SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Još razmišlja ,rekla sam mu da Gabriel ima dovoljan broj, daljinskih, telefona pravi-ne koristi on dječije,:telefon:
flaša, auta za igranje ali vidjet ćemo šta će odlučit...hihihhiihih
mada neda se on tako lako, nije on laka riba..:confused:

"Majka do majke, provodadžika do provodadžike", Maslačak do maslačka... Saveti o bebama. Šta reći a ne napraviti bebu... pardon, grešku. Najgore je što se tom temom nisam često bavio, ako sam se ikad dosad, osim njihovim pravljenjem, bavio, pa će se usled mog neizgrađenog stava o pitanjima koja izviru iz nje, većina rečenica verovatno završavati znakom pitanja a ne znakom odgovora.

Međutim, verovatno zato što je moje latentno mišljenje da otac deteta ne mora nužno imati moral, i da se njemu ne mogu poveriti nikakve obaveze ni uloge u čuvanju deteta, i da svet koji zavisi od njegovog delovanja traba da ostane neukaljan bebećim izmetom, moja pitanja i poneki savetčić su, zahvaljujući njihovoj formulaciji, u neku ruku i moji stavovi i odgovori. Tako mi se bar čini.

U svakom slučaju, ubeđen sam da gora tema ne postoji, i sve ću učiniti da je se što pre rešim. Zamlaćujući se njome, nisam ni primetio da je već polasedam uveče!

Haha, šalim se, naravno, hteo sam malkice da vas nasmejem, drage majke! : ))

Ma potvrdila mi je majka da jeste kortikosteroid, nesto na E... ali vec je gotovo, vec joj je mazala 5 dana, evo jutros 5ti dan :dash: i sad nece vise... e u persun...

Mozda je Elocom?

Kockice, srecan ti rodjendan (au al kasniiiim ali ces mi oprostiti!)

E a na temu Elocoma (ako je to preporucio pedijatar) - sa mesec dana nam se pojavio ekcem po obrscicima i rukicama, nije nista pomagalo, ali Elocom jeste i od tada se vise nije vratilo (da cuknem o drvo). Moras da pazis da ne ide na sunce kad ima tu kremicu na licu i moras da pazis kad je vec stavljas da niposto ne prekardasis tih 5 dana

pisem posle

sad moram da trcim

Mozda je Elocom?

Kockice, srecan ti rodjendan (au al kasniiiim ali ces mi oprostiti!)

E a na temu Elocoma (ako je to preporucio pedijatar) - sa mesec dana nam se pojavio ekcem po obrscicima i rukicama, nije nista pomagalo, ali Elocom jeste i od tada se vise nije vratilo (da cuknem o drvo). Moras da pazis da ne ide na sunce kad ima tu kremicu na licu i moras da pazis kad je vec stavljas da niposto ne prekardasis tih 5 dana

pisem posle

sad moram da trcim

E danas idem za Bg pa cu videti kako se zove krema :aha:

I hvala :D bitno da si se setila, nebitno kad :aha:

jao žene da vas pitam nešto, nemojte mi se smejati :rumenko:
kako izgleda taj ekcem?
Jel' može da se pojavi na prstu, ono baš na jagodici?

Stefan se baš davno opekao na jagodicu palca na ruci, i tu mu je stalno ostala da se kao peruta koža, kao da nikad nije zaraslo normalno:confused: U proncipu ga ne boli, ali je baš osetljiv taj deo kože, i često se pojave neke ranice, ili posekotine i sl.
jel' moguće da je to ekcem?

Hm...u pocetku izgleda kao jaaaakooo suva koza...a na dodir je, onako, hrapavo...cesto crveno...a kod jacih oblika se pojavljuju sitne bubuljice koje dete (posto svrbi) rascese, pa se pojave ranice...
E sad, da li je to kod tebe, tj kod Stefe, slucaj...ne znam...
:D

Cao drage mame nadam se da mi vi mozete dati dobar savet.
Sta mislite o otvaranju radnje koja bi se bavila iznajmljivanjem decijih stvarcica tipa skafanderi,dubak,cipelice i jos nesto sto deca mogu da nose samo par meseci.I jos bi tu moglo biti kostimi za maskembal.Sta mislite o tome? Hvala svima unapred na odgovorima

Cao drage mame nadam se da mi vi mozete dati dobar savet.
Sta mislite o otvaranju radnje koja bi se bavila iznajmljivanjem decijih stvarcica tipa skafanderi,dubak,cipelice i jos nesto sto deca mogu da nose samo par meseci.I jos bi tu moglo biti kostimi za maskembal.Sta mislite o tome? Hvala svima unapred na odgovorima
Ja licno nikada nebi iznjmila nesto od garderobe a pogotovo ne od obuce za bebu......jer beba za prve korake mora da ima nove cipelice.......Mozda da probas sa decijim butikom....Kostimi ti nisu losa ideja.....To je ipak za vejike djugaje........pozzzzzz

ni ja ne bih obukla mom sinu nesto sto je neko drugi nosio, a pogotovo cipelice u kojem se druga beba znojila, nekako mi ne ide. ja zivim u becu i tu dosta ljudi kupuju polovne stvari za decu, prosto da ne poverujes, a to su obicno austrijanci. kod nas to ne bi islo ja mislim.

Kod nas je postalo uobičajeno da bebe nose garderobicu koju naslede od rođaka ili bliskih prijatelja.
U tom slučaju hoću da obučem detetu nošenu stvar, znam odakle dolazi...

Ni u jednom drugom slučaju ne bih obukla detetu nešto nošeno, cipelice pogotovo ne.

Osim toga, osnovna odeća za bebe i jako malu decu su bodići, koji su na većem delu dečije kože
i jednostavmo ja MORAM da budem sigurna da je to novo.

Možda grešim ali ja ne mogu drugačije...

Naravno, jer imaš izbor. Neko nema.

Osim toga, iskuvavanje je "majka".

Slazem se.
A imala sam priliku da posetim fabriku "IANA",pre nego sto su se preselili u Rumuniju i ne mozete ni zamisliti u kojoj prasini i prljavstini bude robica i kuda sve prodje dok se ne sasije..a tek magacini:roll: mogu misliti kako je to sada u Rumuniji ili Kini.....

Back