SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A kad su vase bebe dobile grceve, dal su ih uopste imali i koliko su im trajali?! :think:
Moja Marta je dobila kolike sa 7 dana vec, evo sad joj je 6ta nedelja i sad je nikad gore :sad2:

..sin - od 7 dana do dva meseca.. :(
..uzasno..bez ikakvog reagovanja na nashe pokushaje da mu pomognemo.. :sad2:
..cerka, 4 godine starija, jedne noci je prekmezila, sa oko 5-6 nedelja i to je bilo to.. :heart:
..ozbiljno sam mislila da neshto nije kako treba sa njim.. :sad2:
..a onda, jednog dana, kao da je neko zavrnuo slavinu suza ili pritisnuo prekidach za
bolno skupljanje nozica i dranje bez utehe - kraj.. :heart:

Fala vam na odgovorima :) Znaci zubi.. Iz faze u fazu :D

Moja mala evo jos ume da zeza sa grcevima, kazu ista je njen tata koji je imao valjda puna 3 meseca tako da ja cekam jos te famozne 2 nedelje da prodju... da vidim kako je to :D Ovde su mnogi porucivali neki homeopatski lek za grceve, kazu momentalno drugo dete drze u rukama kako dobro radi. Sta znam, ja ono standardno, topla pelena, termoscic, leteca poza...

Jel moze mleko odjednom da prestane? Jutros dojim kad ona place - prazna sika :( Nadam se da ne moze... Jes da nisam sad nesto prepuna mleka i inace al drzim se.

Moja beba ima 48 dana i pije nestle nativu jer 15. dan mi je odjednom prestalo mleko.Bila sam kod dr. jer mi stvarno nije bilo jasno zasto beba place,kad ono,dodala 80 gr. za 15 dana.I tad su me pregledali i rekli da nemam ni grama mleka.Kako je to moguce odjednom uopste mi nije jasno.Pozdrav svim mamama i bebama:lol:

drage mame da se pohvalim,Gabrielu izlaze još 2 zubića,izgleda to kod njega sve ide u paru...sada već ima 12...i on je počeo da balavi u drugom mesecu,a prva 2 zubića su mu izašla sa 4 meseca...
a što se grčeva tiče,jao,njemu je trajalo do navršenih 4 meseci od 7 dana,baš se namučio,a onda kao iz vedra neba jedan dan ništa,drugi dan ništa,treći dan ništa,i od tada ništa...jes da prducka kada je vetrovito ili kada dolazi hladan front,ali grčeve nema...

pozdrav mamicama..
Imam opet pitanjce za vas...
Dobila sam od sestre Chicco korpu-nosiljku Synthesis. nadam se da znate na sta mislim. Onase koristi od rodjenja pa do valjda nekoliko meseci. E, sad ona vecita dilema kod Chicco-vih proizvoda. korpa je skroz udubljena i meni je frka da nosim malu bebu u tome. Inace i njihove lezaljke za bebe su udubljenije od drugih. A opet, Chicco je poznata firma, ne bi valjda pravili nesto sto je stetno za bebe. Citala sam da kod nas preporucuju ne vise od 2h provedenih u toj korpi.
Ima li neko od vas ti i da li ste pitali pedijatra za koriscenje?

Ja sam imala sediste za kola koje moze da se koristi i kao korpa za iznosenje iz porodiulista i bas je udubljeno. Kazu da je takav polozaj za bebe i prirodniji jer su tako stajale u stomaku nego kada ih stavimo skroz na ravno.
Sintezis sam imala odvojeno i drugaciji je bio pa ne vredi da komentarisem. Nisam ga koristila bas nesto mnogo.

pozdrav mamicama..
Imam opet pitanjce za vas...
Dobila sam od sestre Chicco korpu-nosiljku Synthesis. nadam se da znate na sta mislim. Onase koristi od rodjenja pa do valjda nekoliko meseci. E, sad ona vecita dilema kod Chicco-vih proizvoda. korpa je skroz udubljena i meni je frka da nosim malu bebu u tome. Inace i njihove lezaljke za bebe su udubljenije od drugih. A opet, Chicco je poznata firma, ne bi valjda pravili nesto sto je stetno za bebe. Citala sam da kod nas preporucuju ne vise od 2h provedenih u toj korpi.
Ima li neko od vas ti i da li ste pitali pedijatra za koriscenje?

To je bukvalno korpa i služi za nošenje bebe. Znači, ne beba stalno da bude u njoj. Tih dva sata je verovatno realno ako tako piše. Ja sam mog Luku vozila kolima i svuda nosila u takvoj korpi, a sa neka 3-4 meseca sam ga sve duže držala u njoj i bilo je sve ok.

Back