupila,sada se opusti,da bebica ne oseti nervozu na tebi,i ako ste pušteni iz bolnice,to znači da joj je bolje,i biće sve u redu...samo strpljenje...:heart:

Baš mi je žao, al kao što kaže Micimacko ako je puštena iz bolnice znači da je ozdravila, nedaj se i sad se malo opusti ,mogu samo da zamislim kako ti je bilo tih 10 dana u bolnici,igraj se i uživaj sa svojim curama...:cao:

mamice pomagajte,
moja bebica ce uskoro dva meseca i do sada lepo je sisala i napredovala, nocu isto lepo spava, zaspi oko pola devet budi se oko dva ujutro, zatim oko 5. preko dana sisa isto kad trazi, nekad je to na dva sata nekad na dva ipo nekad na tri ipo sata.

imala sam na pocetku dojenja problem kada se zacepi kanal pa se stvori grudvica ali nekako rukom mozes da osetis taj kanal, to sam masirala i proslo. ali sada mi se desilo da na levoj dojci ispod imam loptupa sad nesto manje teniske i boli koliko se secam isto. da li je to opet to ili je to znak da mi nestaje mleko, posle podoja ispumpala sam mleko i bilo je jos malkice 10 ml. bebac lepo spava sada, to valjda znaci da nije gladan. bojim se da mi nestaje mleko. jel moguce da posle dva meseca mi se opet zacepi kanal ili u mom slucaju mnogo vise kanala?

Probaj da tusiras grudi toplom vodom i polako ih masiras...ne verujem da ti nestaje mleka - meni je nestalo odjednom i kao da ga nikada nije ni bilo, nista nisam osetila :mrgreen:
Ako ti masaza ne pomogne, idi kod lekara

Tina, ja sam imala i malu temperaturu ali sto cesce davala bebi da sisa sa te strane i naravno stavljala obloge od hladnog izgnjecenog kupusa. Rekli su mi ako za 24 h ne prodje da idem kod ginekologa. Meni se smirilo za skoro dva dana pa nisam isla, ali se evo za 10 meseci dojenja to desilo dva puta iako su kanali razradjeni a nije mi nestajalo mleko.

Evo mene konačno.

Zao mi je sto se toliko namucila dusica mala,mozda da su pre lecili,obicno upala pluca se dobija od nelecenog bronhitisa koliko ja znam,al bitno je da je sad bolje,zelimo vam brz oporavak,ljubi je u obrascic od mattéa i mene!
I ja se plasim,mom malom pisti struze u plucima,ali ne uvek neki put se javi,ko za inat kad je doca bio da ga pregleda ono nije pistalo i on kaze zdravo dete,sad neznam sta da mislim,imamo prvu kontrolu 7aprila pa pitacu pedijatra sta on misli!

I ja se plasim,mom malom pisti struze u plucima,ali ne uvek neki put se javi,ko za inat kad je doca bio da ga pregleda ono nije pistalo i on kaze zdravo dete,sad neznam sta da mislim,imamo prvu kontrolu 7aprila pa pitacu pedijatra sta on misli!

Proveri da nije da bas kad se to cuje on kaki :think: Makica ispusta slican zvuk kao da se gusi kad kaki... i ja sam u pocetku bila uplasena ali kad sam provalila do cega je ogromnooo olaksanjee.. :D

Proveri da nije da bas kad se to cuje on kaki :think: Makica ispusta slican zvuk kao da se gusi kad kaki... i ja sam u pocetku bila uplasena ali kad sam provalila do cega je ogromnooo olaksanjee.. :D

Ma nije,on kad kaki ili piski on otvori sirom njegove okice i skoncetrise se i zavsi posao covek,ali ovo struze nevezano dal ga drzim gore ,uspravno na ramenu ili onako normalno,nesto nije u redu !

Zaboravih,to kad mu se javi to pistanje stavim moju ruku na njegova ledja gore pozadi i bas se oseti pod rukom to struzanje...mora da je bronhitis,jer sta bi drugo bilo...
Jer je moguce da bebac sa sedam dana vec drzi flasicu i cuclu pridrzava rukicama?Sad je to ucestanlno.Malo mi je rano za to :think:

Bonzi ako bebac ne kaslje i nema temperaturu nebi trebao biti bronhitis,moja je mala na izlasku iz bolnice disala kao da je prehladjena...onako culo se iz nosica,i ja sam mislila da je vec nesto pokupila.Doktor ju poslusao i sve je blo u redu,nije imala nista ali mi je objasnio da to sto se cuje u stvari se jos "ciste".Cak mi je par puta kakila samu neku sluz i ja sam se bila bas uplasila ali i to je bila ta faza ciscenja njihovog organizma.Odvedi ga doktoru da ga poslusa i da te glava ne boli.A to sto vec drzi flasicu ili je refleks ili ce biti izuzetno pametan decak,jedan od onih sto recimo preskacu razred u skoli koliko su inteligentni.

Elleonora,
Hvala ti,pa neznam,mozda tri cetri puta kasljucne na dan,onako suvo,ali doca kaze to je normalno mozda neka prasinica mu udje u nosic,za nosic pa necuri mu,juce malo to sam ocistila i hvala bogu nema vise...plasim se,jer ja imam bronhijal astmu pa neko kaze da je to nasledno,a sad kako mu ponekad pisti,plasim se da nije bronhitis pa da kasnije predje u astmu...valjda nije,videcu sa pedijatrom u utorak...nadam se da ce biti pametan na mamu :lol: a da imao je braon okice a sad se izgleda menjaju postaju plave,imace bar plave okice na mamu,to bi svi mi voleli :worth:

jao ja sam se naspavala, moracu cesce u goste da idem. sinoc smo biliu gostima, preskocili smo kupanje, sisao je u 8 zaspao u 9 kpod njih. stigli smo kuci u 11 on je prespavao sve, oblacenje voznju presvlacenje, i probudio se tek u pola 4 a inace se budi u 2 da sisa, i prvi put smo spavali posle toga do pola 9. inace se uvek budi u 7 ujutro, ili se umorio ili mu je jako prijalo. moracu da ga pitam.

kako tvoj bebac podnosi grceve, jel se smanjilo ili?

Bonzita, sasvim je moguce da se cisti, sire mu se disajni putevi, on se adaptira na spoljni svet - dete je jako malo. Ako nece da racka, ma temperaturu, budi se, place - onda se bas bas zabrini. Za sad, verujem da je sve OK

Super,izgleda mu prija izlazak,vodi ga cesce :)
Kad rece grcevi,pa nema ih jedno 4-5dana,samo sto je do 2H dreka,nespava mu se i hoce na ruke,zaspi koliko ga spustim on trazi mene i pocinje vristanje,pa opet uspavljivanje i setanje po sobi,pa ista prica tek iz treceg puta zaspi dobro i budi se tek oko 5-6h,i onda u 9h to moram da ga budim inace bi spavao do podne..jedino se ujutru malo naspavam,cudno kazu da bebe puno spavaju al ovaj moj ne,na pocetku je bio dobar al sad samo vristi i hoce na ruke,ljuti se puno..kad ga drzim miran je cuti,inace nevoli muziku,i nevoli da mu se peva,ali zato obozava da mu se prica,.dize puno glavicu...kazu babe da ce ranije da prohoda...
Jer ti majka jos tu?

Back