SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bonzita, sasvim je moguce da se cisti, sire mu se disajni putevi, on se adaptira na spoljni svet - dete je jako malo. Ako nece da racka, ma temperaturu, budi se, place - onda se bas bas zabrini. Za sad, verujem da je sve OK
Hvala ti,jede hvala bogu super,samo dugacko po 30-40min,lenj je i uvek spava,nikad nije zavrsio flasicu a da ne zaspi,cekam da podrigne,i taman pomislim super zaspao je sad cu i ja da se malo odmorim ,spustim ga kad on otvori okice i to sirom ko da uopste nije ni spavao,a to pistanje,kazem cuje se ponekad ali kad to krene nekako brze i teze dise,daj boze da je to sto ti kazes...jooj hvala vam svima,mozda se previse panicim,ali razumi te me...pozdrav za sve mame i ljubac za bebirone :heart:

jedno pitanje za mame koje su davale ili daju adaptirano mleko svojim bebicama:Na koliko sati ste davale flasicu?Ja na tri sata,ali primecujem da vec na dva ili dva ipo sata trazi bas...On ima 24dana,i sad pije 100-110ml,nekad 5O,al to kad popije 50 onda posle sat vremena vristi,malo mu je al ja sta da radim kad nema sanse da ga budis zaspi i gotovo,svasta mozes da mu radis i nista nepomaze...

Naravno da te razumemo! Skoro se svaka od nas postavljala ista pitanja. Ja sam cak jedno vreme belezila i boju i strukturu svake pojedinacne stolice, svaki uzdah, izdah, vreme spavanja izmedju obroka...da covek poludi. Onda nekako sve dodje na svoje - ti naucis bar otprilike sta sve sto bebac radi znaci i polako se opustas....

jedno pitanje za mame koje su davale ili daju adaptirano mleko svojim bebicama:Na koliko sati ste davale flasicu?Ja na tri sata,ali primecujem da vec na dva ili dva ipo sata trazi bas...On ima 24dana,i sad pije 100-110ml,nekad 5O,al to kad popije 50 onda posle sat vremena vristi,malo mu je al ja sta da radim kad nema sanse da ga budis zaspi i gotovo,svasta mozes da mu radis i nista nepomaze...

Ja sam se trudila da bude na tri sata, jer mu mozes opteretiti stomacic ako mu na polusvareno mleko dodas novo. Mozda treba da promenis formulu i pocnes da mu dajes neku koja vise zasiti.

cao mamice ! evo i ja da se javim......moj bebac vec 4 dana ima upalu krajnika,pije alfacet antibiotik...ali sad je poceo nekako cudno da dise sto u pocetku nije,pogotovo kad spava cujem da hrce onako iz nosica,na plucima nema nista i kad sam pokusala da mu izvucem iz nosica nije bilo nista,malo mi to cudno,inace i ja sam bas bolesna,sastavila me gripa nadam se da nece na njega :(,pokusavam maksimalno da ga izolujem....evo pitanje u vezi antibiotika-jel se obavezno uporedo daje i probiotik?

cao mamice ! evo i ja da se javim......moj bebac vec 4 dana ima upalu krajnika,pije alfacet antibiotik...ali sad je poceo nekako cudno da dise sto u pocetku nije,pogotovo kad spava cujem da hrce onako iz nosica,na plucima nema nista i kad sam pokusala da mu izvucem iz nosica nije bilo nista,malo mi to cudno,inace i ja sam bas bolesna,sastavila me gripa nadam se da nece na njega :(,pokusavam maksimalno da ga izolujem....evo pitanje u vezi antibiotika-jel se obavezno uporedo daje i probiotik?

Jadnice malo...u nosic mu prvo stavi fizioloskog rastvora,da malo rastvori sluz ako je ima i onda izvlaci sa pumpicom.A probiotik je preporucljivo uzimati uporedo sa antibiotikom jer ovaj zadnji dobro uzdrma probavni sistem,pa se probiotikom pomaze flori.A nije obavezan.

meni je ona teniska loptica u sisi prosla do sutradan uvece, ali sta sam joj radilaaaaaaaa

bolelo je strasno masirala ko mutava, tusirala i stavljala obloge, nocu zaspim sa oblogom.

