SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
klincu su mi se pojavile juche po ledjima sitne bubuljichice, rashtrkanije, boje kozze ili malo tamnije (kako koja), tvrde.
ne liche na osip.
jutros su mu se rasgirile i po stomaku. nema po rukama i nogama.
ne liche mi ni na alergiju.

el ima neko neke ideje?

Imam ja, pošto vidim da si iz Bgd-a, odeš u Džordža Vašingtona-na kožno, ne treba ti uput, malu decu primaju preko reda, sve ispadne brzo i saznaš šta je. Brzo i ne boli. Rade i poslepodne.

Moje dete je od juce nepodnosljivo toliko je razdrazljiv i placljiv i nista nece ni u kolica,ni da sedi ,ni da lezi vec samo da ga uzmem i onda kada ga uzmem on opet ne zna sta ce sa sobom,cas se smeje,cas place!!!!! Probale sam da mu gurnem prst u usta i jedva uspela i otprilike ma mestu gornje 4 i 5-ice cini mi se da su desni malo zadebljane i poceo je da place kad sam presla preko tog mesta....inace imamo 9 meseci i 4 gore i 3 dole zuba,jel moguce da mu ide neki kutnjak?????:dash::dontunderstand::besna:

Moje dete je od juce nepodnosljivo toliko je razdrazljiv i placljiv i nista nece ni u kolica,ni da sedi ,ni da lezi vec samo da ga uzmem i onda kada ga uzmem on opet ne zna sta ce sa sobom,cas se smeje,cas place!!!!! Probale sam da mu gurnem prst u usta i jedva uspela i otprilike ma mestu gornje 4 i 5-ice cini mi se da su desni malo zadebljane i poceo je da place kad sam presla preko tog mesta....inace imamo 9 meseci i 4 gore i 3 dole zuba,jel moguce da mu ide neki kutnjak?????:dash::dontunderstand::besna:

moguće,mi smo ti veoma dobar primer da nema pravila sa zubićima,odnosno nije kod svakog deteta kao u knjizi...

pa lakše bi bilo da kažeš koju temperaturu ima,i onda možemo reći da li je to normalno ili ne...ovako samo nagađamo...inače za bebe sve višlje od 38,5 se smatra temperaturom...sve niže od toga ne,i pedijatri kažu pre nego što počneš davati Paracetamol da bebin termometar sam treba da se izbori sa temperaturom...

поздрав свима:)
моја мала принцеза успешно савладала прву немлечну храну: јуче и данас је баш лепо ручкала сокић од јабукице...
љуби је мајка:)
поздрав свим бебама и мамама:cmok::cmok2::zag:

поздрав свима:)
моја мала принцеза успешно савладала прву немлечну храну: јуче и данас је баш лепо ручкала сокић од јабукице...
љуби је мајка:)
поздрав свим бебама и мамама:cmok::cmok2::zag:

Jao, kako su slatki ovi počeci, prvi sokić, prva klopica, prvi koraci :D

Čestitamo i mami i princezi!

Hoću i ja bebuuuu...:heart:

bili kod dr za onaj osip po telu i ispostavilo se da baba nije dobro isprala tregerache. eto. i to se deshava. :D

a danas mi je najveca mladalachka ljubav javio da ce postati tata. i obradovala sam se. nije za ovu temu, al` reko` kad kucam. :D

da, da. i ja dva puta. al` desila se omashka. ebi ga. :D

i da.
juche kad sam bila kod dr, rekla mi je NE za jogurt, kiselo mleko i pavlaku do punih 9 meseci.

i ja sam počela ranije..uglavnom bebama koje su na adaptiranom mleko već sa 7-8 meseci preporučuju mladi sir,kiselo mleko,jogurt...bebama koje sisaju od 9 meseci...moj obožava sve mlečne proizvode uključujući i voćni jogurt,i počela sam mu recimo mladi sir davati sa 7 meseci,sa 8 kiselo mleko i jogurt,sa 9 voćni jogurt...

moj klinac je isto tako krenuo da bali u trecem meecu i bali do dan danas, sa manjim prekidima kada malo manje bali ili periodima kad malo vishe bali...
na kontroli u trecem mesecu dr mi je rekla da to curenje mozze da krene i do tri meseca pred izbijanje prvog zuba. tako je i bilo. prve zube je dobio knjishki, u 6om mesecu.

A kad su vase bebe dobile grceve, dal su ih uopste imali i koliko su im trajali?! :think:
Moja Marta je dobila kolike sa 7 dana vec, evo sad joj je 6ta nedelja i sad je nikad gore :sad2:

ми смо се можда неких 2 месеца "мучили"... Ана, хвала Богу, није имала неких великих проблема, а и то је трајало до другог месеца, отприлике...
:heart::cmok::cmok2::zag:за нашу другарицу...

Back