SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da, pravilo i jeste da se povrce i voce jede u sezoni, prirodno gajeno, a van sezone je opasno. E sad, u vecini zemalja nemas nikakve sanse da nadjes prirodno voce i povrce jer ima svega preko cele godine.....

Joj ma danas je ovde sve umetno....stvarno ne znam vise kako hraniti ovu decu,najradije bi na selo pa uzgajala stoku i imala vrt sve biolosko i zdravo bez hormona,i ostalih djakonija....strasno...svi se cudimo kako su ove nove generacje svi visoki,veliki pa kako nece koliko su se hormona za rast nagutali!!!
Pricam sa pedijatrom u vezi toga i oni isto ne znaju sta da savetuju...kaze zbog jedne stvari bolje je davati recimo kupovne vockice jer oni moraju da koriste voce koje nije tretirano svom tom hemijom.I stalno su kontorlisani,dok recimo jabuka koju kupimo je puna svega i svacega...A opet s'druge strane yebes hranu koja mozde da stoji 2 god.:confused:

Joj ma danas je ovde sve umetno....stvarno ne znam vise kako hraniti ovu decu,najradije bi na selo pa uzgajala stoku i imala vrt sve biolosko i zdravo bez hormona,i ostalih djakonija....strasno...svi se cudimo kako su ove nove generacje svi visoki,veliki pa kako nece koliko su se hormona za rast nagutali!!!
Pricam sa pedijatrom u vezi toga i oni isto ne znaju sta da savetuju...kaze zbog jedne stvari bolje je davati recimo kupovne vockice jer oni moraju da koriste voce koje nije tretirano svom tom hemijom.I stalno su kontorlisani,dok recimo jabuka koju kupimo je puna svega i svacega...A opet s'druge strane yebes hranu koja mozde da stoji 2 god.:confused:

Ma znam, ja sam od tog voca i povrca oticala. :sad2:

Probaj da nadjes one radnje sa organskim vocem i povrcem, jeste da je 7 puta skuplje, ali je sigurnije.

Joj to za tikvice me iznenadilo,ja mojoj dajem od prvih slanih kasica:sad2:

znash kako su meni rekli ljudi koji ih uzgajaju.

cvet ovih prvih tikvica se oprashuje hormonom kako bi shto pre porasle. chovek na pijaci nije hteo da mi proda, kad sam mu rekla da su za bebu. ne verujem da je neshto bolji sluchaj i sa tikvicama u idei. a sigurna sam da bi ih ovaj moj tamanio.

mislim, svesna sam da nece moci da pobegne od hormona, kad tad, al` reko` da sachekam josh malo.

danas cu da krenem sa karfiolom.

E da, rasejanost me nece daleko odvesti.....Elem, za mame cija su deca na Aptamilu: znate da je iz prodaje povucena jedna serija Aptamila pre 10-ak dana.
Medjutim, Ministarstvo zdravlja nastavlja da ispituje Aptamile i to sve. Sto znaci da nesto mozda nije u redu. Samo mi to ne znamo. Juce je mamina prijateljica farmaceut odbila da mi proda Aptamil i povlaci ga iz svoje apoteke. Kaze - ona vise nije sigurna ni u sta. Morala sam ovo da podelim sa vama.

mirabel moram da te ispravim u vezi žumanca...ne daje se svaki dan za ručak,kada ga uvodiš nego samo 2 puta nedeljno,a ostalih dana ide meso...jeste da prvo počinješ 1/4 prve nedelje,sledeće 1/2,pa 3/4 i četvrte nedelje celo žumance,ali samo 2x nedeljno,ne više zbog teške absorpcije gvožđa...

Počela sam da uvodim žumance sa navršenih 6 meseci, inače do tada je jela svo povrće koje ste
nabrojale, posle šestog sam joj uvela i grašak koji obožava...

Tikvice takođe dajem detetu i obožava ih... Kao da su one kašice u prahu koje kupujemo čisto zdravlje... Ništa joj, Bogu hvala, ne fali od tikvica.

mirabel moram da te ispravim u vezi žumanca...ne daje se svaki dan za ručak,kada ga uvodiš nego samo 2 puta nedeljno,a ostalih dana ide meso...jeste da prvo počinješ 1/4 prve nedelje,sledeće 1/2,pa 3/4 i četvrte nedelje celo žumance,ali samo 2x nedeljno,ne više zbog teške absorpcije gvožđa...

Meni tako lekar rekao, i ja slusala, i nismo imali problema. Ali opet, nije na odmet biti oprezniji!

Počela sam da uvodim žumance sa navršenih 6 meseci, inače do tada je jela svo povrće koje ste
nabrojale, posle šestog sam joj uvela i grašak koji obožava...

Tikvice takođe dajem detetu i obožava ih... Kao da su one kašice u prahu koje kupujemo čisto zdravlje... Ništa joj, Bogu hvala, ne fali od tikvica.

PA jeste....cak i u sezoni uopste nismo sigurni odakle to povrce i voce dolazi. Mislim, uopste ne verujem na rec onom na pijaci kad mi kaze "majke mi, iz mog vocnjaka".

ma okej,ali je previše da svaki dan jede jaje...dovoljno je 2 dana zaredom,jer se alergija na jaje odmah pokaže...a ostalih dana meso zbog već gore napisanih...vazda znam da si od onih mama sličnih meni koje se ne pridržavaju baš svega što lekar kaže,ili što pročitaš u literaturi,ali ovog si se baš pridržavala kako ti rekli....

:) u pravu si, nisam se bas pridrzavala literature...ali secas se, moj lekar je imao moje poverenje - njega jesam slusala. A on se dobrano razilazio sa literaturom. Kad malo bolje razmislim, jos uvek ga slusam, ali sam dosadna do zla Boga, uvek pitam "zasto" :rumenko:

E pa dobro ste mi ovo mame pojasnile,hvala puno!!!! koliko brzo se pokazuje alergija? Ja mu dadoh danas,a tata danas i sutra ne radi u slucaju nekog belaja,ja ne znam da li bi bila sposobna da to sama prezivim..... do sutra bi se pokazala alergija ,jel da????

Poslednja izmena:
Sin moje prijateljice je alergican na jaje,i zumanac i belanac...prvi put mu je dala kada je imao oko 10-ak meseci i posle ni pola sata dete je nateklo u licu.
To ju je alarmiralo i uradili su alergo-test gde se i pokazalo da je alergican.

da vam se pohvalim mame,Gabrielu izašao 6.zubić...jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...nije se uopšte namučio,čak se desilo neprimetno,kada smo prali zubiće,onda primetila...malo belo,još jedva vidljivo ali već opipljivo...hehehe...

Nego mame daju li se vase bebe presvlaciti?

Kod nas je haos,prevrce se obrce se place...ma nikako da ju smirim!
Sada joj dam daljinski od TV-a u ruke pa se malo smiri jer ga obozava,al ju nedrzi mesto dugo...moram sve na brzinu sva se preznojim!

Back