SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
eto nam uzroka. pa vodi je kod pedijatra zbog tog osipa, a povidon jod izbaci iz upotrebe zeno i to odmah. on je mnogooo jak za osetljivu bebinu kozu, on pece, nije ni cudo sto place. ako je obicni ojed tretiraj sa malo pavloviceve masti, nikako mnogo i nikako unutra, samo spolja. ali ipak idi kod lekara a jod baci!!!!

Mi generalno nismo imali problema sa grcevima i bukom ali su zato kumovi 3 fena promenili za vreme trajanja grceva a i usisivac je radio,dok je komsisko dete bilo mirno samo uz buku motora njihovog auta...u cemu je caka ne znam ali da pomaze-POMAZE!!! Provereno.... pa probajte mada se klinci svi do jednog razlikuju...

A ja se pitam kakav je to ovaj moj bebac kad mu ne smeta usisivac, usisavam a on cuti i samo trepce, bas mi je bilo cudno (isto je reagovao i na mikser pre neki dan). A onda sam se setila da mi sa starijim sinom dok je bio beba nikad ni na kraj pameti nije palo da ukljucim usisivac dok je on u sobi, taman posla, da stresiram dete! Eto kako iz straha i neznanja sebi komplikujemo zivot! A eto i dokaza koliko smo opusteniji sa drugim detetom, u prvo gledamo ko da je od stakla, i panicimo zbog kojekakvih sitnica...

Eto i nas dvoje da se prijavimo posle sto godina:D
Nikola ima simpatiju koja se zove Milica.Vaspitacica kaze da se njih dvoje non stop jure po sobi:cmok:. Cini mise da ce to biti ljubav jos iz pelena:super:.Razlika izmedju njih dvoje je nekoliko dana. Naucio je da pije iz case.Ja mu sipam malo vodice i on navrne kao veliki.Nekad malo promasi usta pa se sav ispoliva:lol: Nece vise da pije iz flasice. Valjda misli da je sad veliki decko:roll:

Ponovo nam se desilo predveče. Jedva smo je okupali i obukli. Ako je samo pustim iz ruke odmah kreće ludilo. Počela sam da sumnjam da ipak ima neki razlog tog njenog plača, tj.već par dana joj je crvena guza i piškilica (kako je mi zovemo) i ima neki osip. Povremeno joj mažemo povidon jod (ponekad zna da plače i zbog toga jer je valjda peče) i stalno pavlovićevu. To crvenilo nikako da se povuče. Presvlačim je čim vidim da se ukakila. Stvarno ne znam da li je to razlog jer njene histerije kreću odjednom.
I kako da je izvedem napolje kad mi ona ne da ni da je obučem, sva se baca, vrišti. A i celu zgradu bih digla na noge.
Mama moje drugarice mi je pričala da joj je pedijatar savetovao da kad joj dete ima takve histerične napade da je baci pod hladan tuš. Meni je to nekako suviše grubo.

slatka na brzinu ti pišem...vidiš i sama šta je uzrok,taj osip može strašno da ih boli,pa onda negoduju da obratiš pažnju i tretiraš problem...a rešavaš ga ovako...pod obavezno guzu peri vodom,nikako ne koristi vlažne maramice dok ovo traje,a savetujem i sve mame da kod kuće perete guzu deci,umesto vlažnih maramica....posle dobro osušiš guzu,i najefektivnije je Sebamed krema protiv ojeda...za čas posla će nestati crvenilo...može biti od neke hrane koja je bila jača,pa izlazi sa urinom i stolicom i izjedu tu tanku kožu...tkz.histerični napadu kod Valentine su verovatno zbog toga jer je boli...

Ma povidon jod joj razblažavamo sa vodom i to joj je prošli put pomoglo ali sada nikako da prođe. Noćas je nekoliko puta vriskala u snu i kao da zaplače pa nastavi da spava. Stvarno ne znam da li je to zbog tog osipa, zubića (mada mi ne izgleda kao da je to) ili se samo glupira. Malopre sam je uspavljivala i držim je na rukama jer drugačije neće da zaspi ali sada me dodatno maltretira jer mi ne da ni da sednem. Ako samo krenem da se spuštam počinje da vrišti i plače a kad ustanem sve je u redu. Meni to ipak liči na njen bezobrazluk. I da, non stop traži da je držim, neće da me pusti tako da baš ništa ne mogu da uradim od nje. Jedva čekam da joj se završi ova faza.