I meni se to desilo..boli zlo, ali samo stavim bebana na tu dojku i on mukica vuce do iznemoglosti, a ja masiram i tusiram toplom vodom..vrelom vodom...taman da prokuva mlekce lol lol I on se nervira jer nista ne ide ,a trudi se..sta cu..moram tako ..pokvarila mi se pumpa..a i nek vezba malo..hehe..grozna sam...

mamice kako vi oblacita vase bebice, na ovo lepo vreme?
moj mali ima dva meseca, i ja njemu obucem bodi, dzempercic tanki, hulahopkice, pantalonice, patikice, pamucnu kapu i jaknu plisanu koja je deblja a ima i kapuljacu koju mu isto stavim, pa sad ja nemam pojma da li mu je toplo. stavim ga u kolica, pa ne znam da li da skinem ono odgore da je ceo slobodan ili da li da ga pokrijem cebencetom, pojma nemam sta da radim a da mu ne bude pretoplo ili kojim slucajem hladno

heh.
to sa oblachenjem zna da bude zajebato.

iskreno, ja oblachim dete kako oblachim sebe. kad kazzem, kako oblachim sebe, mislim, kako mi se obuche muzz s obzirom da mene drmaju hormoni i da nemam pojma dal` je stvarno hladno il` je stvarno toplo.
kada zaspi u kolicima, obavezno ga pokrijem cebencetom il` frotirom zato shto mislim da je onome ko spava uvek hladnije. polazim od toga da se i leti, kad se zaspi na plazzi npr, ljudi pokriju malo. prosto hladnije ti je.

..meni su rekli da bebe do oko 6 meseci treba oblachiti tako
da imaju jedan sloj garderobe vishe nego mi..
..znachi, ako je meni za majicu kratkih rukava, onda je bebi za tanku pamuchnu
majichicu sa dugachkim..
ako je meni za duks, beba ima i dzemperic ili jaknicu..itd..
..na nogicama isto..kapicu kad god mrda vetar..
..posle pola godine, polako smanjivati, da bi oko prvog rodjendana
nosila isto shto i mi..
..a pokrivanje kad zaspi - obavezno, pa i mi se pokrivamo... :)

..mada - ako je 35C, necu ni bebi obuci duge rukave i duge nogavice..
..malo logike, malo osecaja..
..istina je da se zbog male mase (koja pravi toplotu) i
velike povrshine (koja odaje toplotu) bebe mnogo brze "ohlade" nego mi..

E vidis meni je dr. rekla kontra...jedan rukav manje nego mi...:think::think:
Sad u kuci ima bodi i pantalonice i carapice...naravno da ga pokrijem kad spava..s'tim sto se on brze bolje otkrije..stalno mu pipkam ruke da nisu hladne, ako jesu znaci da mu je hladno i obrnuto..pa se nekako i po tome povodim...
A i ovo nije prvi put da cujem da se misljenja pedijatra razlikuje, gotovo u vezi svega...:dash:

Sad u kuci ima bodi i pantalonice i carapice...naravno da ga pokrijem kad spava..s'tim sto se on brze bolje otkrije..stalno mu pipkam ruke da nisu hladne, ako jesu znaci da mu je hladno i obrnuto..pa se nekako i po tome povodim...
A i ovo nije prvi put da cujem da se misljenja pedijatra razlikuje, gotovo u vezi svega...:dash:

Zar bebama ne treba da budu hladne ruke?! :eek: :think:

..kako rukav manje? :eek:
..znachi ako ti izadjesh u jakni, bebu vodish u duksu? ..meni to nije bash logichno.. :think:

Meni je bitno da mi imamo dobre tople patikice ili cipelice i obavezno kapicu zbog vetra..posto je ovo vreme varljivo...toplo na suncu a u hladovini te vetar zaledi...bodic naravno do tela...tanju duksericu i jednu topliju deblju duksericu u fazonu jaknice ili neka tanja jaknica...tako se mi oblacimo ovih dana...ne vidim da se znoji da mu je pretoplo a ni rukice mu nisu hladne onako normalno...

Back