Ma povidon jod joj razblažavamo sa vodom i to joj je prošli put pomoglo ali sada nikako da prođe. Noćas je nekoliko puta vriskala u snu i kao da zaplače pa nastavi da spava. Stvarno ne znam da li je to zbog tog osipa, zubića (mada mi ne izgleda kao da je to) ili se samo glupira. Malopre sam je uspavljivala i držim je na rukama jer drugačije neće da zaspi ali sada me dodatno maltretira jer mi ne da ni da sednem. Ako samo krenem da se spuštam počinje da vrišti i plače a kad ustanem sve je u redu. Meni to ipak liči na njen bezobrazluk. I da, non stop traži da je držim, neće da me pusti tako da baš ništa ne mogu da uradim od nje. Jedva čekam da joj se završi ova faza.

Pa idite ipak do lekara,pa ces biti sigurna,neka ti da nesto za taj osip ako se povuce i ona nastavi onda su njene bubice pa razvijajte taktiku....mada ni taj osip sigurno nije prijatan,jos i pelenica pa piski,pa kaki....moguce da je pecka sve to.

Mislim da ipak nije bezobrazluk u pitanju, jos je ona mala, nesto je muci.
Verujem da ti je tesko, drz se, proci ce.
Najbolje da ipak odete do pedijatra.
:cmok2:

E jedva ja "kontam" ovo moje dete...nece da jede vec par dana...kad ga stavim u hranilicu samo nesto cinjuce (inace ne prica, vec samo skici i pruza ruku kad nesto hoce)...i sinoc kao veceramo i ja shvatim da covek hoce sam da jede...:lol: presladak je kad mu stavim na tacnu komadice sira i hleba i sunke, a on kupi malim prsticima, i cak i mene hrani... :lol: Tako da sad kod svakog hranjenja moram i njemu samom da dam da jede i da ga ja hranim da bi nesto pojeo... :zag:

E jedva ja "kontam" ovo moje dete...nece da jede vec par dana...kad ga stavim u hranilicu samo nesto cinjuce (inace ne prica, vec samo skici i pruza ruku kad nesto hoce)...i sinoc kao veceramo i ja shvatim da covek hoce sam da jede...:lol: presladak je kad mu stavim na tacnu komadice sira i hleba i sunke, a on kupi malim prsticima, i cak i mene hrani... :lol: Tako da sad kod svakog hranjenja moram i njemu samom da dam da jede i da ga ja hranim da bi nesto pojeo... :zag:

ooo pa mi smo veliki i samostalni,ljubim ih u te prstice male slatke.... bravo za drgarića!!!:klap:

Nikola ima simpatiju koja se zove Milica.Vaspitacica kaze da se njih dvoje non stop jure po sobi:cmok:. Cini mise da ce to biti ljubav jos iz pelena:super:.Razlika izmedju njih dvoje je nekoliko dana. Naucio je da pije iz case.Ja mu sipam malo vodice i on navrne kao veliki.Nekad malo promasi usta pa se sav ispoliva:lol: Nece vise da pije iz flasice. Valjda misli da je sad veliki decko:roll:

Jao jeste veliki decko, kako je porastao! Lep je kao lutka!

Znaci pocelo je ljubav i te stvari....slatki su!!!!:heart: I kako mislis mama da dasa ima devojku i da pije iz flasice!!!!

Uh...kako bih ja volela da moj pije iz case...Andrija jos uvek nece sam da uzme flasicu...kad legne da spava i pre toga pije mleko ja mu drzim flasicu i nateram ga da uzme sam...a on, frajer, izvadi flasicu i daje meni...uz neizostavno cijukanje, sto znaci> Uzmi mama, da mi das mleko... :D

pozdrav svima,
ja sam nova mama i imam problemcic, pa mi treba vase iskustvo. beba mi je stara nedelju dana. imam ranice na bradavici i beba kad sisa ide krv, pa sam odlucila da ispumpavam mleko dok to ne zaraste. a u medjuvremenu barem jednom ga stavim na zdraviju sisu, da je ne zaboravi.

zanima me koliko mleka treba da mu dajem, za sada mu dajem po 50 ili 60ml mog mleka na svakih 2, 3 a nekad i 4 sata kad odspava dobro, da li to radim kako treba?

na levoj siki imam malo deo koji se stvrdnuo. nesto kao cvorevi, to cu da masiram, zanima me jel ima neka posebna masaza ili to bilo kako masiram samo da razbijem to

hvala unapred

pozdrav svima,
ja sam nova mama i imam problemcic, pa mi treba vase iskustvo. beba mi je stara nedelju dana. imam ranice na bradavici i beba kad sisa ide krv, pa sam odlucila da ispumpavam mleko dok to ne zaraste. a u medjuvremenu barem jednom ga stavim na zdraviju sisu, da je ne zaboravi.

zanima me koliko mleka treba da mu dajem, za sada mu dajem po 50 ili 60ml mog mleka na svakih 2, 3 a nekad i 4 sata kad odspava dobro, da li to radim kako treba?

na levoj siki imam malo deo koji se stvrdnuo. nesto kao cvorevi, to cu da masiram, zanima me jel ima neka posebna masaza ili to bilo kako masiram samo da razbijem to

hvala unapred

Prvo, kupi DM Babylove kremu za bradavice da sto pre zarastu.
Grudi masiraj kruznim pokretima dok ne "razbijes" cvor.
Ako beba spava, ne brini, radis kako treba!

Mame POMAGAJTE Keki mi se skroz zapusio,jutros bili kod lekara doduse za druge stvari i kazem ja njoj da je poceo nocas da se malo cuje i da teze dise i ona ni da ga poslusa,samo kaze spirajte fizjoloskim i to je sve....kad eto ti on zaribao,slajma koliko hoces,ima cak i blago povisenu temperaturu.... napravila sam i onaj rastvor od korena belog sleza,ne znam koliko to pomaze,sta bi mogla jos,kakva su vam iskustva!!!!

Nama jedino beli slez...i za ispomoc Sterimar Cu

Sterimar Cu JE? STA? Jel smem to da dam bez pedijatra,mada nju ionako zabole bas!!!! Evo sad je poceo i da kaslje valjda mu se sliva taj slajm pa iskasljava! Jeste imali te pojave!!!! Sludjena sam ovo nam se desava prvi put otkako se rodio pa nemojte da se ljutite ako sam malo dosadna!!! Koliko cesto mogu da mu spiram tim slezom??

Sterimar Cu je rastvor morske soli sa dodatkom bakra i sme da se daje bebama do 14 dana. Nama pedijatar nije preporucivao ni jedne druge kapi za nos jer je bila bas bas mala kad joj se nosic popuno zapusio.

JA sam sa belim slezom mozda malo i preterivala - kako vidim da se zacepila - ja ga tako krnem u nos. I pravila sam joj i cajic od toga jer se sve spustalo na pluca.

Znam da su majke ovde mnogo koristile pumpice za nos, u nasem slucaju je bilo nemoguce - prvo zbog mog straha a potom i zbog toga sto je ona uzasno nemirna

JA sam sa belim slezom mozda malo i preterivala - kako vidim da se zacepila - ja ga tako krnem u nos. I pravila sam joj i cajic od toga jer se sve spustalo na pluca.

Znam da su majke ovde mnogo koristile pumpice za nos, u nasem slucaju je bilo nemoguce - prvo zbog mog straha a potom i zbog toga sto je ona uzasno nemirna

hvala u svakom slucaju,mada me sad nervira taj kasalj sto se javio.... a i nos je poceo da curi i .....

pozdrav svima,

hvala unapred

покушај да брадавице држиш што више на ваздуху, тако ће најбрже зарасти... (ја сам неколико дана ходала полугола у кући, али је вредело!)
што се количине млека тиче - нама је патронажна сестра рекла да ако остане у флашици значи да се довољно најела. мада, ако ти лепо спава - вероватно си погодила количину, јер би иначе плакала да је гладан
што се масаже тиче - ја сам ишла из разних углова, притискала, масирала, покушај под топлу воду, да мало размекшаш...
срећно!

Mame POMAGAJTE Keki mi se skroz zapusio,jutros bili kod lekara doduse za druge stvari i kazem ja njoj da je poceo nocas da se malo cuje i da teze dise i ona ni da ga poslusa,samo kaze spirajte fizjoloskim i to je sve....kad eto ti on zaribao,slajma koliko hoces,ima cak i blago povisenu temperaturu.... napravila sam i onaj rastvor od korena belog sleza,ne znam koliko to pomaze,sta bi mogla jos,kakva su vam iskustva!!!!
Zbog takvih lekara u Domu Zdravlja mi prešli privatno. Za 400 dinara odemo kad hoćemo, čekamo najduže 15 minuta (kad je najveća gužva), pregleda mu uvek sve: uši, grlo, sluša pluća... prepiše lekove i potanko objasni šta, kad i koliko da mu dajem. Od tada nikada nije bio bolestan duže od 7 dana, a već posle 2 dana bi mu bilo mnogo bolje.
A u Dom Zdravlja smo išli svaki drugi dan, po 2-3 nedelje, pili raznorazne lekove i bilo je nemoguće skroz ozdraviti. Tamo više ni mrtva ne idem.
A mogu i telefonom da ga nazovem u svako doba dana i noći i pitam šta god me interesuje. Naravno dolazi i u kućne posete, to košta mnogo više, ali do sada nismo imali potrebe za tim...

Back